Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
Foto

Bibku smetiar obral o zdravie i krásu, skončila v bdelej kóme: Mamine vie poďakovať iba úsmevom!

Namiesto oslavy narodenín sa začal boj o život. Stredoškoláčku Bibku Rákociovú (18) pri cúvaní nešťastne zrazilo smetiarske auto.

 

Len pár dní pred osudným momentom pritom oslávila 18. narodeniny, so svojimi najbližšími si ich však už užiť nestihla. Dlhé týždne strávila v umelom spánku a dodnes je v bdelej kóme. Dievča, ktoré bolo pred osudným momentom plné života, sa totiž dnes nevládze samo ani posadiť či najesť. Rodičia sa však nevzdávajú a veria, že milované dieťa postavia na vlastné nohy. Na to však potrebujú finančne náročné rehabilitácie.

Nešťastná mama Marcela (42) bude mať osudný piatok trinásteho zrejme naveky pred očami. „Bibka mala 8. januára osemnástku. Narodeniny nechcela oslavovať cez týždeň, ale v sobotu,“ spomína mama s tým, že v ten deň bola obrovská kalamita. „Išla som s kmotrom autom nakúpiť veci na oslavu, stretli sme Bibku, ako šla zo školy,“ pokračuje Marcela s plačom.

Krstný otec ju chcel odviesť, no dievčina sa vybrala domov pešo, aby bola skôr. Vtedy netušila, že takto vitálnu vidí milovanú dcéru naposledy. „Ešte mi vravela – mamka, kúp mi pekné servítky na stôl. Sadli sme do auta a naštartovali. Kmotor zrazu zastavil a vyletel z auta. Skríkol: Naša Bibka!“ Obom sa naskytol hrozný pohľad. Dievčina ležala pod smetiarskym autom, ktoré do nej nacúvalo.

Otvoriť galériu
Mama doteraz nevie, čo presne sa odohralo. Verí však, že dcérka jej to raz dokáže povedať sama. „Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre prečin ublíženia na zdraví a z toho prečinu obvinil vodiča nákladného auta. Trestné stíhanie vodiča je v súčasnosti prerušené z dôvodu vážneho zdravotného stavu poškodenej, pre ktoré doposiaľ nebolo možné poškodenú vypočuť,“ uviedol policajný hovorca Daniel Džobaník.

27 zlomenín a kóma

Mama ešte videla, že Bibka komunikuje so záchrankou. „Ani mi nenapadlo, že bude mať také vážne zranenia. Mala pomliaždené a rebrami prerazené pľúca. Sánku jej o 5 centimetrov posunulo, 27 kostí bolo zlomených,“ vraví zúfalá žena, ktorú vodič smetiarskeho auta doteraz nekontaktoval.

Študentka bola týždne v umelom spánku, z nemocnice ju prepustili v máji. „Nevedela hýbať rukami ani nohami, aj pohľad mala neprítomný. Dobrí ľudia nám finančne pomohli, aby sme mohli ísť na rehabilitáciu do Piešťan. Teraz už vie prehĺtať mixovanú stravu, dvíha hlavičku, ramená, trošku aj zadok. Vie sa dorozumieť pohľadom, usmieva sa a plače,“ teší sa mama.

Otvoriť galériu
Bibka bude potrebovať veľa nákladných rehabilitácií, Marcela však dala v práci výpoveď, o dcérku sa totiž musí starať na plný úväzok. „Z celého srdca si s manželom želáme, aby bola taká ako predtým. Veríme, že to zvládne,“ dodala.

Ponúkame Vám pomoc!

Zahral sa osud kruto aj s vašou rodinou a sami si nedokážete pomôcť? Ste zo sociálne znevýhodnených rodín, alebo máte dieťatko, ktoré trpí zdravotnými problémami? Môžete požiadať o podporu vyplnením a poslaním oficiálnej Žiadosti o nefinančnú pomoc. Podmienky nájdete na www.srdcepredeti.sk.

Otvoriť galériu
Zdroj: anc

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: Novy Cas, Eva Eperješiová

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruským hackerom sa podaril výnimočný kúsok: Z tohto vláda nebude nadšená
Vojenské drony dokážu so sebou niesť aj zničujúce bomby (ilustračné foto).
Na plynové pole zaútočili dronom: Malo to tragické následky
Ukrajinský vojak v Mariupole
USA oznámili dlhodobú vojenskú pomoc: Na Ukrajinu pôjdu zbrane za 6 miliárd dolárov
Slovenský vicepremiér a minister obrany Robert Kaliňák vystupuje s prejavom na úvod dvojdňovej konferencie v maďarskej metropole.
Kaliňák v Budapešti upozornil na jednu dôležitosť: Európska integrácia zohráva v našej bezpečnosti ...
Tohtoročná víťazka Miss Universe Buenos Aires sa stala Alejandra Rodriquez.
Foto
Miss Universe má šokujúcu víťazku: Takéto niečo tu ešte nebolo! To môže zmeniť históriu
Prezident USA Joe Biden
Čo sa to deje? Biden s Trumpom sa vyhýbajú debatám: Neurčitá odpoveď prezidenta
(ilustračné foto.)
Nakupujete oblečenie cez Shein? Európska únia sprísňuje bezpečnostné pravidlá!
(ilustračné foto).
SHMÚ varuje! Odložte svoje kvety na noc dovnútra: Mrznúť bude na väčšine územia Slovenska
Ilustračné foto
Príznak demencie či Parkinsona, ktorý spozorujete v noci: Ak sa vám deje TOTO, zbystrite
Jany a Vierka sa stali prvý krát rodičmi.
Foto
Najšťastnejší deň v živote Janyho Landla a Vierky Ayisi: Narodila sa im zdravá dcérka!
Lekári mu inak odporučili, aby nepracoval a odpočíval na vidieku.
Britský kráľ vydal oficiálne vyhlásenie: Karol III. oznámil veľké rozhodnutie
Nitrianskych hokejistov prekvapil René Rendy (uprostred).
Zemetrasenie pod Zoborom! V uliciach Nitry prepukli majstrovské oslavy