Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
07.10.2017 12:00 | Šport

Znechutený tréner slovenskej reprezentácie Kozák: 3 údery pod pás!

Vyletel ako raketa! Ján Kozák (63) málokedy vstáva počas zápasov z lavičky. V 23. minúte glasgowského súboja Škótsko – Slovensko (1:0) ho z nej doslova vystrelil verdikt srbského rozhodcu Milorada Mažiča, ktorý vylúčil Róberta Maka.

Trénerom futbalovej reprezentácie lomcovala kopa nahromadených negatívnych emócií. A nielen z ihriska. Ostrejšia diskusia so štvrtým rozhodcom na veci, pochopiteľne, nič nezmenila.

Fotogaléria
8
fotiek v galérii

Extáza frustrácie prišla po Škrtelovom vlastnom góle v predposlednej minúte stretnutia. Na bojovo naladenom štadióne Hampden Park Slováci už-už siahali na dôležitú remízu, ktorá by vzhľadom na vývoj zápasu mala cenu víťazstva. Pocit Kozákovej krivdy zvyšuje fakt, že jeho zverenci stratili psychologickú výhodu, pretože bitku o 2. miesto už nemajú vo vlastných rukách. Šancu na baráž stále áno, lenže ak Škóti vyhrajú v poslednom kole na slovinskej tráve, MS v Rusku budú Hamšík a spol. sledovať iba pred televízormi.

„Od príchodu do Škótska bolo veľa náhod. A ja som už dosť starý na to, aby som veril na náhody,“ naznačil Kozák na tlačovej konferencii tieň podozrenia. Vzápätí ho odmietol konkretizovať: „To si nechám pre seba.“ Keď prišla otázka, či to malo nejakú súvislosť s príletom výpravy, po ktorom museli hráči čakať v letiskovej hale hodinu na batožinu, stroho odvetil: „Tým sa to začalo.“ Nato sa postavil a z tlačovky odišiel.

 

Kozákove slová pôsobili pred kvalifikačným finišom skupiny dosť pesimisticky. „Verím sebe a svojim hráčom. Nemám rád, keď som v pozícii, že sa musím spoliehať na niekoho iného. Dvojročné úsilie vyšlo jedným zápasom nazmar. Pri plnej kondícii všetkých hráčov by zamiešalo kartami nielen v baráži, ale aj neskôr. Ide o mimoriadnu generáciu hráčov, ktorá si zaslúžila vyvrcholenie svojej bohatej reprezentačnej kariéry. Žiaľ, to sa nestalo.“

 

Trénerove podozrenia!

1. hodinové čakanie na batožinu po prílete

Pre problémy s meškajúcou batožinou sa hráči ubytovali v hoteli len dve hodiny pred jediným tréningom. „Nemyslím si, že by sme kvôli tomu boli v strese. Sme profesionáli,“ reagoval Kozák.

 

2. prísna prvá žltá karta Makovi

Prvé varovanie, ktoré pošteklilo aj trénerovu nervovú sústavu, bola expresne rýchla a aj dosť prísna žltá karta Maka po zákroku na Forresta.

 

3. opätovná nominácia rozhodcu Mažiča

Vlani proti Anglicku Srb vykartoval kapitána Škrtela. Najskôr mu dal žltú, potom červenú. Tréner Kozák vtedy označil vylúčenie za prísne.

 

Slovákom pískal najhorší rozhodca MS 2014!

Zápas Slovákov v Škótsku pískal najslabší rozhodca svetového šampionátu pred štyrmi rokmi v Brazílii. Také vysvedčenie vystavili srbskému rozhodcovi Miloradovi Mažičovi po turnaji fanúšikovia v ankete internetového portálu RedCardTheRef.com. Zo 110-tisíc hlasujúcich označilo vtedy až 87 361 za najhoršieho arbitra práve Mažiča. Balkánec sa dostal na pretras po tom, čo v zápase proti Argentíne odoprel Iránu pokutový kop.

Majú slovenskí reprezentanti dôvod cítiť sa po zápase poškodení?

Ľubomír Luhový - bývalý reprezentant

Otvoriť galériu
Ľubomír Luhový
Zdroj: tasr, facebook.com/sfzof iial.sk

Ukrivdení nemajú byť prečo, pretože po dali skvelý výkon, išli na dno síl. Chyby sa stávajú, aj Robo Mak vie, že urobil hlúposť, ale chalani to odmakali za neho. Ja by som naše šance na postup do baráže nevidel skepticky. 

 

Dušan Tittel - bývalý reprezentant

Otvoriť galériu
Dušan Tittel
Zdroj: tasr, facebook.com/sfzof iial.sk

Myslím, že by sme nemali byť ukrivdení, čo sa týka vedenia zápasu. Zlomyseľ- ný rozhodca by už pri zákroku Maka v našej šestnástke odpískal proti nám pokutový kop. Obe žlté karty boli zbytočné, ale oprávnené.

 

Karol Marko -  tréner

Otvoriť galériu
Karol Marko
Zdroj: tasr, facebook.com/sfzof iial.sk

Absolútne nie. Pretože so žltou kartou na konte nemôže ísť hráč v takej situácii v šestnástke na zem. A spomalený záber jasne ukázal, že ten zákrok bol poriadne prifilmovaný.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: mb

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Ilustračné foto
V rieke Tisa našli telá dvoch mužov: Polícia telá vylovila na hraniciach
Beautiful young hispanic woman with diastema with colorful and cool style - Confident and interesting female with diverse and unique style, concepts about fashion, individuality and body acceptance
Naozaj vám môže žuvačka zlepiť črevá? TOTO sa stane, keď ju prehltnete: Pozorne čítajte
(ilustračné foto)
Foto
USA vyzerajú ako po apokalypse: Hlásia obete! Obrovské škody, uzavreté cesty a strhnuté vedenia
Národná rada Slovenskej republiky.
Hodina otázok v pléne NRSR: Ministri a poslanci budú odpovedať študentom v parlamente
(ilustračné foto).
Rakúskym colníkom takmer oči vypadli: Na letisku našli... Tomu nebudete veriť!
Zlatica a Patrik sú  dlhoročnými tvárami spravodajstva Markízy.
FotoVáš Tip
Švajdovci niekomu ležia v žalúdku: Kto im chce rozbiť manželstvo?! Moderátori reagujú
Streľba z kanóna Bohdana v ukrajinskom Ľvove 27.4.2024.
Hlavný veliteľ potvrdil to, čo sa už šuškalo: Ukrajina na tom nie je dobre! Sťahujú vojakov?
Ilustračné foto.
Predpoveď na LETO: Čakajú nás vlny horúčav? Meteorológovia prezradili, na čo sa máme pripraviť
(ilustračné foto)
Detektív prezradil najčastejšie výhovorky neverníkov: ODPADNETE! Také niečo len tak nevymyslíte
vojak
Izrael niečo také urobil prvýkrát: Ukončenie vojny s Hamasom? Schyľuje sa k dôležitej veci
Ilustračné foto.
Rozruch v Nemecku: Množstvo ľudí museli evakuovať! Znepokojivé, čo sa tam stalo
Princ Harry.
Foto
Harryho veľký NÁVRAT? Kvôli TOMUTO mieri späť do Spojeného kráľovstva! A čo Meghan?