Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
08.09.2017 10:00 | Správy | Domáce správy

Bezcitní rodičia Radovan a Vanessa nechali bábätko doma samé: Tvrdé následky!

Akoby zázrakom sa jej nič vážne nestalo! Rodičia 9-mesačnej Lenky v Okoličnej na Ostrove (okr. Komárno) sa podľa polície dopustili mimoriadne riskantného skutku.

Malé dieťa nechali samé doma, bábätko z väzenia vlastného domova vyslobodili až policajti a skončilo dehydrované v nemocnici.

 

Po tom, čo niekto zo susedov nahlásil, že v dome v Okoličnej na Ostrove (okr. Komárno) sa pravdepodobne nachádza 9-mesačná Lenka sama, prišli v utorok situáciu preveriť muži zákona. „Na mieste zistili, že dom je zamknutý a na opakované výzvy nikto nereaguje. Napriek tomu nechceli nič podceniť, a preto dôkladne prezreli dom zvonka. Pri jednom okne sa im zdalo, že počujú detský plač. Preto v zmysle zákona využili oprávnenie na otvorenie bytu a v dome našli v detskej postieľke dievčatko,“ informovala policajná hovorkyňa Božena Bruchterová. K maličkej Lenke privolali záchranku. „Dievčatko bolo dehydrované a prevezené do komárňanskej nemocnice,“ uviedol hovorca záchranárov Boris Chmel.

Otvoriť galériu

Zároveň bola kontaktovaná sociálna kuratela, ktorá dievčatko rodičom už nevrátila. „O zverení do náhradnej osobnej starostlivosti bude v najbližšom čase rozhodovať súd. Trestnoprávna rovina veci je na orgánoch činných v trestnom konaní,“ povedala Jana Lukáčová z úradu práce. „Je mi veľmi ľúto, čo sa stalo. Vnučku si chcem zobrať do opatery," povedala stará mama dievčatka Katarína (56).

Mladých rodičov Radovana (28) a Vanessu (20) ľudia v dedine veľmi nepoznajú, prisťahovali sa z Bratislavy len v decembri. „Sú takí uzavretí, aj som im ponúkal pomoc so záhradou, ale odmietli. Často chodia preč aj v noci. V utorok boli na nákupoch v Dunajskej Strede, tá malá si mohla hlas vyplakať,“ hovorí sused rodinky. Avšak podľa informácie, ktorú získal Čas.sk, rodičia dieťaťa boli až v Bratislave!

Otvoriť galériu

Celým prípadom sa zaoberá naďalej aj polícia. „Uvedený skutok vyšetrujeme ako zločin odloženia dieťaťa. Nakoľko rodičia mali povinnosť starať sa o dieťa, ktoré si nemohlo zadovážiť pomoc na mieste, kde mu nehrozí nebezpečenstvo ohrozenia života alebo zdravia, hrozí za tento skutok v zmysle zákona trest odňatia slobody na 2 až 6 rokov,“ doplnila Bruchterová.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Novy Cas, mf

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


požiar ilustračne
V hoteli vypukol požiar, hasiči bojovali s plameňmi dlhé hodiny: Najmenej 10 ľudí zomrelo
Na prestížnej udalosti hľadali nové tváre modelingu.
Foto
Tlačia deti do modelingu: Syn vdovy po Pašekovi st. († 37) ohúril a aha, ako vyrástla Haklovej dcéra!
(ilustračné foto).
Veľká Británia spustila revolučné očkovanie: Vyrieši to jeden z najsmrteľnejších problémov ľudstva
Foto
Nitriansky spasiteľ Stavjaňa: Ako to vyzerá s jeho budúcnosťou?
Fiona sa priznala k vražde svojho priateľa.
Fiona chladnokrvne zavraždila svojho priateľa († 42): Zavliekla ho do spálne a nasledoval horor! Mrazivé detaily
Joe Biden (vľavo) a Recep Tayyip Erdogan
Historické stretnutie odložili: Turecký prezident cúvol! Čo sa stalo?
Biely dom (ilustračná fotografia).
Prekvapivé rozhodnutie: USA odložili svoje plánované sankcie! Prečo to urobili?
Poľský minister zahraničných vecí Radoslaw Sikorski a ruský prezident Vladimir Putin.
Poľský minister sa obul do Putina: Dúfam, že nebude taký ŠIALENÝ a... Na jednu vec sa musia pripraviť
Ilustračné foto
Ťažko zranená matka porodila dievčatko a zomrela, neskôr skonalo aj bábätko: Detaily nešťastia z Gazy vám vtisnú slzy do očí
Americký minister zahraničných vecí Antony Blinken.
Blinken varuje: Ak s týmto Čína neprestane, USA zakročia! Hovorí o hrozbe pre Európu
lady feeding her dog , cozy kitchen interior, panorama, copy space. Healthy nutritive full of vitamins and minerals dog food
Čo ľudia nespravia pre peniaze: Povolanie len pre silné žalúdky! Domáci miláčikovia to ocenia
Ilustračné foto
To snáď nie: Irán sa dohodol na bližšej vojenskej spolupráci s TOUTO krajinou!