Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip

Krutý osud Mareka a Milana: Týchto mužov spája rovnaká tragédia

Bolestivú a krutú stratu prežil na vlastnej koži. Nečakaná smrť Zuzky († 28) z Prešova, ktorá zahynula po pôrode, pripomenula ťažké chvíle aj Milanovi Švecovi (57).

Vdovec zo Starého Tekova ostal pred dvoma rokmi sám so šiestimi deťmi, keď jeho milovaná Katarína († 47) neprežila pôrod. V ťažkých chvíľach mu najviac pomohla rodina, ale aj cudzí ľudia.

Fotogaléria
4
fotiek v galérii

Milan Švec si už ani vo sne nepomyslel, že bude ešte otcom. S manželkou Katarínou mali už päť detí, dokonca vnúčatá, ktoré im dala dcéra Mária (29). Syn Ján (23) pracuje, Tomáš (21) je vysokoškolák a Katka (19) maturantka. K Alžbetke (3) pribudol nečakane Riško (1), ktorý však maminu lásku už nepoznal. „Boli sme v meste na nákupoch, keď mi manželka povedala, že začala rodiť. Povedal som jej, že ju zoberiem do nemocnice, ona však, že si musí ísť zobrať domov veci. Uisťovala ma, že to ešte zvládne, tak som jej veril,“ spomína Milan, ktorý synčeka odrodil doma.  „Obaja sme sa s ním potešili, zabalil som ho a položil na ňu. Všetko vnímala a povedala mu: ‚Ty môj zlatý.‘ Keď prišla pohotovosť, zobrala ich oboch do sanitky a my sme si ešte pred ich odchodom zamávali,“ pokračuje so slzami v očiach.

 

Druhý deň ráno manželke volal viackrát, no mobil už nedvíhala. „Primár mi povedal, že odpadla na WC, kde ju aj našli. Vraj jej v hlave praskla nejaká cieva a mala silné krvácanie do mozgu. Žiaľ, už jej nebolo pomoci,“ povedal so slzami v očiach.

Otvoriť galériu

Pomohli mi deti

Milan sa pasuje s tragédiou a deťmi, ako sa dá. „Nikdy to neprejde, stále to mám pred očami, každú minútu svojho života na to myslím. Dávam si otázky, prečo sa to stalo a prečo práve nám,“ hovorí úprimne vdovec. Tvrdí, že komu sa niečo také stane, musí sa s tým nejako naučiť žiť, lebo zabudnúť sa nedá. Jemu najviac pomohli rodina a deti. „Bolo dobre, že mám aj staršie deti, Mária sa hneď ku mne presťahovala a pomáhala s najmenšími. Všetky boli úžasné, povzbudzovali ma, pomáhali,“ spomína Milan.

Otvoriť galériu

Pomohla aj ostatná rodina, ale ozvali sa dokonca aj úplne cudzí ľudia. „Podporovali ma psychicky, ale aj finančne. Bolo to veľmi ťažké, ale nosili aj uvarené jedlo, čo sa dalo. Bola to taká spolupatričnosť aj u nás v dedine,“ opisuje ťažké chvíle nešťastný muž.

Nesmieš ostať sám!

Práve podpora okolia mu nedovolila zrútiť sa, stále mal ľudí okolo seba. „Navyše tu bola neustála starostlivosť o Alžbetku a Riška, jednoducho som to musel zvládnuť. Dodnes je to však pre mňa veľmi ťažké. Budím sa s tým, zaspávam s tým,“ vysvetľuje Milan. Veľmi rád by nejako pomohol, poradil aj Markovi. „Keby niečo odo mňa potreboval, hoc len spolupatričnosť, radu, veľmi rád by som bol nápomocný. Viem, aké je to ťažké. Pokojne sa na mňa môže obrátiť, určite by však nemal byť teraz sám,“ odkazuje statočný muž.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Novy Cas, Michaela Farkašová

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Hasiči zasahujú v obytnej štvrti po ruskom raketovom útoku na ukrajinské mesto Charkov.
OSN prišlo s prekvapujúcim tvrdením o útoku v Charkove: To, o čom sa špekulovalo, je už jasné
Pri izraelskom zásahu v nemocnici Šifá zahynul vysokopostavený vodca Hamasu.
Elitní izraelskí vojaci čelia hnevu USA: Hrozia sankcie! Aha, z čoho ich vinia
(ilustračné foto)
Vedci sú v strehu, toto sa ešte nestalo: Výsledky testov odhalili vážnu hrozbu
Medzi Christine Haycox a Hamzom Dridimom je až 34-ročný rozdiel!
Babička má muža mladšieho ako jej syn: Poviem vám, čo robíme spolu v posteli
László Solymos
Sólymos kritizuje rozhodnutie ministerstva: Kvôli čomu sa naťahujú s Tarabom? V ohrození je naša voda!
Here Gérard Depardieu.
Herca Depardieua čaká súd: Dve ženy ho obvinili z niečoho odporného
Sisa je pri manželovi v móde odvážnejšia.
Foto
Juraj Lelkes prekvapil: Povedal TO na plné ústa! Sise diktujem... Jeho odpoveď by ste nečakali
(ilustračné foto)
Strach narastá: Nakazili sa ľudia ZOMBIE vírusom?! Znepokojivé zistenia
Ilustračné foto
Expríslušník nemeckej armády sa priznal k špionáži pre Rusko: Hrozivé, k čomu mal prístup
Český prezident Petr Pavel.
Český prezident: Strely Taurus pre Ukrajinu význam majú, ale...
Zuzana a Vlasto oslávili rok od začiatku svojho podnikania.
Foto
Belohorcová po kauze s NEVEROU vracia úder: Smršť vykonštruovaných a vymyslených sr*čiek!
beautiful lonely sand beach during sunset.
Nech sa páči, toto sú najkrajšie pláže na svete: Európa sa môže pochváliť suverénnymi prvenstvami