Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
29.05.2017 08:59 | Správy | Domáce správy
Exkluzívne

Exkluzívna spoveď mafiána Piťa: Prečo som dal zastreliť Takáča!

Juraj Ondrejčák (40), v podsvetí známy ako Piťo, mal začínať u sýkorovcov. Na verejnom pojednávaní to potvrdil mafián Juraj Billik zvaný aj Čapatý.

Napriek tomu, že mafiánsku skupinu po čase opustil, podľa informácií blogerky Júlie Pirane Mikolášikovej zo zdroja blízkeho polícii, si s jej šéfom udržal aj po odchode dobré vzťahy. Dokonca až tak dobré, že spolupracovali na vraždách! 

Juraj Billik alias Čapatý zo skupiny sýkorovci v januári 2014 na verejnom pojednávaní v kauze piťovcov tvrdil, že Juraj Ondrejčák zvaný Piťo začínal u nich. „Začínal s Mikim Polónym u sýkoriek a po lúpeži, čo spáchali, ich Kýbel vyhodil a Juro si založil svoju skupinu,“ povedal Čapatý, ktorý šéfovi Róbertovi Lališovi alias Kýblovi slúžil 13 rokov. Napriek odchodu od sýkoriek si mal Piťo udržať dobré vzťahy so šéfom seneckej vetvy tohto gangu Petrom Havašim alias Havlom. Doteraz tvrdil, že nie je mafián a mal výhrady proti tvrdeniu, že by bol šéfom akejkoľvek skupiny. Pred časom prelomil mlčanie a priznal sa k vražde Jána Takáča.

Vymenené vraždy

 

Podľa informácií zo zdroja blízkeho polícii za Piťom prišiel Róbert Pál od takáčovcov a pýtal sa, prečo Richard Hrotko alias Bejby od piťovcov zbil muža s prezývkou Pegy. Piťovi mal povedať, že je rozhodnuté. „Bejby nebude žiť,“ znel odkaz. Ondrejčák pred vyšetrovateľom povedal, že následne vyhodili do vzduchu chalana, ktorý robil biletára v Hystéria Pube v Bratislave. Bol v aute s priateľkou, ktorej po útoku ostali trvalé následky. Sýkorovcov nahnevalo, že povedali, kto to spravil.

Otvoriť galériu

„Stretli sa s Kýblom a dohodli sme sa, že my spravíme Pála a oni Takáča,“ uviedol Piťo vyšetrovateľovi. Následne Takáč rozhodol, že sa zbavia Piťa. „Boli sme vtiahnutí do niečoho, čo sme nespravili. Tak som zmenil cieľ. Pripravila sa vražda a aj sa spravila. Bola to odplata za to dievča, ktoré vybuchlo. Stretol som sa s Havlom a povedal mu, že sa zabiť nenechám,“ povedal Piťo pred vyšetrovateľom a dodal, že sýkorovci teda zabili Pála a oni Takáča, čím si vraždy vymenili. Ondrejčák vypovedal, že až s odstupom času sa mu Kýbel priznal, že Pegyho dal zbiť on. Existenciu vzťahov medzi Piťom a Kýblom naznačil aj Ladislav Bališ alias Dlhý, ktorý mal v gangu sýkorovcov na starosti Bratislavu.

Otvoriť galériu

Vyšetrovateľ obvinil Piťa z vraždy Jána Takáča ešte tento rok v marci. Spolu s ním aj Mateja Šalagu prezývaného Gaťa a Mareka Orlíka. Ondrejčák mal po­dľa vyšetrovateľa vraždu Jána Takáča objednať. Mal poveriť zisťovaním informácií o jeho osobe troch mužov a  následne mal medzi nich rozdeliť úlohy. Šalaga bol šofér, Orlík vodič sprievodného vozidla, ktoré by v prípade potreby bolo použité na odlákanie polície. Strelcom bol Ľuboš Zelman, ktorý však obvinený nie je, má dočasne odložené vznesenie obvinenia. Čelí však obvineniu v inom prípade vraždy. Takáča mal zastreliť od chrbta desiatimi ranami, keď si v júli 2003 sadal do terénneho mercedesu na parkovisku pred panelákom na bratislavských Kramároch.

Sedí v Ilave

Juraj Ondrejčák alias Piťo si v ilavskej väznici odpykáva 16-ročný trest. Zadržali ho v novembri 2011, keď do jeho domu v bratislavskom Lamači policajti prileteli na vrtuľníku. Verdikt o jeho odsúdení padol v novembri 2014 na Najvyššom súde. Odsúdili ho za to, že okolo roku 2005 založil zločineckú skupinu, tiež poveril kumpánov, aby nechali vybuchnúť dom a zapáliť autá mužovi zo skupiny sýkorovcov a podpálili autá ľuďom, ktorí so sýkorovcami spolupracovali.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: red

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Slafkovský nastúpil opäť v prvom útoku Montrealu.
Ako obstál Slafkovský v hodnotení draftových jednotiek? To snáď nemyslia vážne!
Kolárovského prepustili po troch mesiacoch z psychiatrickej nemocnice v Hronovciach.
Nízlovej ex prepustili z liečenia: Najintímnejšia SPOVEĎ Kolárovského! Padli silné priznania
Na snímke severokórejský vodca Kim Čong-un
Kim Čong-un testoval smrtiacu mašinériu! Pohrozil vojnou: Slová, z ktorých ide strach
Andorra
Extrémny bič na cudzincov: Za neovládanie jazyka dostanú pokutu!
Eva si mala sama zobrať život.
Foto
Krásnu Evu († 22) našli doma obesenú: Smutný nález pri tele! Čo sa dialo pred jej smrťou?
vojak
„Zmrazí“ sa vojna na Ukrajine? Exminister varuje, môže to mať katastrofálne následky!
Belindin partner už má pre Bellu aj dres s číslom 24, teda rok, keď sa narodila.
Benčičovej slovenský snúbenec: Ako to vyzerá so svadbou?
Pre vdovu Majku bola rozlúčka s manželom veľmi bolestná.
Foto
Na Grúňovom († 81) pohrebe chýbala dcéra Renáta: Prečo sa neprišla rozlúčiť s otcom?!
Grécky premiér Kyriakos Mitsotakis.
Grécky premiér s týmto Ukrajine nepomôže: Nezaberie ani nátlak! O čo ide?
Hollywoodsky herec Samuel L. Jackson ako Nick Fury.
Foto
Hollywoodska HVIEZDA v Bratislave! Prominentná lekárka Pallová sa pochválila exkluzívnou FOTO
A shot of a young woman standing outdoors with her arms outstretched
Po 10 dňoch prichádza ZMENA: Takéto počasie si pre nás prichystal víkend!
Na archívnej snímke z 8. júla 2018 osobný vlak, ktorý sa vykoľajil v provincii Tekirdag,
Hrozivá nehoda vlaku po sebe zanechala 25 mŕtvych: Dočkajú sa pozostalí spravodlivosti?!