Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
27.09.2017 08:16 | Správy | Zahraničné správy

Známeho autora († 38) a šíriteľa falošných správ na internete našli mŕtveho: Čo sa mu stalo?!

Známy šíriteľ nepravdivých správ na internete Paul Horner počas amerických prezidentských volieb v roku 2016 zomrel neďaleko Phoenixu v štáte Arizona vo veku 38 rokov.

Hovorca úradu šerifa v arizonskom okrese Maricopa, Mark Casey, v utorok informoval, že úrady našli Hornera 18. septembra mŕtveho v jeho posteli. Casey povedal, že okresný súdny lekár vykonal pitvu, ktorou sa nezistili žiadne znaky násilnej smrti. Hovorca dodal, že Horner mal už v minulosti problémy so závislosťou od liekov na predpis a "dôkazy z miesta smrti naznačujú, že mohlo ísť o náhodné predávkovanie".

Horner bol známy písaním nepravdivých historiek a šírením internetových hoaxov, ktoré často nachádzali na Facebooku a iných sociálnych sieťach tisíce dôverčivých fanúšikov. Medzi týmito správami bola aj jedna, ktorá nepravdivo tvrdila, že americký prezident Barack Obama je homosexuál a radikálny moslim; ďalšia zasa tvrdila, že protestujúcim platili tisíce dolárov za to, aby demonštrovali na predvolebných zhromaždeniach Donalda Trumpa uchádzajúceho sa o Biely dom.

Horner získal väčšiu dôležitosť práve počas prezidentskej kampane, keď súperili Trump a Clintonová a falošné správy sa na sociálnych sieťach šírili ešte intenzívnejšie. Horner v interview pre americký denník Washington Post v roku 2016 vyhlásil, že Trump získal Biely dom vďaka nemu. Horner dodal, že podporovatelia Trumpa si nepreverovali fakty v jeho odkazoch, kým ich zverejnili.

 

Hornerov brat J.J. uviedol, že Paul bral svoju prácu ako satiru. A vysvetlil, že jeho brat mal už v mladosti jedinečné "oko" na klamlivé informácie a pokrytectvo, čo neskôr v internetovom svete "zabralo". "Myslím, že za veľkou časťou jeho práce bola veľká genialita. Posúval myšlienky, ktorým ľudia chceli veriť alebo ich pokladali za možné," uviedol brat. Paul podľa jeho slov kreslil od detstva politické karikatúry a zaujímal sa o politiku.

Hovorca úradu šerifa v Maricope ešte informoval, že sa čaká na výsledky toxikologických testov. Prípad zostane dovtedy otvorený.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


(ilustračné foto)
Hrozivá nehoda v blízkosti Senice: Auto sa zrazilo s motocyklom! Na ceste vyhasol ľudský život
Foto
Tréner Craig Ramsay vníma Slafkovského ako lídra: Z Juraja sme nadšení
(ilustračné foto)
Na Slovensku udrie v noci neobvyklý meteorologický jav: V tomto ročnom období je mimoriadne zriedkavý
Na snímke minister investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR Richard Raši (Hlas-SD) počas mimoriadnej 13. schôdze Národnej rady SR.
Koalícia sa zastala ministerky zdravotníctva: Podrží ju počas náročného odvolávania? Raši prezradil viac
Donald Trump s manželkou Melaniou a synom Barronom.
Najmladšieho Trumpovho syna čaká ťažká úloha: Prekvapujúce, do čoho ho otec navliekol
TK ministerky zdravotníctva SR Zuzany Dolinkovej k aktuálnej situácii v súvislosti s výstavbou novej Univerzitnej nemocnice v Martine.
Dolinková sa stala terčom ostrej kritiky: Opozícia jej vyčíta viacero krokov! Aha, čo o nej povedal jeden z poslancov
Z kilogramov navyše si ťažkú hlavu nerobí.
Pokroky Cibulkovej sa jej nedajú odoprieť: Sedemnásť kilogramov je fuč! FOTO
Ilustračné foto
Bude leto 2024 NAJHORŠIE v histórii? Slová meteorológov neznejú dobre: Na čo sa musíme pripraviť!
Vojnový konflikt v Pásme Gazy trvá už viac ako pol roka.
Mier v nedohľadne: Vyjednávači Izraela i Hamasu opustili miesto rokovaní
Netypická príprava Kanaďanov na štart MS: Namiesto tréningu výlet na Slovensko?
Shakira
Shakira ako PODVODNÍČKA?! O speváčke padlo rozhodnutie, na ktoré všetci čakali
Peter Pellegrini a Zuzana Dolinková počas tlačovej konferencie v priestoroch Fakultnej nemocnice s poliklinikou F. D. Roosvelta v Banskej Bystrici.
Poslanci začali mimoriadnu schôdzu: Opozícia chce odvolať Zuzanu Dolinkovú