Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
10.10.2017 05:55 | Správy | Domáce správy | Bratislava
Video

Detaily vraždy v Bratislave: Braňa († 37) popravil štyrmi ranami! Jeho bývalý spoluhráč prehovoril

Úradoval alkohol! Celým Slovenskom otriasla víkendová krvavá dráma, ktorá sa odohrala v centre Bratislavy len kúsok od nemeckej ambasády na Hviezdoslavovom námestí.

Fotogaléria
6
fotiek v galérii

Obyčajná hádka o taxík sa premenila na brutálnu vraždu, pri ktorej prišiel o život Slovák Braňo († 37). Nôž na neho podľa polície vytiahol Ind Nishit (37) so slovenským občianstvom, ktorý ho chladnokrvne bodol do hrdla a prerezal mu tepnu. Muži zákona potvrdili, že útočník bol pod vplyvom alkoholu. Smrtiacim ranám predchádzala potýčka s Braňovým kamarátom (33) z Ukrajiny, ktorému sa snažil pomôcť.

Polícia odhalila ďalšie detaily krvipreliatia, ktoré sa odohralo v noci z piatka na sobotu. Všetko podľa mužov zákona začalo potýčkou, ktorá sa kvôli taxíku spustila medzi Indom a trojčlennou skupinou – dvomi Slovákmi a Ukrajincom. Banálna hádka však skončila niekoľkými smrtiacimi ranami. „Pitvou bolo zistené, že obeť utrpela dve bodné rany v oblasti krku a dve bodné rany v oblasti ušnice,“ upresnil detaily riaditeľ krajskej polície Csaba Faragó.

Z miesta drámy záchranári odviezli do nemocnice aj Ukrajinca, ktorý utŕžil poranenia v oblasti tváre a hrude. Ako prezradila polícia, obvinený Nishit mal pri sebe aj boxer. Muži zákona ho zadržali po 45 minútach od nahlásenia incidentu. Museli však použiť hmaty a chvaty, pretože sa tváril, že nerozumie, dokonca chcel nastúpiť do ďalšieho taxíku. Ako uviedla vyšetrovateľka, nepoprel, že bol na mieste činu a útok si pamätal, bližšie sa však vyjadrovať nechcela.

Otvoriť galériu
Polícia vylúčila extrémistické a teroristické motívy. V krvavej dráme ale úradoval alkohol. Obvinenému Indovi polícia namerala 1,1 promile alkoholu. Napadnutý Ukrajinec mal v dychu 1,48 promile. U obete sa čaká na výsledky expertízy. Nishit čelí obvineniu z vraždy v súbehu so zločinom ťažkej ujmy na zdraví. Hrozí mu 15 až 20-ročný pobyt za mrežami. Ako uviedol hovorca prokuratúry Michal Šúrek, prokurátor však ešte voči útočníkovi obžalobu nepodal.

 

Nebol zbabelý

Na Braňa so smútkom spomína aj športový reportér Mário Porubec, ktorý s ním hrával futbal v Chorvátskom Grobe. „Bolo to dávno, čo sme spolu hrávali, okolo rokov 2001 - 2004. Nikdy nebol konfliktný. Skôr zábavný, obľúbený. V hre nebol zbabelý, tak verím, že tak asi zareagoval aj v tej situácii,“ prezradil. Braňo bol dlhoročným členom klubu a jeho veľkou oporou. Radil sa totiž k najlepším strelcom. Spoluhráči sú z jeho smrti zdrvení a ešte v sobotu zorganizovali na mieste vraždy stretnutie a vytvorili malý pomníček. „Bol to skvelý a skromný chlap. Do mesta chodil málo a stalo sa mu to osudým. Dres s číslom 13 si už nikdy neoblečie,“ spomínajú hráči so slzami v očiach. Všetky najbližšie zápasy zrušili.

Otvoriť galériu
Vychovával dve deti

Ind Nishit (37), ktorý je kresťanského vyznania, sa v roku 2004 oženil so Slovenkou Luciou, pôvodom z Košíc. Po svadbe žili ešte pár rokov v Indii. V roku 2008 požiadal o trvalý pobyt, o štyri roky neskôr aj o slovenské občianstvo. Ako informovala polícia, to mu bolo v roku 2015 aj udelené. Keď sa prisťahovali na Slovensko, obaja začali pracovať v nadnárodnej IT firme v Bratislave.

S manželkou vychovávajú dve deti - chlapčeka aj dievčatko. Nový Čas sa snažil s Luciou spojiť, no na naše otázky nereagovala. Kontaktovali sme aj firmu, v ktorej manželia pracujú. Luciina kolegyňa uviedla, že žena obvineného Inda sa k incidentu nechce vyjadrovať.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: jt, gal

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Na snímke výbuch sopky Ibu v indonézskej provincii Severné Moluky v pondelok 13. mája 2024.
Desivé detaily výbuchu sopky: Centrum zvýšilo stupeň pohotovosti! Hrozí ďalšia erupcia?
(ilustračné foto)
Bezpečnostné zložky by mali zarábať viac: Aha, na tú výšku príplatku! Pravidelné zvyšovanie mzdy?
Jana Bittó Cigániková (SaS)
SaS chce znížiť odbornú prípravu sestier: Upravili by aj kreditový systém vzdelávania
Soňu Vagnerovú hrá herečka Andrea Štefančíková. Kamil Mikulčík hrá hlavného vyšetrovateľa. Táňa Pauhofová ako Nikol znovu zažije mnoho nevšedných príbehov
Foto
Výnimočná Nikol: Nová postava narobila v seriáli poriadny vietor! Ryšavka ju nevie vystáť
Foto
Fitneska zavesila na sociálnu sieť staré video: Taký náklad od fanúšikov určite nečakala!
Skarlet (32) chodila na vlasy a nechty, no teraz ju stojí starostlivosť o synov vyše 2 000 eur mesačne a na seba jej neostáva nič.
FotoVáš Tip
Bojovníčka Skarlet sa stará o ťažko chorých synčekov Tomáška a Samka: Už o 5 rokov nemusia vidieť milovanú mamu!
Hasiči hasia požiar po útoku ruskej armády na mesto Charkov na východe Ukrajiny v sobotu 4. mája 2024.
Foto
Katastrofálne správy ukrajinskej armády: Ruský úspech potvrdili v TEJTO oblasti! Hrozí rozšírenie bojov?
Danko randí s o 23 rokov mladšou ženou.
Foto
Danko a jeho mladučká misska: Sylvia sa pochválila novou FOTO! Hrdličky už lásku netaja
(ilustračné foto)
Vodič s celoživotným zákazom šoférovania: Nemožné, koľko nafúkal!
V novom europarlamente bude sedieť aj zostava 14 slovenských zástupcov.
Slováci, ostáva už len týždeň! Vybavte si to čo najskôr: Ide o dôležitú vec
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.
Na Ukrajine sa niečo chystá: Rekordný dovoz? Zapojené je do toho aj Slovensko
(ilustračné foto).
Séria zatýkaní v Británii: Niekoľko mužov obvinili! Predstavovali hrozbu pre verejnosť?