Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
19.08.2017 11:55 | Správy | Zahraničné správy
Video

Marta prežila v Barcelone najhorší deň v živote: Snúbenca jej zabili pred očami!

Katalánsko je v slzách! Dva teroristické útoky v srdci Barcelony na rušnej ulici La Rambla a v prímorskom letovisku Cambrils si vyžiadali 14 obetí a ďalších vyše 100 nevinných utrpelo zranenia.

Fotogaléria
8
fotiek v galérii

Ľudia zasiahnutí tragédiou sú celkovo z 34 krajín sveta a medzi mŕtvymi identifikovali aj len 3-ročné dieťa. Azda najemotívnejší z príbehov obetí tragédie je osud Taliana Lucu Russa († 25), ktorý zahynul v kaluži krvi pred očami milovanej snúbenice Marty. Svet však obleteli aj obrázky len 7-ročného Austrálčana Juliana, ktorý je od útoku nezvestný, či Brita Chrisa, ktorý prežil už druhý teroristický útok za uplynulé tri mesiace.

Zahynul skôr, ako svoju lásku spečatili pred oltárom. Talianske úrady identifikovali aj mladého mŕtveho Taliana. Je ním inžinier Luca Russo († 25) z talianskej provincie Treviso, ktorého teroristi pripravili o život počas dovolenky so snúbenicou Martou. V momente, keď dodávka vrazila do davu, si vychutnával krásy Barcelony po boku svojej lásky.

 

Kým jeho snúbenica utŕžila len ľahšie zranenia, Luca tragicky zahynul. Jeho sestra na internete napísala zúfalý odkaz: „Pomôžte mi ho priviesť domov, prosím.“ Pridala tiež fotografiu mŕtveho tela jej brata z miesta nešťastia. Na videu z ulice La Rambla bezprostredne po útoku vidieť aj zrútenú Martu sediacu na ceste zadúšať sa plačom. Žena sedí vedľa kaluže krvi svojho drahého snúbenca, len pár metrov od jeho nehybného tela.

Pri zrážke držal za ruku len 5-ročného syna

Otvoriť galériu
Bruno Gullotta († 35).
Zdroj: facebook

Ďalšou obeťou krvavého masakra v Barcelone je Talian Bruno Gullotta († 35), ktorého dodávka zrazila práve v momente, keď ulicou za rúčku viedol svojho len 5-ročného synčeka. Jeho manželke sa podarilo chlapčeka vytrhnúť do bezpečia, no rodine sa naskytol ten najhorší pohľad... „Bol to priateľ, otec a kolega. Bol jedným z nás. Bude nám všetkým veľmi chýbať. Posielame veľké objatie jeho rodine,“ napísali na sociálnej sieti jeho kolegovia, ktorí sú z jeho straty zdrvení. Najsmutnejšie na Brunovom osude je to, že jeho dcérka Aria má len 7 mesiacov a na svoje detstvo bude spomínať bez ocka.

Posledná „selfie“ pred smrťou

Otvoriť galériu

Len chvíľu pred tým, ako Francisco López Rodríguez († 60) zahynul po zrážke s dodávkou, si v rušnej ulici La Rambla stihol urobiť so svojou rodinou poslednú fotografiu, ktorú uverejnil na twitteri. Podľa svedkov nešťastia mal muž umrieť vedľa jeho netere a jej trojročného syna. Ich totožnosť však zatiaľ nebola potvrdená. O Franciscovej smrti informoval starosta obce Lanteira Jesús Villalba, odkiaľ pochádza jeho rodina.

Dodávka ju zabila pred deťmi a manželom

Otvoriť galériu

Bez milovanej mamičky ostali aj dvaja malí chlapci z Belgicka. Elke Vanbockrijck († 44) z Tongerenu totiž zahynula pod kolesami dodávky smrti v srdci Barcelony. Turistka bola práve na dovolenke s manželom a synmi. Jej blízki mali obrovské šťastie v nešťastí, keď smrti unikli doslova o vlások.

