Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
26.04.2017 18:45 | Šport | Hokej

Tréner Slovana Říha: V tíme musí byť viac Slovákov!

Maximálne sústredenie na štart nového ročníka KHL by mohol priniesť hokejistom Slovana Bratislava úspech v podobe postupu do play off.

"Belasí" majú za sebou piaty rok v nadnárodnej súťaži, počas ktorých do nadstavby postúpili dvakrát. V rozhovore pre klubový web tréner Slovana Miloš Říha tiež uviedol, že dôležité bude poskladať nový tím čo najskôr.

"V nadchádzajúcom ročníku sa musíme čo najviac sústrediť na štart súťaže, pretože ako sme sa sami presvedčili, naháňať body v závere tak kvalitnej ligy, akou je KHL, je nesmierne ťažké. Naše kroky smerujú k tomu, aby sme pre Slovan šiestu sezónu v KHL odštartovali dôležitými bodovými zápismi už v jej úvode. Takisto sa spolu so športovým manažmentom budeme snažiť poskladať tím čo najskôr, aby sa mohol spoločne pripravovať od samého začiatku a vyhli sme sa tak výraznejším zásahom do mužstva," povedal český kouč pre www.hcslovan.sk.

Káder Slovana staval aj na hráčoch zo zámoria, podľa Říhu sa osvedčili. "Myslím si, že hokejisti z Kanady a USA sa nám v tíme osvedčili. Patrili k lídrom mužstva, čo sa týka bodov i herne. Boli ťahúňmi defenzívy i ofenzívy, v rozhodujúcich fázach zápasov sme sa na nich vedeli spoľahnúť. Verím, že sa s niektorými z nich dohodneme na pokračovaní v Slovane. Chceli by sme, aby tvorili jednu z prvých dvoch formácií. Výčitku môžem mať jedine ku gólmanom, od ktorých sme v kľúčových zápasoch očakávali lepšie výkony. Barry Brust má platnú zmluvu, patrí k miláčikom bratislavských tribún. Žiaľ, v zložitých situáciách, kedy sme od neho chceli väčšiu podporu, nás dostatočne nepodržal. Verím však, že aj táto sezóna bola pre neho ponaučením a podobných excesov sa vyvaruje. K Barrymu hľadáme vhodného adepta. Momentálne je to všetko vo fáze riešenia. Ideálne by bolo, aby sa ním stal slovenský brankár. Tretím by mal byť ako po minulé roky talentovaný mladík."

 

Päťdesiatosemročný kormidelník Slovana by chcel mať v tíme aj väčšiu skupinu slovenských hráčov. "Chceme mať v tíme väčšiu skupinu Slovákov, o ktorých sa budeme vedieť oprieť a stanú sa dôležitými hráčmi Slovana v novom ročníku KHL. Verím, že niektorí z nich ukážu svoje kvality a vypýtajú si miesto v elitných formáciách. Šancu dostanú aj mladší chlapci. Z nich by sme radi zapracovali do mužstva tak ako vlani konkurencieschopných hokejistov, použiteľných pre reglementom určené ročníkové limity. V novej sezóne sa to bude týkať ročníkov narodenia 1998 a 1999."

Slovan začne prípravu podľa pravidiel súťaže 3. júla. "Niektoré dátumy počas letných mesiacov sú už dohodnuté. Trénovať chceme od prvého povoleného termínu na základe športového reglementu KHL, malo by ísť o 3. júl. V tréningoch príde oproti posledným dvom rokom k určitým zmenám. Mali by sme trénovať menej, no o to intenzívnejšie a efektívnejšie. Začiatok by mal patriť tréningom na suchu, v druhom týždni by sme pridali ľad a v nasledujúcom cykle by sme na domácom štadióne radi zohrali úvodný prípravný duel. Čaká nás tiež augustový turnaj v Nemecku, kde budú štartovať aj ďalšie dva tímy KHL Dinamo Riga a Viťaz Podoľsk. Proti ruskému súperovi by sme sa mohli predstaviť aj v pre nás známom Maribore. Následne sú rozpracované zhruba štyri zápasy, dva doma a dva vonku. Celkom by sme do ostrého začiatku základnej časti KHL chceli odohrať 9-10 prípravných zápasov," dodal.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



Biely dom (ilustračná fotografia).
Prekvapivé rozhodnutie: USA odložili svoje plánované sankcie! Prečo to urobili?
Poľský minister zahraničných vecí Radoslaw Sikorski a ruský prezident Vladimir Putin.
Poľský minister sa obul do Putina: Dúfam, že nebude taký ŠIALENÝ a... Na jednu vec sa musia pripraviť
ministerka zdravotníctva SR Zuzana Dolinková
Dolinková prehovorila: KDH ju chce odvolávať, takto reaguje ministerka
Ilustračné foto
Ťažko zranená matka porodila dievčatko a zomrela, neskôr skonalo aj bábätko: Detaily nešťastia z Gazy vám vtisnú slzy do očí
early rush hour scene with lens flares
Vodiči, cez víkend sa pripravte na dopravné obmedzenia: Budú na D2 v tomto úseku
Americký minister zahraničných vecí Antony Blinken.
Blinken varuje: Ak s týmto Čína neprestane, USA zakročia! Hovorí o hrozbe pre Európu
lady feeding her dog , cozy kitchen interior, panorama, copy space. Healthy nutritive full of vitamins and minerals dog food
Čo ľudia nespravia pre peniaze: Povolanie len pre silné žalúdky! Domáci miláčikovia to ocenia
Ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková uviedla, že Zolgensmu budú poisťovne hradiť v plnej miere
KDH chce odvolať Dolinkovú: Namietajú zmenu rozhodnutia o nemocnici Rázsochy
Ilustračné foto
To snáď nie: Irán sa dohodol na bližšej vojenskej spolupráci s TOUTO krajinou!
Predseda vlády SR Robert Fico si pripomenul 79. výročie oslobodenia Bratislavy kladením venca na Slavíne
Amnesty kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS: Pre vládu a Národnú radu má výzvu
(ilustračné foto)
Nečakaný krok USA: Sťahujú časť svojich vojakov! Čo sa to deje?
Ilustračné foto
Študenta brutálne umučili na smrť: Popáleniny, rozdrvené kosti a rezné rany! Všetko bol nakoniec OMYL?