Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
19.04.2017 13:00 | Šport | Hokej

Reprezentačný hokejový útočník Tomáš Zigo: O titul bojuje aj za milovanú mamu

Nečakaná tragédia. Hokejový útočník Banskej Bystrice Tomáš Zigo (25) sa s ňou potichu a s bolesťou v srdci vyrovnáva od 4. apríla, keď prišiel o milovanú matku.

Fotogaléria
5
fotiek v galérii

Miriam Zigová († 46) si sama siahla na život a užialený štvornásobný slovenský reprezentant následne vynechal tri semifinálové zápasy s Martinom. Na finále proti Nitre sa už vrátil na ľad. Spoluhráči a celý tím sú mu nablízku, aby zvládol najťažšie zápasy jeho života.

Miriam pracovala ako zdravotná sestra a pre Tomáša bola vždy veľkou oporou. Často navštevovala domáce zápasy Baranov, kde ho neúnavne povzbudzovala. Vlani neváhala vycestovať aj do Nitry na Zápas hviezd Tipsport ligy. Jej nečakaný odchod zo sveta je preto pre šikovného útočníka, ktorý má už na svojom konte aj štyri štarty za A-tím Slovenska a v nadnárodnej KHL odohral 29 duelov v drese Slovana Bratislava, obrovskou ranou.

Otvoriť galériu

„Prepáčte, nechcem k tomu nič hovoriť. Nebudem to rozoberať. Nie je na to vhodná doba a neviem, či aj niekedy bude. Teraz sa sústreďujem na hokej a našu finálovú sériu s Nitrou,“ povedal po včerajšom dopoludňajšom tréningu tichým hlasom Tomáš Zigo, ktorý je súčasťou tímu trénera Vladimíra Országha. Jeho veľkou oporou sú v najťažších časoch v živote hlavne priatelia a spoluhráči. Tí sa zhodne k tragédii odmietli vyjadriť, no známeho bojovníka na ľade neustále podporujú. Robia všetko, aby prišiel na iné myšlienky a zvládol situáciu, v ktorej sa nechce ocitnúť nikto.

Otvoriť galériu

 

Miriam Zigová si siahla na život 4. apríla v prenajatom byte, na ktorom otvorili dvere privolaní hasiči. „Záchranári mohli už len konštatovať pri 46-ročnej žene smrť,“ informoval hovorca záchranárov Boris Chmel. Oslovili sme aj banskobystrickú políciu, no jej hovorkyňa Petra Kováčiková sa k prípadu nevyjadrila.

Skúsený psychológ: Šport mu pomáha

Otvoriť galériu

Ako môže takáto tragédia poznačiť mladého človeka, sme sa opýtali skúseného športového psychológa Tomáša Gurského, ktorý priznal, že sa mu tieto riadky písali veľmi ťažko. Je to priveľmi osobná vec každého.

"Rodičia v našich pomeroch tradične stoja za kariérou športovcov. Náhly odchod jedného rodiča preto môže znamenať veľkú psychickú ujmu v živote hráča, prípadne spôsobiť depresívny stav. Preto v profesionálnom tíme, navyše ak ide o finále play-off, by mali pristupovať k hráčovi s maximálnou ohľaduplnosťou. Reaktívny stav môže trvať aj dlhšie obdobie, ale niekedy pravidelná športová aktivita a kontakt s kamarátmi môžu pomôcť dostať sa z tohto stavu rýchlejšie a psychicky sa skôr zotaviť," povedal T. Gurský.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



Šéf americkej diplomacie Antony Blinken.
Šéfa americkej diplomacie čaká návšteva Blízkeho východu: Zvláštne, čo všetko má byť predmetom rokovaní
Emmanuel Macron
Macron má vlastnú vidinu pre európsku obranu: Jadrové zbrane môžeme použiť, keď…
Tornáda v USA za sebou zanechali spúšť.
Foto
Americká Nebraska má za sebou ťažkú noc: Tornádo napáchalo veľké škody! To však nie je všetko…
Cropped detail shot of seismometer printing line
Najviac zaľudnený ostrov na svete zasiahlo silné zemetrasenie: Hrozí príchod smrteľného tsunami?
Ilustračné foto
Neviete sa zbaviť chrápania? 4 jednoduché triky, ktoré vám pomôžu! JEDEN by ste nikdy nečakali
Military combat drone UAV
Jemenským povstalcom sa malo podariť zostreliť americký dron: Aha, čo ponúkli ako dôkaz
Attila Végh a jeho tréner Ilja Škondrič.
Tréner Végha Ilja Škondrič: TAKTO naložil jeho hejterom!
(ilustračné foto)
V Žiline sa strieľalo! Policajti nemali na výber: Dôvodom má byť správanie tínedžera
Iveta († 48) a Jozef.
Bartošovej († 48) hrob je aj po rokoch prázdny: Spor o urnu? Vdovec Rychtář prehovoril, prečo to tak je
(ilustračné foto)
Prevratný krok v liečbe Alzheimera? Vedci objavili gén, ktorý by mohol ZNÍŽIŤ riziko choroby!
Ilustračné foto
Držte si klobúky, na západe výrazne zafúka: Týka sa to týchto slovenských okresov
Ilustračné foto
NAJTEMNEJŠIE ostrovy na svete: Smrtiace kmene alebo cintorín lodí! SEM by ste rozhodne vstúpiť nechceli