Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
12.04.2017 14:23 | PR články

VIDEO: Sexy hostesky urobili z krstu špeciálu od Corgoňa najväčšiu jarnú akciu pivárov

Konečne je rozhodnuté! Už vieme, aký bude jarný Krčmársky špeciál od Corgoňa. Ochutnali sme z prvého slovenského suda. Ten narazili celkom netradične v malej obci Pata. Nechýbali pri tom krásne hostesky, majster sládok, ani dlho očakávaný sud s jarným špeciálom. Každý chcel ochutnať Corgoňa s pravým americkým chmeľom. Rovnako ako my.

Aby sme zistili, čím je charakteristický, prišli sme do Paty na najväčšiu akciu tejto jari aj my. Pýtali sme sa naň dlhoročných pivárov aj miestneho krčmára. Všetci tvrdili jedno, že ho treba ochutnať skôr, ako sa minie. Aj keď sa na túto novinku tešili už od jesene, v puboch po celom Slovensku bude len teraz na jar do vypredania zásob.

Otvoriť galériu

Dlhé čakanie

Na jeseň minulého roku pripravili majstri pivovarníci desať vzoriek nových pivných špeciálov. Dve z nich dostali na ochutnávku piati krčmári od Nitry. Tí priamo v hurbanovskom pivovare hlasovali za tú extra „nachmelenú“ pivnú špecialitu, ktorá bude podľa nich chutiť štamgastom viac. Krčmári ale preferovanú receptúru nechceli prezradiť,  a tak prežili fanúšikovia Corgoňa v napätí. Rovnakou otázkou sa zaoberali dva týždne aj na fan page značky Corgoň. Jedni tvrdili, že jarný ležiak bude určite lepší s chmeľom Chinook, druhí by prisahali na Cascade. Teraz máme konečne jasno a už vieme, ktorí fanúšikovia trafili chute krčmárov. Tešiť sa môžu tí, čo tipovali, že  tohtoročná jar bude prevoňaná pravým americkým chmeľom Chinook. Ten obľúbený Corgoň obohatil o citrusovú a živicovú vôňu a spravil z neho ešte horkejšie pivo pre poriadnych chlapov. Pivári z Paty o tom vedia svoje.

Štamgasti aj krčmár v napätí

Prvý sud s „Chinookom“ priviezli do Paty obchodný sládok hurbanovského pivovaru Karol France a jeden z piatich degustujúcich krčmárov a majiteľ miestnej krčmy Ľuboš Báby. Piváreň Velba praskala vo švíkoch. Niet sa čo čudovať, veď takú slávu ešte nezažila. Najväčší záujem však nebol ani tak o krásne slečny hostesky s krčmárskym špeciálom na prsiach. Všetci boli zvedaví na pivo s pravým americkým chmeľom Chinook. „Teším sa, že historicky prvú krčmársku voľbu špeciálu od Corgoňa sme mali česť robiť my – krčmári z Nitrianskeho kraja. Ale ešte viac sa teším, že prví, ktorí víťazný špeciál rozvoňaný americkým chmeľom CHINOOK ochutnajú, budú moji štamgasti v Pate. Som zvedavý, čo na to pivo povedia,“ povedal nám Ľuboš Báby, otočil sa smerom k hosťom a zakričal: „Chlapi! Kto má chuť na poriadne horké pivko? Začína sezóna jarného krčmárskeho špeciálu!“ Majster sládok nestačil čapovať, slečny hostesky roznášať a krčmára nestíhali chlapi potľapkávať po pleciach. „Dobre si, krčmár, vybral!“ zakričal jeden od predného stola. „Je poriadne horké!,“ zaznelo od druhého. „Je to ležiak s plnšou chuťou, akú má štandardný Corgoň, navyše je netradične dochmelený. Použili sme na to špeciálnu metódu takzvaného studeného chmelenia. Tak sa nám podarilo dať horkému pivu ešte výraznejšiu výnimočnú chmeľovú vôňu. Teším sa, že sme chlapom priniesli na jar dobré pivo, a že im chutí,“ hovorí brand manažérka značky Corgoň Simona Majerská.

