Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
06.08.2017 20:03 | Šport | Tenis

Ostrý útok na Djokoviča: ATP kryje Novaka, je za jeho koncom sezóny naozaj lakeť?

Zdolať Novaka Djokoviča (30)? V roku 2015 to bola holá utópia, ktorú sa podarilo dostať do reality len šiestim tenistom a aj predchádzajúcu sezónu išlo o veľmi ojedinelý počin.

Tento rok? Výhra nad rodákom z Belehradu je síce zriedkavá, ale už nijako neobvyklá vec. Za pomalým prepadom bývalej svetovej jednotky z najvyšších pozícií však podľa televíznej expertky Heleny Pelletierovej ani tak nie je strata motivácie či zdravotné problémy, ale skôr doping.

Veľmi odvážne tvrdenie vypálila bývalá tenistka počas vysielania montrealskej rozhlasovej stanice 98,5 FM. Kým Djokovič uviedol za dôvody predčasného ukončenia sezóny pretrvávajúce problémy s lakťom, Pelletierová sa prikláňa skôr k domnelému dopingu, ktorý mal šesťnásobný víťaz Australian Open užívať. Expertka však ide ešte ďalej.

Kryť údajný doping srbského tenistu totiž údajne pomáha aj samotná tenisová asociácia ATP. "Niekoľko mojich priateľov, medzi ktorými sú aj veľmi rešpektované osoby, tvrdí, že Djokovič má problémy s dopingom. Tí ľudia, ktorí toto tvrdia, sú odborníci, ktorí pravidelne sledujú veľké turnaje a rozumejú tenisu," pokračuje Pelletierová.

A hneď si kladie ďalšiu otázku. "Má Djokovič naozaj zdravotné problémy? Alebo ide skôr len o výhovorku, vďaka ktorej chce získať čas? Veľa ľudí neverí tomu, že za koncom Novakovej sezóny je jeho zranený lakeť. V takom zlom stave, aby s ním nemohol hrať, naozaj nie je. Nejaké ťažkosti určite má, bolí ho to, ale naozaj tak veľmi?" nešetrí tridsaťročnú legendu bývalá tenistka.

Dôkazy? Žiadne nemám

Desaťnásobná kanadská šampiónka však zároveň priznáva, že svoje tvrdenie nemôže oprieť o žiadne konkrétne a podložené dôkazy. "Nie, nemám pre svoje slová dôkaz. Ale už tu niečo podobné bolo. Spomeňte si na Andre Agassiho či Martinu Navrátilovú. Ja len robím svoju prácu a predkladám verejnosti správy, ktoré mám k dispozícii. Nie je to nutne môj názor, možno to ani nie je pravda, ale počujem to zo všetkých strán," tancuje na veľmi tenkom ľade Pelletierová.

Djokovič odohral svoj posledný zápas vo štvrťfinále Wimbledonu s Tomášom Berdychom, stretnutie po prehratom prvom sete pre problémy s lakťom vzdal.

"Problémy s lakťom už mám rok a pol. Ďalej už to nešlo. Moje telo má limity a to musím rešpektovať. A tiež musím byť vďačný za všetko, čoho som doteraz dosiahol. Musel som urobiť radikálne rozhodnutie. Bolo to ťažké, ale nemal som na výber a budem mať čas na uzdravenie svojho tela. Pár mesiacov nevezmem raketu do ruky," vysvetľoval svoje dôvody Djokovič.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

(ilustračné foto)
Bežný stav ako zabijak mladých žien: Pred 40-kou si dajte pozor na TENTO príznak
small plane crashes through fence in emergency landing
Tragédia pri Jihlave: Spadlo malé lietadlo, pilot nehodu neprežil
Bigboard spadol na čerpaciu stanicu.
Obrovský bigboard spadol na benzínku: Pod troskami uviazli desiatky ľudí
Foto
Napätie sa dalo krájať: Slováci v závere stratili vedenie, USA však napokon zdolali!
Viete, kto je na fotografii?
Foto
FOTOhádanka: Poznáte malé dievčatko na obrázku? Je z neho slávna herečka, za muža má Japonca
Vysídlení Palestínčania z mesta Rafah z juhu Pásma Gazy prichádzajú do mesta Dajr al-Balah v strednej časti Pásma Gazy.
Ľudia v panike utekajú z Rafahu, boja sa útoku Izraela: Hrozivé slová z OSN
Sebastianova diagnóza vystrašila celú rodinu.
Foto
Sebastian sa vycikal vo vani a vodu sfarbila krv: Z toho, čo spravili lekári, mame trhalo srdce!
(ilustračné foto)
Na toto odborníci čakali 10 rokov: Merania v okolí bane Turów prekvapili aj ministra
Bratia sú rozhádaní a Harry (vľavo) navštevuje domovinu len vtedy, keď musí.
Foto
Kráľ Karol III. spravil to, na čo jeho synovia čakali: Harry pukne od závisti!
Ilustračné foto
S odbitím polnoci rátajte s VÝSTRAHOU: Meteorológovia upozorňujú hneď niekoľko krajov a okresov!
Švédsky premiér Ulf Kristersson.
Toto Putin určite dosiahnuť nechcel: Švédsky premiér to povedal na plné ústa
Módna návrhárka za svojím najlepším priateľom smúti.
FotoVáš Tip
Módna návrhárka Rebecca Justh predvádza na pláži v bikinách postavu bohyne: Neuveríte, že už má 67 rokov!