Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
17.10.2017 06:00 | Šport | Šport mix

Úprimné slová Petry Vlhovej: Chýba mi Zuzulová!

Už sa nevie dočkať. Petra Vlhová (22) včera odcestovala do rakúskeho Söldenu, kde 28. októbra pretekmi v obrovskom slalome odštartuje Svetový pohár.

Najvšestrannejšia slovenská alpská lyžiarka v novej sezóne začne jazdiť aj super-G a alpskú kombináciu, aby mohla výraznejšie zasiahnuť do bojov o veľký glóbus za celkové prvenstvo v SP.

Rodáčka z Liptovského Mikuláša odštartovala minulú sezónu výborným ôsmym miestom v obrovskom slalome v Söldene a zakončila skvelým vystúpením v Aspene, kde triumfovala v slalome a v obrovskom slalome bola siedma. „Do prvého štartu zostávajú necelé dva týždne a neviem sa už dočkať. Samozrejme, že budem v inej pozícii, keďže vlani som štartovala z druhej päťdesiatky a teraz budem žrebovaná z pozície osem až pätnásť. Pred prvými pretekmi nikto nevie, ako na tom je, no v obráku sa cítim dobre a aj silnejšia,“ uviedla včera v Bratislave Petra Vlhová.

V sezóne ju čaká rekordných 30 štartov, čomu podriadila aj extrémne náročnú prípravu. „Tréneri zistili, že moje telo je dosť silné, tak mi pridávali. Pred nami je však olympijská sezóna a bolo to potrebné. Dala som do toho 120 percent, teraz to už len dolaďujeme. Je možné, že každým rokom bude pretekov viac a viac. Jediné, čo mi prekáža, je cestovanie. Je to však súčasť môjho športu, ktorý robím rada,“ usmiala sa jedna z najlepších svetových slalomárok, ktorá už patrí medzi elitu aj v obrovskom slalome a do repertoáru si najnovšie zaradí aj super-G s kombináciou. Cieľom je postupný útok na veľký glóbus.

 

„Ciele si dávam vždy najvyššie. Budem sa snažiť potvrdiť pozíciu v najlepšej slalomárskej päťke a keď to bude lepšie, budeme len radi. To platí aj pre obrovský slalom, v nových disciplínach ťažko predvídať. Náš cieľ je posúvať sa v celkovom hodnotení a zaútočiť na veľký glóbus, k čomu sme potrebovali tretiu disciplínu. V budúcnosti možno pridáme aj ďalšiu,“ vysvetlila Vlhová, ktorá zjazd trénovala už aj v lete. Vo Švajčiarsku si dokonca merala sily aj s mužmi. „Bez dobrých výsledkov by to nebolo možné. Myslím si, že som ich aj trošku popreháňala. V každom prípade to bol pre mňa skvelý sparing, pretože chlapi jazdia úplne inak než ženy,“ pochvaľuje si spestrenie prípravy Petra Vlhová.

 

Chýba jej zuzulová

Petra Vlhová je v kontakte aj so slalomárkou Veronikou Zuzulovou, ktorá je po operácii kolena. „Píšeme si a mrzí ma, čo sa jej stalo. Doteraz sme boli na seba zvyknuté, reprezentovali sme Slovensko a navzájom sme sa ťahali. Budem si však robiť svoju prácu a verím, že bude čo najskôr opäť pri mne,“ zaželala si Vlhová.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Kráľ Karol bojuje s rakovinou.
ZLÉ správy o zdravotnom stave kráľa Karola: To, čo sa v Británii deje, naznačuje jediné
Na snímke ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj
Zelenskyj sa obáva jadrovej hrozby: Slová o radiačnej katastrofe! Pripomenul Černobyľ
Žilinskí policajti žiadajú verejnosť o pomoc pri pátraní po nezvestnej 14-ročnej Liliane Sabovej zo Žiliny.
Nevideli ste Lilianu? Po 14-ročnej Žilinčanke pátra polícia! Na tomto mieste ju videli naposledy
Americká basketbalistka Brittney Grinerová na súde
Ako v horore! Zakrvavený matrac, bez mydla a WC papiera: Americká hviezda opísala podmienky v ruskom väzení
Český premiér Petr Fiala
Český premiér Petr Fiala: Hlas štátov strednej a východnej Európy je pre EÚ dôležitý
Okoloidúci muž provokoval Andreja Danka počas upratovania v Dúbravke.
Foto
Konflikt pri upratovaní: Muž provokoval Andreja Danka, sledujte prekvapujúcu reakciu šéfa národniarov!
Francúzsky prezident Emmannuel Macron
Napätie stúpa, Francúzi zvažujú radikálny krok: To sa Izraelu nebude páčiť
Viktor Orbán na stretnutí s Donaldom Trumpom.
Trump verí, že bude prezidentom: Odkaz Budapešti a samotnému Orbánovi!
Fumio Kišida získal premiérske kreslo.
Japonský premiér navštívi Francúzsko, Brazíliu a Paraguaj: Očakáva sa podpis dohody
(ilustračné foto)
Analytik ocenil Slovensko: V porovnaní s Českom sme v tomto lepší
Pri nehode auta a kolobežky v Záhore sa zranili deti, vodička nafúkala.
Foto
Opitá vodička sa zrazila s kolobežkou: Pri nehode na východe Slovenska sa zranili tri deti!
Tankovanie bude čoraz drahšie.
Tankovali sme konečne lacnejšie? Pozrite sa na novinky zo štatistického úradu