Julian (7) je od útoku nezvestný

Otvoriť galériu
Julian Cadman (7).
Zdroj: facebook

Pod Julianom Cadmanom (7) z Austrálie sa po teroristickom útoku akoby zľahla zem! Zúfalí príbuzní ho hľadajú všade, no márne. Chlapček prechádzal ulicou La Rambla spolu so svojou mamou Jumarie, keď sa na dav ľudí vyrútila vraždiaca dodávka. Pri útoku sa od mamy oddelil, tá skončila s vážnymi zraneniami, no v stabilizovanom stave v nemocnici.Chlapca hľadá už aj jeho otec Andrew. „Letel do Španielska a nevie, či je jeho syn mŕtvy, alebo živý,“ uviedol jeho nadriadený v práci pre The Daily Mail.

Prežil dva teroristické útoky za 3 mesiace!

Otvoriť galériu
Brit Chris Pawley.
Zdroj: facebook

Neuveriteľné šťastie v nešťastí! Brit Chris Pawley prežil v priebehu 3 mesiacov až dva teroristické útoky. Muž vycestoval do Barcelony so svojím partnerom Coreym, pretože mali namierené na festival. V čase, keď do ľudí na rušnej ulici La Rambla vrazila smrtiaca dodávka a trinástich neľútostne zabila, sa Chris nachádzal len niekoľko metrov odtiaľ. „Boli sme tam, potom sme sa rýchlo vrátili do hotela. Nemôžem tomu uveriť,“ povedal Brit pre magazín M. E. N. „Všade boli policajti a sanitky, obchody začali zatvárať,“ hovorí muž, ktorý sa ešte nespamätal z hrôzy, ktorú zažil v máji po koncerte Ariany Grande doma v Manchesteri, kde si krviprelievanie vyžiadalo životy 22 ľudí. „Aj vtedy sme mali obrovské šťastie. Tesne predtým sme odišli z miesta, kde potom vybuchla nálož,“ tvrdí Chris.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Novy Cas, Noema Hipká

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Okoloidúci muž provokoval Andreja Danka počas upratovania v Dúbravke.
Foto
Konflikt pri upratovaní: Muž provokoval Andreja Danka, sledujte prekvapujúcu reakciu šéfa národniarov!
Pri nehode auta a kolobežky v Záhore sa zranili deti, vodička nafúkala.
Foto
Opitá vodička sa zrazila s kolobežkou: Pri nehode na východe Slovenska sa zranili tri deti!
Tankovanie bude čoraz drahšie.
Tankovali sme konečne lacnejšie? Pozrite sa na novinky zo štatistického úradu
(ilustračné foto).
To tu ešte nebolo! Astronauti sú už na mieste, chystá sa historický let
(ilustračné foto)
Objavia sa kamióny na cestách aj počas sviatkov? Polícia chystá opatrenia
Ilustračné foto
Zlodeji ukradli elektrické káble a spôsobili POHROMU! Znefunkčnili podstatnú vec
Let’s Dance sa teší veľkej diváckej obľube.
To tu ešte nebolo: Let’s Dance vyrazí na TURNÉ! Tancujúce hviezdy aj vo vašom meste
Andrej Danko v bratislavskej Dúbravke.
Foto
Andrejovi Dankovi odobrali vodičský preukaz: Líder SNS prišiel upratovať bratislavskú Dúbravku
Lenka prišla pri tragédii o brata.
Foto
Letuška Lenka bojuje s rakovinou: Keď svitla nová nádej, osud jej uštedril ďalšiu tvrdú RANU!
(ilustračné foto).
Súd vzal do väzby ukrajinského ministra poľnohospodárstva: Znepokojivé obvinenia
(ilustračné foto)
Šokujúci krok Japonska kvôli nevychovaným turistom: Zakážu najväčšie lákadlo dovolenkárov!
Thoughtful female high school student sitting at the desk in the classroom and looking away with hand on chin.
Po prvé alebo za prvé? Odpoveď nájdete TU! Pravopis si nemýľte s češtinou