Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
28.09.2017 21:47 | Správy | Domáce správy

Kandidát na šéfa BBSK: Mesačný príjem Kotlebu sa vyrovná platu europoslanca!

Viac ako 8000 eur, teda na úrovni mesačného príjmu europoslanca, má byť podľa kandidáta na predsedu Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) Stanislava Mičeva plat súčasného šéfa kraja Mariana Kotlebu, ktorý berie z kumulovaných funkcií. Mičev to uviedol vo štvrtok na tlačovej besede v Banskej Bystrici.

Ako zhrnul, Kotlebov príjem pochádza celkovo zo šiestich kumulovaných funkcií a predpokladá, že nezáujem predsedu o vedenie BBSK sa odvíja aj od výšky jeho platu za túto funkciu, nakoľko tvorí najmenšiu časť jeho mesačného príjmu, čo predstavuje minimálny plat 435 eur.

"Kotleba pred štyrmi rokmi kritizoval Maňku, že sedí na dvoch stoličkách a tým pádom nie je možné, aby sa naplno venoval kraju. V súčasnosti zastáva Kotleba kumulovane šesť funkcií. Je poslancom Národnej rady SR, členom troch výborov Národnej rady SR, je predseda BBSK a predseda Kotleba-ĽSNS. Sedí teda na šiestich stoličkách," konštatoval Mičev.

"Kotleba sa zaradil medzi štandardných politikov a čo je podstatné, má neštandardný mesačný príjem. Vyzval som ho, aby zverejnil svoj celkový mesačný príjem, doteraz tak neurobil. Bude to tým, že jeho mesačný príjem je vysoko nadštandardný a blízky príjmu, ktorý má mesačne europoslanec. A pritom všetky jeho príjmy pochádzajú z verejných zdrojov," zdôraznil Mičev s tým, že Kotleba šetrí na domovoch sociálnych služieb a školách v BBSK, ale nešetrí na výplate pre seba.

 

Podľa neho aktuálnym dôkazom je absencia novej koncepcie rozvoja sociálnych služieb. Od 1. januára budúceho roka poskytovanie príspevkov na jednotlivých klientov bude možné len vtedy, ak bude mať príslušný VÚC schválenú Koncepciu sociálneho rozvoja. Ak ho BBSK mať nebude, vážne to ohrozí chod zariadení, nakoľko hlavne súkromní poskytovatelia sociálnych služieb by nedostali úhrady za svoje služby.

"Kým ostatné samosprávne kraje už majú vytvorenú koncepciu v štádiu verejného pripomienkovania, súčasné vedenie BBSK zatiaľ nezverejnilo existenciu takého dokumentu," poznamenal vo štvrtok Mičev. "Kotleba najviac času venuje svojej straníckej činnosti. Parlamentný život ho stál 57 pracovných dní vlani, kedy bol mimo Úradu BBSK, pretože vykonával funkciu poslanca NR SR. Ako predseda BBSK má len 435 eur mesačne, a tak sa správa k riešeniu povinností voči župe," dodal Mičev.

Riaditeľ Úradu BBSK Milan Uhrík v stredu (27.9.) po tom, čo Mičev avizoval, že zverejní Kotlebov príjem, pre TASR reagoval, že nemajú dôvod jeho slová komentovať. "Nepríde so žiadnym novým odhalením. Len sa snaží mediálne zaujať opakovaním a recyklovaním tém z bulváru. Všetky údaje, ktoré chce bombasticky zverejniť, sú predsa už dávno verejne známe a dostupné z majetkových priznaní na Úrade BBSK alebo v NR SR. Dokonca boli už aj medializované na viacerých portáloch, kde sme v porovnaní s inými politikmi dopadli ako žobraví mnísi," povedal Uhrík.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruským hackerom sa podaril výnimočný kúsok: Z tohto vláda nebude nadšená
Vojenské drony dokážu so sebou niesť aj zničujúce bomby (ilustračné foto).
Na plynové pole zaútočili dronom: Malo to tragické následky
Ukrajinský vojak v Mariupole
USA oznámili dlhodobú vojenskú pomoc: Na Ukrajinu pôjdu zbrane za 6 miliárd dolárov
Tohtoročná víťazka Miss Universe Buenos Aires sa stala Alejandra Rodriquez.
Foto
Miss Universe má šokujúcu víťazku: Takéto niečo tu ešte nebolo! To môže zmeniť históriu
Prezident USA Joe Biden
Čo sa to deje? Biden s Trumpom sa vyhýbajú debatám: Neurčitá odpoveď prezidenta
(ilustračné foto.)
Nakupujete oblečenie cez Shein? Európska únia sprísňuje bezpečnostné pravidlá!
Ilustračné foto
Príznak demencie či Parkinsona, ktorý spozorujete v noci: Ak sa vám deje TOTO, zbystrite
Lekári mu inak odporučili, aby nepracoval a odpočíval na vidieku.
Britský kráľ vydal oficiálne vyhlásenie: Karol III. oznámil veľké rozhodnutie
Nitrianskych hokejistov prekvapil René Rendy (uprostred).
Zemetrasenie pod Zoborom! V uliciach Nitry prepukli majstrovské oslavy
požiar ilustračne
V hoteli vypukol požiar, hasiči bojovali s plameňmi dlhé hodiny: Najmenej 10 ľudí zomrelo
Na prestížnej udalosti hľadali nové tváre modelingu.
Foto
Tlačia deti do modelingu: Syn vdovy po Pašekovi st. († 37) ohúril a aha, ako vyrástla Haklovej dcéra!
(ilustračné foto).
Veľká Británia spustila revolučné očkovanie: Vyrieši to jeden z najsmrteľnejších problémov ľudstva