Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
16.09.2017 05:55 | Správy | Domáce správy

Veľká radosť malej Lucinky: To, čo mohla spraviť prvýkrát v živote, pokladá mnoho ľudí za bežnú vec

Malá Lucka (6) sa prvýkrát v živote mohla doma okúpať v normálnej vani. Dievčatko zo Šiatorskej Bukovinky (okr. Lučenec), o ktoré sa od malička stará starý otec Ctibor Jašek (59), sa už môže umývať ako jej rovesníci.

Vďaka Novému Času sa totiž našiel podnikateľ, ktorý zabezpečil pre okaté dievčatko kontajnerovú kúpeľňu. Lucinka sa totiž doteraz musela krčiť v plastovej minivaničke, z ktorej jej už trčali nôžky.

 

Dedko Ctibor a vnučka Lucinka majú znova dôvod na radosť. Po článku v Novom Čase im totiž ponúkol pomoc podnikateľ, ktorý im zabezpečil kúpeľňu. Tá v dome, na ktorý im prispela ďalšia čitateľka, totiž chýba a potrebovala ju najmä malá Lucka, ktorá sa už nezmestila do detskej vaničky, kde ju dedko kúpaval. „Vnučke z nej trčali nožičky, už sme to zvládalo veľmi ťažko,“ prezradil Ctibor.

Podnikateľ dal teda pre Lucinku vyrobiť kontajnerovú kúpeľňu, ktorú im pred pár dňami doviezli rovno pred dom. V kontajneri sa nachádza vaňa, toaleta, umývadlo a radiátor. „Veľmi pekne ďakujem za takúto veľkú pomoc. Do kúpeľne už stačí zaviesť vodu a elektrinu a bude fungovať tak, ako má,“ ozrejmil dedko, ktorý chcel však urobiť vnučke radosť už hneď, a tak jej do vane nanosil teplú vodu, aby ju mohla otestovať.

Otvoriť galériu

„Veľmi sa mi páči takéto kúpanie. Konečne sa zmestím do vane úplne celá. Mám tu aj voňavú penu,“ tešila sa malá slečna, ktorá sa v klasickej vani kúpala úplne po prvýkrát. Lucinka tak veľmi rada chodí do školy, že sa jej častokrát nechce ani domov vrátiť. Teraz už bude môcť k spolužiakom ísť krásna, čistá a voňavá.

Dedko Ctibor vychováva vnučku od jej jedného roka. Matka Monika, ktorá predávala svoje telo, ju totiž opustila. Aj keď žijú skromne, pretože im chýbajú financie, starký zahŕňa vnučku obrovskou láskou a snaží sa jej dať všetko, čo môže. Obetavému Ctiborovi pomohlo aj Srdce pre deti, charitatívny projekt denníka Nový Čas, ktorý spravuje Nadácia Pontis a, samozrejme, aj čitatelia nášho denníka, ktorých dojal ich príbeh.

Ako požiadať o pomoc

Žiadatelia môžu požiadať o podporu vyplnením a zaslaním oficiálnej Žiadosti o nefinančnú pomoc. Podmienky nájdete na www srdcepredeti.sk.

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: Novy Cas, Denisa Horváthová

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


(ilustračné foto)
Požiar v Oščadnici hasiči lokalizovali: Ľudí z hotela evakuovali!
Ilustračné foto
V rieke Tisa našli telá dvoch mužov: Polícia telá vylovila na hraniciach
Beautiful young hispanic woman with diastema with colorful and cool style - Confident and interesting female with diverse and unique style, concepts about fashion, individuality and body acceptance
Naozaj vám môže žuvačka zlepiť črevá? TOTO sa stane, keď ju prehltnete: Pozorne čítajte
(ilustračné foto)
Foto
USA vyzerajú ako po apokalypse: Hlásia obete! Obrovské škody, uzavreté cesty a strhnuté vedenia
(ilustračné foto).
Rakúskym colníkom takmer oči vypadli: Na letisku našli... Tomu nebudete veriť!
Zlatica a Patrik sú  dlhoročnými tvárami spravodajstva Markízy.
FotoVáš Tip
Švajdovci niekomu ležia v žalúdku: Kto im chce rozbiť manželstvo?! Moderátori reagujú
Streľba z kanóna Bohdana v ukrajinskom Ľvove 27.4.2024.
Hlavný veliteľ potvrdil to, čo sa už šuškalo: Ukrajina na tom nie je dobre! Sťahujú vojakov?
(ilustračné foto)
Detektív prezradil najčastejšie výhovorky neverníkov: ODPADNETE! Také niečo len tak nevymyslíte
vojak
Izrael niečo také urobil prvýkrát: Ukončenie vojny s Hamasom? Schyľuje sa k dôležitej veci
Ilustračné foto.
Rozruch v Nemecku: Množstvo ľudí museli evakuovať! Znepokojivé, čo sa tam stalo
Princ Harry.
Foto
Harryho veľký NÁVRAT? Kvôli TOMUTO mieri späť do Spojeného kráľovstva! A čo Meghan?
Ilustračné foto
V dome vládli nadprirodzené sily, tínedžerka to mala zažiť na vlastnej koži: Žena, ktorá v ňom býva, prezradila detaily