Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
02.04.2017 16:16 | Šport | Tenis
Foto

Tenisová kráska posiela odkaz Cibulkovej: Domi, nezabúdaj, že...

Nový Čas mal možnosť v sobotu počas dňa otvorených dverí v TC EMPIRE Trnava vyspovedať desiatu najlepšiu tenistku sveta Elinu Svitolinu (22) z Ukrajiny.

Mladá kráska rozprávala o viacerých zaujímavých témach z tenisového prostredia. Vyjadrila sa aj k návratu Marie Šarapovovej. Elina patrí medzi malú skupinu ľudí, ktorej nevadí, že Ruska dostáva zadarmo divoké karty na prestížne podujatia. Práve naopak, na jej comeback je zvedavá a neprajníkom posiela takýto odkaz...

Easy like Sunday morning 🐳

Príspevok, ktorý zdieľa Elina Svitolina🤞🏼 (@elisvitolina),

- Ako sa vám zatiaľ páči na Slovensku?

Je tu veľmi pekne. Teším sa, že nám dnes vyšlo aj počasie.

- Spoznávajú vás tu aj ľudia na ulici?

Na Slovensku zatiaľ veľmi nie. Na Ukrajine áno, aj vo väčších mestách, kde je tenis populárny, ale tu sa mi to zatiaľ ešte nestalo.

- Život úspenšej tenistky je určite veľmi náročný a hektický, keby ste niečo mohli zmeniť na pravidlách WTA, čo by to bolo?

Sezóna je až príliš dlhá, turnajov strašne veľa. Chcela by som ju trochu skrátiť a mať trebárs viac času na rodinu. Nemyslím si však, že sa to stane. V tenise máme veľa spoznorov a veľa krajín, ktoré chcú mať vlastný turnaj.

- Je takým verejným tajomstvom, že organizátori malých turnajov často ponúkajú veľké sumy hviezdnym hráčom, aby prišli zahrať práve na ich turnaj. Stalo sa niečo podobné aj vám?

Samozrejme, je to celkom bežná záležitosť. Ak si chcú organizátori udržať určitú úroveň, potrebujú hviezdy a hráčov vysoko postavených v rebríčku. Navyše vám ako hráčovi menšie turnaje pomáhajú získať sebavedomie.

- Často sa potom však stáva, že hviezdy síce na takýto turnaj prídu, ale nepodajú stopercentný výkon...

Nemyslím si, že tí špičkoví hráči to robia naschvál. Nie je to dobré pre ich hru ani reputáciu. Ale ťažko povedať, nemôžem rozprávať za druhých.

📸 @jan_niche_concept

Príspevok, ktorý zdieľa Elina Svitolina🤞🏼 (@elisvitolina),

- Dominika Cibulková nedávno povedala o Marii Šarapovovej, že je to arogantná a chladná osoba. Poriadne ju rozhnevali aj všetky divoké karty, ktoré dostala na veľké turnaje. Na jej adresu sa nie príliš pozitívne vyjadruje stále čoraz viac tenistov. Je Šarapovová naozaj osoba, ktorú takmer všetci na tour neznášajú?

Dominika a ostatní kritici by nemali zabúdať, že Maria je veľká šampiónka, vyhrala niekoľko grandslamov. Pre žensky tenis znamená naozaj veľmi veľa. Maria je chladná a s nikým sa nerozpráva, to je pravda. Je to však jej voľba. Ja tiež nehrám tenis, aby som nadväzovala kamarátstva. Je to každého osobná voľba, či bude na tour priateľský alebo nie. Maria nemíňa zbytočne energiu tam, kde netreba. Príde, urobí čo treba a ide ďalej. Preto ju ostatní tenisti nemajú príliš radi a budú sa o nej stále vyjadrovať prevažne negatívne.

- Vašim sponzorom je firma Nike. Aký dobrý musí byť hráč, aby si ho všimla takáto veľká firma a koľko peňazí vedia tenisti "vyťažiť" zo sponzorských zmlúv.

Táto informácia je tajná. Je to na každom z nás, aby sme si vyjednali čo najlepšie podmienky. Pre mňa to ale nie je o peniazoch. Som hrdá, že môžem byť vôbec súčasťou tejto veľkej spoločnosti a že mi pomáhajú.

- V tenisovom svete je momentálne veľký "hype" okolo dvoch nadchádzajúcich hviezd Kyrgiosa a Zvereva. Kto z nich sa podľa vás vyšplhá na post svetovej jednotky skôr?

Myslím si, že to bude Kyrgios. Má na to lepšie predpokolady. Obaja sú veľmi talentovaní. Kyrgios je však starší, má viac skúseností, preto si myslím, že to bude práve on.

 

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Marcel Šintaj

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Na snímke minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky Juraj Blanár (Smer-SD).
Mobilizácia 300 miliárd eur za projekt? Blanár rokoval s eurokomisárkou Urpilainenovou o dôležitých témach!
ilustračné foto
V Stupave našli telo 66-ročného muža: Ďalšie záhadné úmrtie? Má ísť o člena takáčovcov!
Hasiči zasahujú v obytnej štvrti po ruskom raketovom útoku na ukrajinské mesto Charkov.
OSN prišlo s prekvapujúcim tvrdením o útoku v Charkove: To, o čom sa špekulovalo, je už jasné
Pri izraelskom zásahu v nemocnici Šifá zahynul vysokopostavený vodca Hamasu.
Elitní izraelskí vojaci čelia hnevu USA: Hrozia sankcie! Aha, z čoho ich vinia
(ilustračné foto)
Vedci sú v strehu, toto sa ešte nestalo: Výsledky testov odhalili vážnu hrozbu
Medzi Christine Haycox a Hamzom Dridimom je až 34-ročný rozdiel!
Babička má muža mladšieho ako jej syn: Poviem vám, čo robíme spolu v posteli
László Solymos
Sólymos kritizuje rozhodnutie ministerstva: Kvôli čomu sa naťahujú s Tarabom? V ohrození je naša voda!
Here Gérard Depardieu.
Herca Depardieua čaká súd: Dve ženy ho obvinili z niečoho odporného
Sisa je pri manželovi v móde odvážnejšia.
Foto
Juraj Lelkes prekvapil: Povedal TO na plné ústa! Sise diktujem... Jeho odpoveď by ste nečakali
(ilustračné foto)
Strach narastá: Nakazili sa ľudia ZOMBIE vírusom?! Znepokojivé zistenia
Ilustračné foto
Expríslušník nemeckej armády sa priznal k špionáži pre Rusko: Hrozivé, k čomu mal prístup
Český prezident Petr Pavel.
Český prezident: Strely Taurus pre Ukrajinu význam majú, ale...