Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
28.07.2017 12:57 | Prominenti | Domáci Prominenti

Wisterová má problém: Stopli jej rozvod! Nečakané komplikácie na súde

Kedy dajú za sedemročným manželstvom bodku? Moderátorka Vera Wisterová (40) a jej americko-izraelský manžel Jeremy Hulsh (38) vedú už niekoľko mesiacov drsnú vojnu.

Fotogaléria
7
fotiek v galérii

Témou číslo jeden v ich rozporoch sú synovia Harlow (6) a Theo (3). Rozídený pár si donedávna vymieňal cez médiá poriadne tvrdé odkazy nielen kvôli starostlivosti o deti, ale aj obvineniam z nevery či psychického teroru. Ako Nový Čas pred niekoľkým dňami informoval, v Izraeli už prebehlo rozvodové pojednávanie. Ako sa však zdá, tak skoro k ukončeniu tohto zväzku nedôjde!

 

Wisterová prežíva najťažšie obdobie v živote. Na začiatku idylické manželstvo s Jeremym Hulshom skončilo v troskách a dvojica si už dlhší čas nevie prísť na meno. Pred pár týždňami Wisterovej stále manžel Jeremy Novému Času priznal, že majú stanovený termín rozvodu v jeho rodnej krajine. Podľa našich informácií rozvod naozaj v Izraeli prebehol. Ku konečnému verdiktu však nakoniec nedošlo. „Obidvaja sa chcú rozviesť, ale nie je to ukončené. Všetko je ešte otvorené. Aj izraelská strana musí zistiť, či je dôvod na ukončenie manželstva. Vyžiadali si viaceré dokumenty. Nevedeli totiž, že na Slovensku prebiehajú nejaké súdne konania,“ vysvetlil pre Nový Čas zdroj blízky dvojici.

„Prebiehajú viaceré súdne spory, ku ktorým sa nechceme vyjadrovať a ani ich komentovať,“ potvrdila nám koncom júna aj samotná moderátorka. Zdá sa teda, že peklo, ktoré Vera prežíva, sa len tak ľahko neskončí. Súdnych konaní na Slovensku by malo byť v ich prípade až pätnásť.

Otvoriť galériu

Nevedia sa dohodnúť

Primárnym dôvodom rozporu medzi manželmi je otázka, kde by sa mal rozvod konať. Zatiaľ čo Vera trvá na tom, že môže prebehnúť jedine na Slovensku, Jeremy to rezolútne odmieta. „Žijeme tu tri roky, vždy som mala aj s deťmi trvalý pobyt na Slovensku. Chodia tu do škôlky, na krúžky, majú tu priateľov. Nevidím dôvod, prečo by rozvod nemal prebehnúť tu,“ vyhlásila predčasom nahnevaná moderátorka. Podľa jej ešte stále manžela je však jedinou krajinou, ktorá ich môže skutočne rozviesť, Izrael. „Aby bolo jasné, náš oficiálny židovský rozvod a rozhodnutie o starostlivosti o deti bude v Izraeli,“ povedal nám Jeremy.

Odkedy sa prevalil krach ich manželstva, z úst oboch vyšli na adresu toho druhého naozaj tvrdé obvinenia. Hulsh tvrdí, že moderátorka mala milencov, Vera skloňuje pri manželovom mene slová - psychický teror. Samotná Wisterová, ktorá má nového priateľa - brata herečky Kristíny Svarinskej Michala, sa k problémom v súkromí už nevyjadruje. Jeremy mal donedávna slovenskú manažérku, no keďže už nespolupracujú, nepodarilo sa nám s ním skontaktovať.

Otvoriť galériu

Krátke manželstvo

Wisterová a Hulsh sa spoznali v roku 2008. O dva roky neskôr už stáli pred oltárom v Izraeli. V decembri 2016 sa objavujú správy o trhlinách v ich vzťahu a začína sa boj o synov. Vera vo februári 2017 potvrdila, že podala žiadosť o rozvod. V tom čase priznala aj priateľa, brata herečky Kristíny Svarinskej Michala.

Najdôležitejšie sú deti

Marek Benedik, právnik

Ak by bol rozvod na Slovensku, tak na súde ide hlavne o to preukázať, či manželstvo plní, alebo neplní svoju funkciu. Obaja manželia sa chcú rozviesť, a tak súd neprihliada na to, či jeden z nich mal alebo nemal mimomanželský vzťah. Rovnako sa na to nepozerá ani pri zverení detí do starostlivosti, lebo súdu ide o blaho a spokojnosť dieťaťa.

Rabinát len sobáši a rozvádza

Michael Szatmary, hovorca Ústredného zväzu židovských náboženských obcí v SR

V prípade rozvodov je to tak, že pár môže rozviesť len rabinát v Izraeli. Je však aj možnosť navštíviť iný rabinát v inej krajine, ak má na to poverenie. Je pravdepodobné, že sa rozvod bude konať v Izraeli. Rabinát len sobáši a rozvádza. Majetkové a rodinné vztahy rieši klasicky súd ako na Slovensku. Ohľadom opatrovníctva detí platí, že ak je matka spôsobilá, má príjem a o deti sa riadne stará, súd ich zverí zvyčajne jej. Na to, či má, alebo nemá jeden z partnerov už nový vzťah, by súd prihliadať nemal.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: row, Novy Cas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Slovenský vicepremiér a minister obrany Robert Kaliňák vystupuje s prejavom na úvod dvojdňovej konferencie v maďarskej metropole.
Kaliňák v Budapešti upozornil na jednu dôležitosť: Európska integrácia zohráva v našej bezpečnosti ...
Tohtoročná víťazka Miss Universe Buenos Aires sa stala Alejandra Rodriquez.
Foto
Miss Universe má šokujúcu víťazku: Takéto niečo tu ešte nebolo! To môže zmeniť históriu
Prezident USA Joe Biden
Čo sa to deje? Biden s Trumpom sa vyhýbajú debatám: Neurčitá odpoveď prezidenta
(ilustračné foto.)
Nakupujete oblečenie cez Shein? Európska únia sprísňuje bezpečnostné pravidlá!
(ilustračné foto).
SHMÚ varuje! Odložte svoje kvety na noc dovnútra: Mrznúť bude na väčšine územia Slovenska
Ilustračné foto
Príznak demencie či Parkinsona, ktorý spozorujete v noci: Ak sa vám deje TOTO, zbystrite
Lekári mu inak odporučili, aby nepracoval a odpočíval na vidieku.
Britský kráľ vydal oficiálne vyhlásenie: Karol III. oznámil veľké rozhodnutie
Nitrianskych hokejistov prekvapil René Rendy (uprostred).
Zemetrasenie pod Zoborom! V uliciach Nitry prepukli majstrovské oslavy
požiar ilustračne
V hoteli vypukol požiar, hasiči bojovali s plameňmi dlhé hodiny: Najmenej 10 ľudí zomrelo
(ilustračné foto).
Veľká Británia spustila revolučné očkovanie: Vyrieši to jeden z najsmrteľnejších problémov ľudstva
Foto
Nitriansky spasiteľ Stavjaňa: Ako to vyzerá s jeho budúcnosťou?
Fiona sa priznala k vražde svojho priateľa.
Fiona chladnokrvne zavraždila svojho priateľa († 42): Zavliekla ho do spálne a nasledoval horor! Mrazivé detaily