Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip

Tomáš († 15) zomrel krátko po prijímačkách, Martin má poranenú chrbticu: Kto z kamarátov riadil štvorkolku smrti?

Osud sa s nimi kruto zahral! Zábava dvoch školákov sa vo štvrtok večer skončila obrovským nešťastím. Tomáš († 15) sa s kamarátom Martinom (12) vybrali zajazdiť si na štvorkolke.

Premávali sa medzi stromami v ovocnom sade v Bytči. Stačila sekunda nepozornosti a s mašinou vrazili do stromu. Pri mladšom z chlapcov stáli všetci anjeli strážni, so zraneniami skončil v nemocnici. Tomášovi, ktorý sa len niekoľko týždňov tešil z úspešných prijímačiek na strednú školu, však už nedokázali záchranári pomôcť.

 

Keby sa dal vrátiť čas. Kamaráti Martin (12) a Tomáš († 15) sa rozhodli stráviť štvrtkový večer jazdou na obľúbenej štvorkolke. Podľa jedného zo susedov si bránu do sadu, ktorý patrí Martinovým rodičom, mal otvoriť práve mladší z chlapcov. Zábava sa však čoskoro zmenila na boj o život s tragickým koncom. Tínedžeri totiž narazili do stromu. Na pomoc chlapcom okamžite vyrazili leteckí záchranári. „Po silnom náraze do stromu utrpel vodič závažné poranenia. Lekár prevzal do starostlivosti 12-ročného chlapca, ktorý sa viezol na štvorkolke ako spolujazdec. Utrpel poranenie hornej končatiny a krčnej chrbtice, bol pri vedomí a bol transportovaný do nemocnice v Martine,“ povedala hovorkyňa leteckej záchrannej služby Zuzana Hopjaková.

Otvoriť galériu

O Tomášov život bojovali záchranári takmer hodinu, jeho najbližší si však žiaľ museli vypočuť tú najbolestivejšiu správu v živote. „Napriek všetkej snahe boli jeho zranenia nezlučiteľné so životom,“ povedal hovorca záchrannej služby Vladimír Vanko. Záhadou zostáva, ktorý z chlapcov stroj riadil. Zatiaľ čo záchranári tvrdia, že za volantom sedel starší Tomáš, jeho triedna učiteľka spomenula, že mal ruku zlomenú a nehybnú. Je teda nejasné, kto je za tragédiu skutočne zodpovedný. V bytčianskej základnej škole, ktorú Tomáš navštevoval, sú z náhlej straty kamaráta v šoku.

Otvoriť galériu
Martin (12).
Zdroj: aml

Triedna učiteľka Alena Sládková pustila dokonca Tomášových užialených spolužiakov domov. „Mala som ho veľmi rada, obľúbený bol aj u spolužiakov. V škole mal výborné výsledky, bol to chlapec s dobrým srdcom,“ povedala so slzami v očiach. Tomáš sa už nikdy nebude zabávať so svoji­mi kamarátmi, aj koncoročný výlet pre tragédiu zrušili. „Len prednedávnom ho prijali na strednú školu do Považskej Bystrice, kde sa mal vyučiť za strojára,“ dodala. „Polícia začala trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia v súbehu s prečinom ublíženia na zdraví,“ uviedla policajná hovorkyňa Jana Balogová.

Otvoriť galériu

Nemuseli mať vodičák

Jozef Drahovský, dopravný analytik

Na verejných komunikáciách, ako sú cesty, sa môže na štvorkolke jazdiť len s vodičským oprávnením, ktoré sa udeľuje od 16 rokov. Na uzavretých okruhoch nie je vek na jazdu určený. Nemuseli mať teda vodičák - o všetkom rozhoduje správca daného okruhu.“

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Novy Cas, Marián Michalko

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


(ilustračné foto)
Rozruch v Rusku: Plánované útoky? Zásah bezpečnostnej služby
Andrej Danko mal v bratislavskej Dúbravke nehodu.
Polícia zverejnila VIDEO dopravnej nehody Andreja Danka
Neprajníci tvrdia, že to medzi dvojicou má škrípať.
Kríza? Hájek mal byť Belohorcovej NEVERNÝ, Zuzana pení: Teraz budem hovoriť ja!
Ilustračné foto
Zadržali dvoch mužov podozrivých zo špionáže: Sila, ako sa maskovali!
(ilustračné foto)
Mimoriadna dopravná kontrola: Odhalené priestupky a prekvapenie pri dychovej skúške!
Andrej Danko počas upratovania Dúbravky.
AktualizovanéFoto
Danko pri zametaní v Dúbravke ukázal zlomený zub: Polícia sa vyjadrila k zverejneniu kamerových záznamov
(ilustračné foto).
Vodiči, toto vás nepoteší: Uzáverou prejde až osem tunelov! Ide o frekventované úseky
Kráľ Karol bojuje s rakovinou.
ZLÉ správy o zdravotnom stave kráľa Karola: To, čo sa v Británii deje, naznačuje jediné
Na snímke ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj
Zelenskyj sa obáva jadrovej hrozby: Slová o radiačnej katastrofe! Pripomenul Černobyľ
Žilinskí policajti žiadajú verejnosť o pomoc pri pátraní po nezvestnej 14-ročnej Liliane Sabovej zo Žiliny.
Nevideli ste Lilianu? Po 14-ročnej Žilinčanke pátra polícia! Na tomto mieste ju videli naposledy
Americká basketbalistka Brittney Grinerová na súde
Ako v horore! Zakrvavený matrac, bez mydla a WC papiera: Americká hviezda opísala podmienky v ruskom väzení
Český premiér Petr Fiala
Český premiér Petr Fiala: Hlas štátov strednej a východnej Európy je pre EÚ dôležitý