Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
08.09.2017 10:00 | Správy | Domáce správy

Bezcitní rodičia Radovan a Vanessa nechali bábätko doma samé: Tvrdé následky!

Akoby zázrakom sa jej nič vážne nestalo! Rodičia 9-mesačnej Lenky v Okoličnej na Ostrove (okr. Komárno) sa podľa polície dopustili mimoriadne riskantného skutku.

Malé dieťa nechali samé doma, bábätko z väzenia vlastného domova vyslobodili až policajti a skončilo dehydrované v nemocnici.

 

Po tom, čo niekto zo susedov nahlásil, že v dome v Okoličnej na Ostrove (okr. Komárno) sa pravdepodobne nachádza 9-mesačná Lenka sama, prišli v utorok situáciu preveriť muži zákona. „Na mieste zistili, že dom je zamknutý a na opakované výzvy nikto nereaguje. Napriek tomu nechceli nič podceniť, a preto dôkladne prezreli dom zvonka. Pri jednom okne sa im zdalo, že počujú detský plač. Preto v zmysle zákona využili oprávnenie na otvorenie bytu a v dome našli v detskej postieľke dievčatko,“ informovala policajná hovorkyňa Božena Bruchterová. K maličkej Lenke privolali záchranku. „Dievčatko bolo dehydrované a prevezené do komárňanskej nemocnice,“ uviedol hovorca záchranárov Boris Chmel.

Otvoriť galériu

Zároveň bola kontaktovaná sociálna kuratela, ktorá dievčatko rodičom už nevrátila. „O zverení do náhradnej osobnej starostlivosti bude v najbližšom čase rozhodovať súd. Trestnoprávna rovina veci je na orgánoch činných v trestnom konaní,“ povedala Jana Lukáčová z úradu práce. „Je mi veľmi ľúto, čo sa stalo. Vnučku si chcem zobrať do opatery," povedala stará mama dievčatka Katarína (56).

Mladých rodičov Radovana (28) a Vanessu (20) ľudia v dedine veľmi nepoznajú, prisťahovali sa z Bratislavy len v decembri. „Sú takí uzavretí, aj som im ponúkal pomoc so záhradou, ale odmietli. Často chodia preč aj v noci. V utorok boli na nákupoch v Dunajskej Strede, tá malá si mohla hlas vyplakať,“ hovorí sused rodinky. Avšak podľa informácie, ktorú získal Čas.sk, rodičia dieťaťa boli až v Bratislave!

Otvoriť galériu

Celým prípadom sa zaoberá naďalej aj polícia. „Uvedený skutok vyšetrujeme ako zločin odloženia dieťaťa. Nakoľko rodičia mali povinnosť starať sa o dieťa, ktoré si nemohlo zadovážiť pomoc na mieste, kde mu nehrozí nebezpečenstvo ohrozenia života alebo zdravia, hrozí za tento skutok v zmysle zákona trest odňatia slobody na 2 až 6 rokov,“ doplnila Bruchterová.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Novy Cas, mf

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Ilustračné foto
Útoky v Rusku: Militanti hodili výbušninu a začala sa paľba! Znepokojivé, čo sa tam deje
Dobrík sa snaží synovi pomáhať, ako vie.
Foto
Dojímavé slová herca Dobríka: Jeho synček je po 8 mesiacoch liečby späť doma aj v škole!
Refugees on a big rubber boat in the middle of the sea that require help. Sea with people in the water asking for help. Migrants crossing the sea
Pri gréckom dovolenkovom ostrove sa potopil čln: Hlásia jednu obeť! Čo sa tam stalo?
Foto
Za šesť rokov majú 5 titulov: Kto z nich príde na šampionát?
Ilustračné foto
Obrovská tragédia: Pri meste sa pretrhla hrádza! Hlásia niekoľko obetí, hrozí ďalšia katastrofa
9. kolo Let's Dance. Na snímke Helena Vondráčková a Juraj Loj.
Foto
Takéto Let's Dance tu ešte nebolo: Božská Vondráčková a prečo skončil Loj celý KRVAVÝ?!
Dievčence dostali mená Sára, Nina a Lea.
Foto
Zázrak v Martine: Emka chcela bračeka, dočkala sa TROCH sestričiek!
Abused little girl with her abuser gripping her shoulder
Odporný prípad v Poľsku: Politik mal zneužívať mladistvú osobu! Hrozivé slová obžaloby
Záchranári mali plné ruky práce (ilustračné foto).
Požiar pred Studienkou: Mužovi plamene popálili tvár, ruku i hrudník
Ilustračné foto
Komplikácia na D2: V tomto smere je diaľnica prejazdná len v jednom pruhu
(ilustračné foto)
Pekári, cukrári a cestovinár otvorene: Výrobky zdražia! Ako to pocítia zákazníci?
(ilustračné foto)
Slováci, pripravte sa na ODSTÁVKU elektriny: Bez prúdu bude vyše 2000 domácností a firiem