Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
Video

Prekvapenie na súde so sýkorovcami: Toto by ste od jedného z nich nečakali!

Ozbrojení muži predviedli v putách do súdnej siene dvoch sýkorovcov, ktorých sa v minulosti obávalo celé podsvetie.

Krajský súd v Banskej Bystrici rozhodoval, či Róbert Lališ (52), známy ako Kýbel a jeho kumpán Ivan Vincko Cupper (52) ostanú vo väzbe, alebo pôjdu na slobodu. Sudca rozhodol, že Kýbel vo väzbe zostáva. U Vincka skonštatoval, že dôvody väzby existujú, ale nahradil ju nielen dohľadom probačného a mediačného úradníka, povinnosťou hlásiť každú zmenu pobytu a zákazom opustiť územie Slovenska, ale aj použitím technických prostriedkov - signalizačného zariadenia. Vincko však slobodu odmietol!

Dôvodom, prečo v prípade Cuppera súd takto rozhodol, bol aj fakt, že sa mu končí 25. septembra možná lehota väzby a tak očakáva, že sa aj tak čoskoro dostane na slobodu. Proti rozhodnutiu súdu podal prokurátor sťažnosť. Prekvapivo ju podal aj Cupper, ktorý sa podľa informácií Nového Času odmieta na slobode pohybovať s náramkom a tak si chce zvyšné dni do skončenia väzby odsedieť. „Nechce ísť preto, lebo by bola jeho rodina obmedzovaná práve technickým prostriedkom, ktorý musí byť inštalovaný v byte, kde jeho rodina žije a ten byt by tak de facto stratil súkromie,“ povedala Cupperova obhajkyňa Magdaléna Jaňovková.

Obaja sýkorovci čelia obžalobe, ktorá ich spolu s komplicmi viní zo šiestich vrážd z rokov 1998 a 1999. Špecializovaný trestný súd (ŠTS) v Banskej Bystrici Kýbla a Vincka už dvakrát odsúdil na doživotie i zhabanie majetku, v roku 2016 a v apríli tohto roku. Obaja podali odvolanie a Najvyšší súd zakaždým rozsudky zrušil. Trestnú vec obžalovaného Lališa a jeho kumpánov napokon ŠTS odňal a prikázal Krajskému súdu v Banskej Bystrici, aby ju v potrebnom rozsahu prejednal a rozhodol. Proces sa začne odznova, termín je stanovený na koniec októbra.

Róbert Lališ (52)

 

Prezývky: Kýbel a Gestapák

Otvoriť galériu

Obžalovaný je zo založenia zločineckej skupiny a organizovania 6 vrážd. Šéfom sýkoriek sa stal po smrti bossa Miroslava Sýkoru, ktorého zastrelili vo februári 1997. Prezývku Kýbel má kvôli nízkemu vzrastu a Gestapák kvôli svojej krutosti.

Ivan Cupper (52)

Prezývka: Vincko

Otvoriť galériu
Ivan Cupper (52).
Zdroj: kil

Na starosti mal región Záhoria. Podľa obžaloby sa podieľal na vražde Piliara, mal mu liať do úst chloroform, pokiaľ nedodýchal. Mal sa podieľať aj na vražde Deáka a byť strelcom v prípade Róberta Diniča. Proti verdiktu súdu sa odvolal.

Za zieto vraždy ich súdia

Miloš Piliar: Ako nespoľahlivý sa stal pre svoje okolie nepohodlným. Zavraždili ho v r.1998. Na chate mu dali do alkoholu rohypnol a neskôr mu mal Cupper liať do úst chloroform, pokiaľ nedodýchal. Jeho telo zakopali.

Eduard Dinič: Jedného z bratov Diničovcov sa potrebovali zbaviť ako šéfa konkurenčnej skupiny. V roku 1998 ho zabila explózia výbušného systému v blízkosti tenisových kurtov na Zlatých pieskoch v Bratislave.

Alojz Házy: Stal sa nepohodlným, lebo začal preberať aktivity po E. Diničovi. Jeho vraždou poverili v roku 1998 aj Kromku. Házyho popravili pištoľou a revolverom. Zasiahli ho šesťkrát do hlavy, krku a trupu. Telo vyhodili do priekopy.

Róbert Dinič: Skonal pár mesiacov po smrti brata. Išlo o konkurenčný boj v podsvetí. Zastrelili ho v roku 1998, keď išiel vrátiť dcéry exmanželky. Strelci do neho i ochrankára vystrelili 37-krát zo samopalu. Diniča zasiahli devätnásťkrát.

Daler Hlavačka: Opäť išlo o konkurenčný boj v podsvetí v r. 1999. Keď sa Hlavačka objavil, mal Lališ spustiť streľbu so samopalu, ale zbraň sa mu zasekla. Chybu podľa obžaloby napravil Roháč, ktorý ho zasiahol 4 ranami.

Roman Deák: Podnikateľa zastrelili v roku 1999 so samopalom a pištoľou zozadu. Dostal 12 rán do krku, hlavy, hrudníka a brucha. Roman Deák obchodoval s nealkoholickými nápojmi, realitami a reklamou. Vo viacerých firmách bol spolu s dnes už tiež nebohými mužmi slovenského podsvetia – bratmi Diničovcami a Petrom Steinhübelom, prezývaným Žaluď.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Novy Cas, kil

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Ilustračné foto
Afganistan zasiahli ničivé záplavy: Hlásia desiatky obetí, počet môže ešte narásť
Minister zahraničných vecí Juraj Blanár.
Ako dopadlo hlasovanie OSN o posilnení Palestíny? Za toto hlasovalo Slovensko!
Americký prezident Joe Biden
Správa, ktorú potrebujú ako soľ: Biden schválil novú vojenskú pomoc pre Ukrajinu
Na Harryho tvári bolo vidieť, že ho prítomnosť jeho rodiny veľmi teší.
Foto
Harry sa dočkal vrúcnych OBJATÍ od členov rodiny! Nedalo sa prehliadnuť, kto princa NEPODPORIL
Foto
Veľká dráma na úvod MS: Slováci siahali po obrate, no nevyšlo to!
(ilustračné foto).
SHMÚ varuje: Časť Slovenska bude kontrolovať teplomer! Prídeme o úrodu?
Chutný obed uvaríte aj z niektorých polotovarov.
TOP 100 múčnych špecialít: Pozrite sa, ako obstáli bryndzové halušky! Predbehli sme našich susedov?
78. zasadnutie Valného zhromaždenia OSN.
Valné zhromaždenie OSN schválilo prelomovú rezolúciu: To by mohlo zmeniť život Palestíne
Izraelská speváčka postúpila do finále súťaže Veľká cena Eurovízie.
Izraelská speváčka postúpila do finále v Eurovízii: Sledujte, čo sa dialo na pódiu! VIDEO
V nedeľu oslavujeme naše mamy.
Váš Tip
Na oslovenie mamy existuje v slovenčine veľa spôsobov: Ako voláte vašu najdôležitejšiu ženu vy?
Auto skončilo na prednej časti iného vozidla.
Foto
Opitý senior v Topoľčanoch spravil nepochopiteľnú CHYBU: „Odparkoval“ na druhom aute!
(ilustračné foto)
Zamestnancom firmy pri Vranove nad Topľou chýba výplata: Odborári o pomoc prosia Fica