Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip

Žiaci sa lúčia so základnou školou: Čo bude deviatakom najviac chýbať?

Je dobojované! Žiaci deviatych ročníkov základnej školy spolu trávia posledné hodiny v školských laviciach. Rozlúčky, slzy a spomienky, to všetko nimi lomcuje tieto posledné dni. Čo im bude najviac chýbať a ako sa vidia v budúcnosti? Mnohí majú jasnú predstavu, iní sa nechajú prekvapiť, čo im život prinesie.

Deviataci na Základnej škole v Novom Meste nad Váhom si predposledný deň pred letnými prázdninami pripravili program a lúčili sa s učiteľmi, spolužiakmi. Veľké emócie s nimi lomcovali a padli aj slzy. " Je to hrozné, že sme tu už naposledy. V podstate sme tu na škole vyrástli a stali sa z nás tínedžeri. Prišli sme ako malé uplakané deti a dnes opäť plačeme, pretože sa všetko končí a začína nová životná etapa," hovorí deviatačka Barbora, ktorá plánuje byť mamažérkou. 

Študentom bude chýbať hlavne dobrá nálada, ktorú v triede vždy mali. " Boli určite aj ťažké chvíle, no najviac nám budú chýbať bláznovstvá, ktoré sme vystrájali. Určite budú chýbať aj učitelia, ktorí nám občas aj čo to odpustili, " dodáva Beáta, ktorá má jasné plány. " Idem študovať na bilingválne gymnázium a chcem byť milionárka, " hovorí odhodlane. Žiaci majú jasné predstavy, čo chcú v živote vyskúšať . " Ja chcem byť právnička a obhajovať len dobro, " hovorí Helena. Či sa im plány splnia alebo nie,je vo hviezdach, isté však je, že každý z nich by rád robil to, čo ho bude aj baviť.

Barbora Cignová (15) - " Chýbať mi budú spolužiaci a dobrá nálada, ktorá vždy v triede vládla. Teším sa na nové výzvy. Urobím všetko preto, aby som sa stala zverolekárkou."

 

 

Zuzana Pavlovičová (15) - " Je mi smutno za všetkým. Že už sa sem nikdy nevrátime, neošúchame lavice. Teším sa na nové prostredie a verím, že raz budem architektka. "

 

Vanesa Malíková (15) - " Budú mi chýbať hlavne učitelia. S nimi som si vždy dobre vychádzala. Noví spolužiaci na ktorých sa teším budú dúfam minimálne tak fasa ako som mala doteraz. Určite sa chcem stať pedagogičkou."

 

Natália Kravčiková (15) - "Chýbať mi bude vždy dobrá nálada, ktorú sme mali v triede. Ani neviem, na čo sa mám tešiť, idem študovať obchodnú akadémiu a verím, že sa naučím nové veci, ktoré ma budú baviť."

 

Alžbeta Hrabovská (15) - " Bude mi chýbať moja trieda. Moja triedna učiteľka a teším sa na nové výzvy. Chcem byť učiteľkou."

 

Barbora Štefánková (15) - " Bude mi chýbať ten blázninec, ktorý sme mali v triede. Všetky tie hlúposti, ktoré sme vymýšľali. Teším sa na nové predmety na novej škole. Chem byť manažérka. "

 

Barbora Uhlíková (15) - " Je mi nesmierne smutno za spolužiačkami. Máme toho za deväť rokov veľa za sebou. Idem študovať bilingválne gymnázium a chcem byť milionárka. Teším sa na to, ako sa mi to podarí."

 

Dominika Moravčíková - "Jednoznačne mi bude chýbať triedna pani učiteľka. Bola skvelá. Budem dúfať, že aj na novej škole budem mať takú ústretovú triednu. Jasnú predstavu o svojom budúcom zamestnaní nemám, študovať idem na gymnázium."

 

Janka Jasnická (15) - " Chýbať mi bude všetko. Od učiteľov, po lavice v triede až po spolužiakov. Za deväť rokov sme sa ako kolektív utužili veľmi dobre. Teším sa na všetko, čo mi prinesie život. Čo chcem robiť neviem, idem študovať na gymnázium."