Poznáte prirovnanie: „Čo Slovák – to futbalový tréner“? Jeho nová verzia je: „Čo štamgast - to odborník na pivo.“ Aspoň v krčme v Pate to tak je. Tam desať z desiatich štamgastov verí svojmu krčmárovi a jeho výberu jarného Krčmárskeho špeciálu od Corgoňa – piva pre poriadnych chlapov.

Na výbere jarného špeciálu od Corgoňa sa podieľali krčmári Martin Kriššák z Poľného Kesova, Milan Lešický z Nitry, Ľuboš Báby z Nitry, Jana Polkanová zo Serede a Ivan Marček zo Šale. Značka Corgoň im za to srdečne ďakuje.

Martin Kriššák

Heaven Pub, Poľný Kesov

Otvoriť galériu
Martin Kriššák
Zdroj: Corgoň

 

Vašnivého fanúšika HK Nitra baví odjakživa gastronómia a ako inak čapovanie piva vo svojej prevádzke. 

 

Milan Lešický

Hostinec u Tatiho, Nitra

Otvoriť galériu
Milan Lešický
Zdroj: Corgoň

 

Milan ponúka Corgoňa vo svojej pivárni na nitrianskom sídlisku Klokočina, nazvanom podľa prezývky jeho deda „Tatiho“, známeho nitrianskeho futbalového brankára.

 

Luboš Báby            

Sieť pivární VELBA 

Otvoriť galériu
Luboš Báby
Zdroj: Corgoň

 

Luboš má viacero záľub. Okrem čapovania aj sledovanie športových zápasov, mariáš a trampovanie.

 

Jana Polkanová

Pohostinstvo Papuča, Sereď

Otvoriť galériu
Jana Polkanová
Zdroj: Corgoň

 

Jediná žena medzi mužskými hlasmi má s čapovaním dlhoročné skúsenosti. Vzťah k pivu zdedila po svojom otcovi. Sama sa venuje prevádzke Papuča v Seredi. Organizuje v nej sledovanie športových zápasov aj country koncerty.

 

Ivan Marček

Piváreň Pohoda, Šaľa

Otvoriť galériu
Ivan Marček
Zdroj: Corgoň

 

Vášnivý futbalista rád fandí aj počas čapovania piva vo svojej prevádzke. Ako hovorieva, rád si pozrie každý futbal, ktorý je dobrý, ale najradšej ten slovenský.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: PR článok

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Tohtoročná víťazka Miss Universe Buenos Aires sa stala Alejandra Rodriquez.
Foto
Miss Universe má šokujúcu víťazku: Takéto niečo tu ešte nebolo! To môže zmeniť históriu
Prezident USA Joe Biden
Čo sa to deje? Biden s Trumpom sa vyhýbajú debatám: Neurčitá odpoveď prezidenta
(ilustračné foto.)
Nakupujete oblečenie cez Shein? Európska únia sprísňuje bezpečnostné pravidlá!
(ilustračné foto).
SHMÚ varuje! Odložte svoje kvety na noc dovnútra: Mrznúť bude na väčšine územia Slovenska
Ilustračné foto
Príznak demencie či Parkinsona, ktorý spozorujete v noci: Ak sa vám deje TOTO, zbystrite
Jany a Vierka sa stali prvý krát rodičmi.
Foto
Najšťastnejší deň v živote Janyho Landla a Vierky Ayisi: Narodila sa im zdravá dcérka!
Lekári mu inak odporučili, aby nepracoval a odpočíval na vidieku.
Britský kráľ vydal oficiálne vyhlásenie: Karol III. oznámil veľké rozhodnutie
Nitrianskych hokejistov prekvapil René Rendy (uprostred).
Zemetrasenie pod Zoborom! V uliciach Nitry prepukli majstrovské oslavy
požiar ilustračne
V hoteli vypukol požiar, hasiči bojovali s plameňmi dlhé hodiny: Najmenej 10 ľudí zomrelo
Na prestížnej udalosti hľadali nové tváre modelingu.
Foto
Tlačia deti do modelingu: Syn vdovy po Pašekovi st. († 37) ohúril a aha, ako vyrástla Haklovej dcéra!
(ilustračné foto).
Veľká Británia spustila revolučné očkovanie: Vyrieši to jeden z najsmrteľnejších problémov ľudstva
Foto
Nitriansky spasiteľ Stavjaňa: Ako to vyzerá s jeho budúcnosťou?