Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
07.08.2017 12:00 | Správy | Domáce správy
Video

Byt Radičovej dcéry je po požiare v dezolátnom stave: Desivé svedectvá obyvateľov bytovky!

O strechu nad hlavou prišli z hodiny na hodinu! Obyvatelia bytovky na Brezovej ulici v Chorvátskom Grobe (okr. Senec) v sobotu večer len bezmocne stáli na ceste pred domom a zúfalo sa prizerali, ako im oheň páli ich domovy.

V rukách mali len najnutnejšie veci a ďakovali Bohu, že neprišli aj o život. Podľa majiteľov bytov požiar vypukol v jednom z mezonetov, od ktorého sa chytila takmer celá strecha aj ďalšie byty. Ostatné skončili úplne vytopené a neobývateľné po zásahu hasičov. V dezolátnom stave je aj byt Evy Radičovej (37), dcéry bývalej premiérky. Tá spolu s malou dcérkou a priateľom našla v najhorších chvíľach útočisko u svojej matky Ivety.

Fotogaléria
7
fotiek v galérii

Pred šiestou večer obyvateľov bytovky v Čiernej vode v Chorvátskom Grobe zachvátila panika. „Zrazu nám sused začal búchať na dvere. Vybehol som na terasu a už som videl, že nad vedľajším bytom bol kus vyhorený. Chytilo sa to vnútri a pod celou strechou začalo horieť. Rýchlo sme vybehli von,“ opísal pre Nový Čas dramatické chvíle jeden z majiteľov. Netrvalo dlho a na miesto prišlo 30 hasičov zo Senca, Bratislavy aj Pezinka s 13 kusmi techniky.

"Hasenie sťažovali vysoké teploty a enormná fyzická záťaž. Príčina vzniku požiaru sa zatiaľ nedá určiť,“ uviedol Emil Moťovský, šéf Okresného riaditeľstva hasičov v Pezinku. „Požiar vznikol v podkrovnom byte, ktorý bohužiaľ susedí s tým mojím. Tam, kde je otvorená strecha, tam som mal kedysi kúpeľňu a pracovňu. Mám vysekané stropy, byt je v dezolátnom stave, všetko je zničené, vytopené,“ zúfa jeden z majiteľov s tým, že v byte, z ktorého sa mal požiar šíriť, boli v tom čase len dva psy. „Strecha je úplne otvorená. Aj hasič povedal, že ak bude pršať, tým bytom to už vôbec neublíži. Asi v takom sú stave,“ dodáva.

Byt Radičovej je zničený

Prácu hasičov až do skorého rána sledovali obyvatelia, ktorí si u blízkych hľadali útočisko a nocľah. Do bytov sa totiž vrátiť nemohli. V zhorenej bytovke žila aj dcéra Ivety Radičovej Eva (37), ktorá má malú dcérku (1,5). V čase, keď bol už oheň pod kontrolou, sa však v okolí domu už nenachádzala. Na druhý deň ráno sa Novému Času podarilo skontaktovať s expremiérkou. „Teraz sú všetci u mňa doma. Tie škody sú naozaj veľmi veľké, byt je momentálne neobývateľný,“ uviedla Radičová. Po poludní sa v zničenom byte zastavil Evin priateľ a neskôr aj sama Eva s matkou. Podľa informácií Nového Času jej byt síce oheň nezasiahol, no zničilo ho obrovské množštvo vody a dymu. Obzrieť škody si mohli majitelia ešte v noci, z bytov sa vracali zhrození. „Niektorí sa tam prakticky nevedia vôbec vrátiť. To opätovné zabývanie bude náročné,“ vysvetľuje Moťovský. „Mamičku s malým dieťaťom ubytujeme v služobnom byte na obecnom úrade,“ hovorí Erika Goliašová, zástupkyňa starostu Chorvátskeho Grobu.

 

Ťažko skúšaná Radičová

Bývalá premiérka Iveta Radičová (60) už krutosť osudu pocítila. V roku 2005 jej umrel manžel, humorista Stano Radič († 49) priamo pred očami dcéry Evy. Radiča zastihol masívny srdcový kolaps na Plynárenskej ulici v Bratislave, keď šoféroval auto a vedľa neho sedela dcéra Eva. Tej sa podarilo zastaviť auto a zúfalo sa ho snažila zachrániť. Napriek maximálnemu nasadeniu Radičovej dcéry aj lekárov obľúbený umelec po 40-ich minútach ťažkého zápasu zomrel.

 

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Noema Hipká

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Joe Biden (vľavo) a Recep Tayyip Erdogan
Historické stretnutie odložili: Turecký prezident cúvol! Čo sa stalo?
Biely dom (ilustračná fotografia).
Prekvapivé rozhodnutie: USA odložili svoje plánované sankcie! Prečo to urobili?
Poľský minister zahraničných vecí Radoslaw Sikorski a ruský prezident Vladimir Putin.
Poľský minister sa obul do Putina: Dúfam, že nebude taký ŠIALENÝ a... Na jednu vec sa musia pripraviť
Ilustračné foto
Ťažko zranená matka porodila dievčatko a zomrela, neskôr skonalo aj bábätko: Detaily nešťastia z Gazy vám vtisnú slzy do očí
Americký minister zahraničných vecí Antony Blinken.
Blinken varuje: Ak s týmto Čína neprestane, USA zakročia! Hovorí o hrozbe pre Európu
lady feeding her dog , cozy kitchen interior, panorama, copy space. Healthy nutritive full of vitamins and minerals dog food
Čo ľudia nespravia pre peniaze: Povolanie len pre silné žalúdky! Domáci miláčikovia to ocenia
Ilustračné foto
To snáď nie: Irán sa dohodol na bližšej vojenskej spolupráci s TOUTO krajinou!
(ilustračné foto)
Nečakaný krok USA: Sťahujú časť svojich vojakov! Čo sa to deje?
Ilustračné foto
Študenta brutálne umučili na smrť: Popáleniny, rozdrvené kosti a rezné rany! Všetko bol nakoniec OMYL?
Jeden z vodičov, ktorý mal z nezistených príčin prejsť do protismeru, mal pozitívnu dychovú skúšku na alkohol.
Hrôzostrašná nehoda pri Piešťanoch! Opitý vodič prešiel do protismeru, nasledovalo peklo
Ruský letecký útok v Kyjeve 25.3.2024
Aktualizované
Poplach v Kyjeve, začínajú evakuovať nemocnice! Strach vyvolalo mrazivé video
(ilustračné foto).
Ženu odsúdili na 7 doživotných trestov a 1794 rokov väzenia: Čo spravila?