Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
17.06.2017 21:37 | Šport

Slovenské volejbalistky živia nádej na úspech: V Európskej lige to môžu dotiahnuť ďaleko!

Slovenské volejbalové reprezentantky vyhrali v sobotňajšom zápase druhého turnaja C-skupiny Európskej ligy v portugalskom Matosinhos nad domácim výberom 3:1 a udržali si nádej na postup do semifinále z 2. miesta.

Víťazkami skupiny sa predčasne stali Španielky, ktorým k tomu stačil aj zisk bodu po prehre so Švédskom 2:3. V poslednom zápase na turnaji sa zverenky Mareka Rojka stretnú v nedeľu o 16.00 SELČ so Švédskom.

 

Portugalsko - Slovensko 1:3 (-21, 19, -19, -20)

Zápas trval: 104 minút, rozhodovali: Pindral (Poľ.) a Batolini (Tal.), 460 divákov.

 

Portugalsko: V. Rodriguesová 3, Hurstová 13, Netová 11, Kavalenková 18, Antunesová 13, A. Rodriguesová 13, libero Resendeová (Duraová 0, Gomesová 0). Tréner: A. Guerra.

SR: Koseková 3, Palgutová 2, Herelová 6, Pištěláková 13, Drobňáková 15, Pencová 10, libero Španková (Salanciová 5, Abrhámová 5, Kuciaková 0, Ovečková 0, Šunderlíková 1). Tréner: M. Rojko.

 

Slovenky začali veľmi dobre a vypracovali si náskok 6:2 a 10:3. Domáce volejbalistky sa po slabom úvode spamätali a znížili na 10:13 a 14:15. V závere setu si slovenské volejbalistky vybojovali náskok 22:19 a hoci domáce ešte znížili na rozdiel bodu, Slovenky zvládli záver perfektne a prvý set získali v pomere 25:21.

Do druhého dejstva vstúpili domáce raketovo a viedli 8:2. Portugalsko si náskok dlho udržiavalo a viedlo už 19:13. Slovenky však zabrali a znížili na 17:19 a 19:20, čím sa dostali späť do hry o set. Finiš im však nevyšiel a domáce reprezentantky vyhrali druhý set 25:19.

Tretí set bol spočiatku vyrovnaný, ani jeden tím si nevypracoval výraznejší náskok. Slovenky sa utrhli pri podaní Abrhámovej, ktorá esom upravila na 12:8. Po kvalitnom servise Pištělákovej a bloku Pencovej bolo 14:10. Portugalčanky manko znižovali a pred koncovkou vyrovnali na 19:19. Záver však zobrali Slovenky do svojich rúk a pri podaní Abrhámovej ho aj ukončili - 25:19.

V štvrtom sete sa ako prvé dostali do trháku Slovenky, ktoré vyhrávali 10:8. Domáce pod tlakom dobrého podania Abrhámovej robili chyby a slovenské volejbalistky si vypracovali vedenie 15:9. Podaním však zatlačili aj domáce a vyrovnali na 15:15. Zápas ako na hojdačke pokračoval a po sérii bodov sa zasa dostali do vedenia 19:15 Slovenky. Na servise bola Pištěláková. Záver duelu slovenské volejbalistky zvládli, štvrtý set vyhrali 25:20 a získali dôležité tri body.

 

Marek Rojko, tréner SR: "Som rád, že po dvoch prehrách so Španielskom sme dnes vyhrali za tri body, čo je dôležité v boji s Bieloruskom o najlepšie druhé miesto. Bol to ťažký a emotívny zápas, domáce Portugalčanky tlačilo publikum a bolo veľa dlhých výmen. Som rád, že sme využili slabiny súpera a rozumnou a rozvážnou hrou sme zápas doviedli do úspešného konca. Cením si prístup celého tímu, veľmi dobre pomohli aj striedajúce hráčky. V nedeľu potrebujeme vyhrať za tri body, aby sme mali z našej strany odpracované maximum a budeme čakať ako dopadne zápas Fínsko - Bielorusko v A-skupine.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


(ilustračné foto)
KVÍZ: 10 faktov zo zvieracej ríše, ktoré zvládnu len tí najlepší! Trúfate si?
Pri izraelskom zásahu v nemocnici Šifá zahynul vysokopostavený vodca Hamasu.
Počet mŕtvych v Pásme Gazy prekročil strašné číslo: Väčšina obetí sú civilisti
Andrea Verešová v Dubaji oslňuje dokonalou postavičkou.
Foto
Verešová odhodila oblečenie: Ukázala sa úplne NAHÁ! Aha, ktorý známy muž jej to okomentoval
Head shot frustrated middle aged mature retired woman with walking disability holding hands on wooden stick, looking in distance, feeling lonely at home or suffering from depression, ageing concept.
„Nový“ Alzheimer vás vystraší: Riziko je obrovské! Prevratné zistenie vedcov
Ilustračné foto
V noci to príde! Meteorológovia vydali výstrahy pre väčšinu Slovenska
Ilustračné foto
V obci Kolonica horí hala na spracovanie dreva! Zasahujú hasiči
David Beckham
Foto
Beckham šokoval fanúšikov: Za všetkým je jedna fotka! Pozrite sa na to
vojak
Správy, ktoré Ukrajina nechcela počuť: To neznie vôbec dobre
(ilustračné foto)
11 znakov, že SMRŤ je blízko! Všimli ste si tieto veci? Veľa času nezostáva
Alagič tvrdí, že sa jej z firmy okamžite ozvali.
Foto
Odhalená Jasmina: Sexy FOTO vám vyrazí dych! Takto ste Alagič ešte nevideli
Peter Pellegrini
Prieskum ukázal kto je najdôveryhodnejším politikom: Je ním náš nový prezident?
Požiar nákupného centra vo Varšave.
Panika u susedov: Plamene pohltili nákupné centrum! Nové informácie