Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip

Partia stredoškolákov nasadla do džípu, traja to neprežili: Slavo si zabil bratranca aj spolužiakov!

Bezstarostná oslava sa zmenila na tragédiu a zúfalý boj o život! Partia stredoškolákov si užívala predvíkendovú noc na chate, kde sa vybrali na narodeninovú párty jedného z nich.

Niekoľko minút po polnoci nasadli deviati do džípu. Na hrboľatej ceste neďaleko rekreačnej oblasti Lúčka-Potoky však tereniak zišiel do priekopy, narazil do stromu a prevrátil sa. Auto bolo podľa informácií Nového Času vyradené z evidencie a policajti neskôr zistili, že šofér džípu Slavomír (18) bol pod vplyvom alkoholu. Na mieste zahynuli jeho bratranec Ján Drobňák († 18) a kamarát Daniel Nehila († 17). Záchranári na mieste nehody ešte urputne bojovali o život Lucie Marchevkovej († 17). Po prevoze do nemocnice však ťažkým zraneniam podľahla. Ďalší piati študenti sa druhýkrát narodili a z tereniaka smrti vyviazli len s poraneniami.

Mesto Lipany (okr. Sabinov) a okolité obce sa v sobotu zobudili do tragického rána. Gymnazista Slavomír Andrášik (18) z Kamenice a jeho ďalší 5 kamaráti budú na poslednú marcovú noc tohto roku spomínať ako na najhoršiu vo svojom živote. Hoci oni sami vyviazli z tereniaka smrti len so zraneniami, prišli o 3 kamarátov. Lucia († 17), Ján († 18) a Daniel († 17) si už v pondelok nesadnú do lavíc na gymnáziu v Lipanoch, kde spoločne so Slavom, ktorý džíp šoféroval, navštevovali tretí ročník.

Fotogaléria
7
fotiek v galérii

„Neviem sa z toho spamätať. Bola to dobrá a slušná partia, chodili spolu do tretieho ročníka gymnázia,“ povedala známa mladých študentov so slzami v očiach. Podľa miestnych sa partia vybrala na chatu pri rekreačnom stredisku Lúčka-Potoky osláviť pravdepodobne Slavomírove osemnáste narodeniny. Po polnoci si do otvoreného džípu Suzuki Vitara nasadli až deviati. Vozidlo sa podľa informácií Nového Času na rozbitom úseku stalo neovládateľným, zišlo z cesty, narazilo do stromu a prevrátilo sa.

Hodinový boj o život

Mladých ratovali hasiči a záchranári priamo na ceste. Šoférov bratranec Ján a ich kamarát Daniel však zraneniam na mieste podľahli. Lucia svoj boj o život prehrala v nemocnici. „Bola privezená s veľmi vážnymi zraneniami. Lekári sa ju zo všetkých síl pokúšali oživovať 2 hodiny,“ informovala hovorkyňa prešovskej nemocnice Renáta Cenková. V tomto špitáli skončili aj ďalší traja z partie, chlapec a dve dievčatá. „Majú stredne ťažké zranenia, sú stabilizovaní a mimo ohrozenia života,“ dodala Cenková. Ďalších troch hospitalizovali so zraneniami v Starej Ľubovni. „Dvaja pacienti majú ťažké zranenia hlavy a zlomeniny, jeden má ľahké zranenia. Všetci sú v stabilizovanom stave,“ vyjadril sa pre Nový Čas službukonajúci lekár.

Otvoriť galériu

Vyradené auto

Príbuzní i pozostalí študentov prežívajú hrozné chvíle. „Najhoršie je, že Slavo, ktorý šoféroval, a Janko boli bratrancami. Rodiny tragédiu nesú veľmi ťažko,“ povedali susedia. Po nehode vysvitlo, že vodič bol pod vplyvom alkoholu. „Bol podrobený dychovej skúške s výsledkom 0,20 mg alkoholu na liter, čo je v prepočte 0,42 promile,“ potvrdil prešovský krajský policajný hovorca Daniel Džobanik. Komu patril smrtiaci džíp, nie je jasné, auto bolo podľa informácií Nového Času vyradené z evidencie vozidiel. Ako sa k nemu mladá partia dostala, nie je známe. Polícia v ňom našla fľaše od alkoholu a teraz sa snaží zistiť okolnosti celej tragédie. „K vyšetrovaniu bol prizvaný znalec z odboru dopravy,“ uzavrel Džobanik.

Jazda auta smrti

1. Džíp s 9 študentmi išiel po hrboľatej lesnej ceste

2. Stal sa neovládateľný, narazil do stromu a prevrátil sa

3. Pri havárii zahynul Daniel († 17) a Ján († 18)

4. Lucia († 17) skonala po prevoze do nemocnice

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: vd, Novy Cas Nedela, ee

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Britský panovník Karol III.
Foto
ŠOK pre všetkých! Palác prehovoril o zdravotnom stave kráľa Karola III: Hlavného slova sa ujali lekári
Na snímke minister spravodlivosti SR Boris Susko (Smer-SD) počas 3. chôdze NRSR k Programovému vyhláseniu vlády (PVV)
Minister spravodlivosti Susko si posvietil na sudcov: Prebrali spolu dôležité otázky! Chystajú sa zmeny?
(ilustračná foto)
Európska lieková agentúra upozorňuje na očkovanie proti covidu: Výzva pre výrobcov!
(ilustračné foto)
Žena zjedla sushi z reštaurácie a zomrela! Na jej posledné slová nezabudnete
SNS vymenovalo nového nominanta na post ministra životného prostredia. Je ním Tomáš Taraba
Huliak o probléme so šelmami: V zásahovom tíme nebol nik, kto by bol kvalifikovaný na odstrel medveďa
Prison concept. Jail bars and metal handcuffs on the floor, dark background. 3d illustration
Osud školáčky, ktorá pobodala spolužiačku, je spečatený: Proti verdiktu nik nenamietal
Ukrainian flag in the wind. Blue Yellow flag Against the city at night
Slovensko dodalo Ukrajine špeciálne drony: Budú ich používať na jednu dôležitú vec
Cyklista podľa polície zrazil dievčatko a odišiel.
VIDEO Cyklista v centre Trnavy zrazil dievčatko: Šokujúce, čo spravil potom! Spoznávate ho?
Čo vás čaká tento týždeň? (ilustračná foto)
Veľký HOROSKOP na máj: Kto nájde lásku a koho zradí zdravie? Pozor na risk v práci
A woman is indoors in her living room. Her head is shaved due to chemotherapy. She is sitting and looking thoughtful.
Prelomový postup pri liečbe rakoviny: Lekári pracujú so špeciálnou metódou! Ako to funguje?
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Veľká akcia na Ukrajine, zadržali podozrivé osoby: Pozrite sa, o čo sa snažili
Nové SND
Električka pred SND: Divadlo nesúhlasí, ministerstvo kultúry žiada garancie