Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
19.03.2008 08:35 | Šport

Hantuchová v Indian Wells nastúpi proti Šarapovovej

INDIAN WELLS- Slovenská tenistka Daniela Hantuchová sa na turnaji WTA v kalifornskom Indian Wells (dotácia 2,1 milióna dolárov, Tier 1) prebojovala do štvrťfinále dvojhry.

Obhajkyňa titulu si v osemfinále ako nasadená päťka poradila s Indkou Saniou Mirzovou (21.) za 1:56 h v dvoch setoch 6:1 a 7:6 (4). Vo štvrťfinále sa Hantuchová stretne s turnajovou štvorkou Ruskou Mariou Šarapovovou, s ktorou má negatívnu bilanciu 1:6. Šampiónka Australian Open ťahá sériu 17 víťazných zápasov v rade, v osemfinále proti Ukrajinke Aľone Bondarenkovej však uspela až po takmer trojhodinovom boji.

Hantuchová si v prvom sete duelu proti Mirzovej vybudovala náskok 5:0, hoci v úvodnom geme čelila trom brejkbalom a pri podaniach Indky dvakrát prehrávala 40:0. Slovenka na rozdiel od svojej súperky dokázala využiť ponúknuté príležitosti a robila menej nevynútených chýb. Na začiatku druhého dejstva sa Mirzová ujala vedenia 2:0, no Hantuchová po rebrejku vyrovnala na 2:2. Slovenská reprezentantka za stavu 5:5 opäť prelomila súperkino podanie a išla podávať na víťazstvo v zápase, Mirzová si však vynútila tajbrejk. V skrátenej hre mala navrch Hantuchová, ktorá po dvoch minibrejkoch išla do trháku 4:0 a za stavu 6:4 premenila pri vlastnom servise hneď prvý mečbal. Zverenka trénera Ángela Giméneza tak upravila vzájomnú bilanciu s Mirzovou na 2:0, v januári 2006 ju v austrálskom Sydney zdolala v troch setoch.

Hantuchová po zápase neskrývala spokojnosť. "Myslím, že diváci videli výborný zápas. Čakala som, že to bude veľmi náročné. Sania dáva bomby od základnej čiary a ak vychytí svoj deň, dokáže súperkám poriadne znepríjemniť život. Som rada, že sa mi podarilo postúpiť do štvrťfinále bez straty setu," povedala pre akreditované médiá Hantuchová, ktorá sa v Indian Wells úspešne vrátila do turnajového kolotoča po trojtýždňovej prestávke spôsobenej respiračným ochorením. "Trochu som mala obavy, či sa na mojom výkone neodzrkadlia nedávne zdravotné problémy, no zatiaľ to ide všetko ako po masle. Cítim, že do loptičiek udieram tým správnym spôsobom, čo je určite pozitívny signál pred ďalšími zápasmi," dodala Slovenka.

Mirzová si počas duelu s Hantuchovou obnovila zranenie zápästia. "Vo veternom počasí, aké vládne v Indian Wells, dostáva zápästie poriadne zabrať a v zápase proti Daniele sa to prejavilo naplno. Najmä pri forhendových úderoch to bol pre mňa veľký hendikep. Zápästie ma poriadne bolí a v najbližších dňoch absolvujem vyšetrenie pomocou magnetickej rezonancie."

dvojhra - osemfinále:
Daniela HANTUCHOVÁ (5-SR) - Sania Mirzová (21-Ind.) 6:1, 7:6 (4), Ana Ivanovičová (1-Srb.) - Francesca Schiavoneová (13-Tal.) 2:6, 7:5, 6:2, Vera Zvonarevová (12-Rus.) - Casey del'Acquaová (Austr.) 6:7 (5), 6:0, 6:4, Maria Šarapovová (4-Rus.) - Alona Bondarenková (15-Ukr.) 6:2, 5:7, 6:4, Jelena Jankovičová (3-Srb.) - Anabel Medinová (20-Šp.) 6:3, 6:3, Svetlana Kuznecovová (2-Rus.) - Caroline Wozniacka (Dán.) 6:2, 6:3

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Vojenské drony dokážu so sebou niesť aj zničujúce bomby (ilustračné foto).
Na plynové pole zaútočili dronom: Malo to tragické následky
Ukrajinský vojak v Mariupole
USA oznámili dlhodobú vojenskú pomoc: Na Ukrajinu pôjdu zbrane za 6 miliárd dolárov
Slovenský vicepremiér a minister obrany Robert Kaliňák vystupuje s prejavom na úvod dvojdňovej konferencie v maďarskej metropole.
Kaliňák v Budapešti upozornil na jednu dôležitosť: Európska integrácia zohráva v našej bezpečnosti ...
Tohtoročná víťazka Miss Universe Buenos Aires sa stala Alejandra Rodriquez.
Foto
Miss Universe má šokujúcu víťazku: Takéto niečo tu ešte nebolo! To môže zmeniť históriu
Prezident USA Joe Biden
Čo sa to deje? Biden s Trumpom sa vyhýbajú debatám: Neurčitá odpoveď prezidenta
(ilustračné foto.)
Nakupujete oblečenie cez Shein? Európska únia sprísňuje bezpečnostné pravidlá!
(ilustračné foto).
SHMÚ varuje! Odložte svoje kvety na noc dovnútra: Mrznúť bude na väčšine územia Slovenska
Ilustračné foto
Príznak demencie či Parkinsona, ktorý spozorujete v noci: Ak sa vám deje TOTO, zbystrite
Jany a Vierka sa stali prvý krát rodičmi.
Foto
Najšťastnejší deň v živote Janyho Landla a Vierky Ayisi: Narodila sa im zdravá dcérka!
Lekári mu inak odporučili, aby nepracoval a odpočíval na vidieku.
Britský kráľ vydal oficiálne vyhlásenie: Karol III. oznámil veľké rozhodnutie
požiar ilustračne
V hoteli vypukol požiar, hasiči bojovali s plameňmi dlhé hodiny: Najmenej 10 ľudí zomrelo
Na prestížnej udalosti hľadali nové tváre modelingu.
Foto
Tlačia deti do modelingu: Syn vdovy po Pašekovi st. († 37) ohúril a aha, ako vyrástla Haklovej dcéra!