 

Jozef Pekarovič (15) - " Bude mi chýbať tá pohoda, ktorú sme mali na základnej škole. Už mi asi tak nikdy nebude. Teším sa na nových spolužiakov a nové poznatky. Čaká ma štúdium na gymnázium ."

 

Jakub Hradil (15) - " V škole sme každý deň niečo vymysleli. Budú mi chýbať všetky tie bláznovstvá. Teším sa ako budem vymýšľať na novej škole. Chem byť strojvodca. "

 

Dominik Jurčo (15) - " Rád som mal, keď sme chodili na výlety. To mi bude chýbať. Verím, že si ich užijem oveľa viac na strednej. Rád by som bol automechanik."

 

Adam Mikeška (15) - " Všetko čo ma bavilo na tejto škole boli spolužiaci. A tí mi budú chýbať najviac. Teším sa však na nové poznatky, ktoré ma budú baviť, pretože chcem sa venovať it technike. "

 

Matej Štrba (15) - " Budú mi chýbať všetky vilomeniny, ktoré sme vyviedli. Tie už nikdy nezažijem. Teším sa na všetko a hlavne na blaznosvstvá. V budúcnosti chcem byť automechanik. "

 

Martin Šišovský (15) - " Spolužiaci mi určite budú chýbať. Teším sa na novú školu. Raz chcem mať svoj hotel. "

 

Peter Kováčik (15) - gymnázium

 

Micahela Fabová (15) - " Spolužiačky mi budú chýbať. Teším sa na novú školu a nové vedomosti. Chcem byť doktorka a verím, že sa mi to aj splní."

 

Helena Lajčeková (15) - " Chýbať mi budú tie ľahké učivá. Teším sa na všetky vedomosti a raz budem právnička. "

 

Laura Mikušová (15) - gymnázium

 

Terézia Babicová (15) -" Učitelia, spolužiačky ale aj lavice, zošity. Teším sa na novú školu a nové poznatky, chcem pracovať v reklamnej agentúre. "

Majka Kováčová (15) -" Plačem, lebo spolužiačky už budem mať nové. Deväťročné kamarátstvo je nenahraditeľné. Teším sa na nové učiteľky. Chcem pracovať v medicíne. "

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: šiš, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Prezident USA Joe Biden
Čo sa to deje? Biden s Trumpom sa vyhýbajú debatám: Neurčitá odpoveď prezidenta
(ilustračné foto.)
Nakupujete oblečenie cez Shein? Európska únia sprísňuje bezpečnostné pravidlá!
(ilustračné foto).
SHMÚ varuje! Odložte svoje kvety na noc dovnútra: Mrznúť bude na väčšine územia Slovenska
Ilustračné foto
Príznak demencie či Parkinsona, ktorý spozorujete v noci: Ak sa vám deje TOTO, zbystrite
Jany a Vierka sa stali prvý krát rodičmi.
Foto
Najšťastnejší deň v živote Janyho Landla a Vierky Ayisi: Narodila sa im zdravá dcérka!
Lekári mu inak odporučili, aby nepracoval a odpočíval na vidieku.
Britský kráľ vydal oficiálne vyhlásenie: Karol III. oznámil veľké rozhodnutie
Nitrianskych hokejistov prekvapil René Rendy (uprostred).
Zemetrasenie pod Zoborom! V uliciach Nitry prepukli majstrovské oslavy
požiar ilustračne
V hoteli vypukol požiar, hasiči bojovali s plameňmi dlhé hodiny: Najmenej 10 ľudí zomrelo
Na prestížnej udalosti hľadali nové tváre modelingu.
Foto
Tlačia deti do modelingu: Syn vdovy po Pašekovi st. († 37) ohúril a aha, ako vyrástla Haklovej dcéra!
(ilustračné foto).
Veľká Británia spustila revolučné očkovanie: Vyrieši to jeden z najsmrteľnejších problémov ľudstva
Foto
Nitriansky spasiteľ Stavjaňa: Ako to vyzerá s jeho budúcnosťou?
Fiona sa priznala k vražde svojho priateľa.
Fiona chladnokrvne zavraždila svojho priateľa († 42): Zavliekla ho do spálne a nasledoval horor! Mrazivé detaily