Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
09.04.2017 08:57 | Prominenti | Domáci Prominenti

Mária Banášová o svadbe dcéry Adely: Slová matky odhalili to, čo chcela zakryť

Už rozbehli prípravy na svoj veľký deň. Čím viac sa snažia Adela Banášová (36) a Viktor Vincze utajiť detaily svoje svadby, tým väčší záujem vzbudzujú.

Tentokrát exkluzívne prehovorili rodičia známej moderátorky a prezradili, čo si o vzťahu mladých myslia, aj prečo začali viac pozerať Markízu.

Fotogaléria
4
fotiek v galérii

Po siedmich mesiacoch randenia a zásnubách v priamom prenose chystajú moderátorka Adela Banášová s markizákom Viktorom Vinczem svadbu. Keďže k sobášu by malo dôjsť do roka a do dňa, zaľúbenci neotáľajú a pustili sa do vybavovačiek. Vo východoslovenskej dedinke Vyšný Žipov už stihli navštíviť Viktorovho krstného otca, evanjelického farára Stanislava Halušku. Práve on by mal navždy spečatiť vzťah milencov. „Som veľmi rád, že ich môžem zosobášiť, pretože som Viktorovým krstným otcom a poznám ho odmalička,“ priznal Haluška, ktorého sme navštívili priamo v dedinke Vyšný Žipov, kde žije a pôsobí. Slávnostný obrad a veselica sa však v malebnej dedinke neuskutočnia. Aj keď sa toto miesto budúci manželia snažia silou mocou zatajiť, do úvahy prichádza Dunajská Lužná. Adela s Viktorom však zatiaľ informácie o svojom sobáši nechcú medializovať a len stroho odkazujú: „K svadbe sa zatiaľ vyjadrovať nebudeme...“

Otvoriť galériu

Prekvapení rodičia

Párik do toho vhupol oboma nohami a mnohí svadobní hostia už majú na stoloch pozvánky. Rýchlosť Adelinho a Viktorovho rozhodnutia prekvapila aj rodičov. „Trochu ma tá správa zaskočila, zdalo sa mi to trošku skoro. Ale každý to cíti ináč, no z mladých sa, samozrejme, veľmi teším,“ priznala Adelina mama, výtvarníčka Mária Banášová (64). A to, že je moderátorka zaľúbená, z nej vyžaruje na všetky strany. „Z Adelky cítim takú vnútornú radosť. Nelieta, ale mám pocit, že má tichú radosť,“ prezradila Novému Času Nedeľa šikovná umelkyňa a zaspomínala aj na veselú pubertu svojej dcéry. „Keď mala Adelka šestnásť a páčil sa jej nejaký chlap, prišla domov so slovami: to je muž! Vtedy lietala a ja som cítila, že úplne stratila hlavu. Ale potom sa aj rýchlo spamätala a prišlo vytriezvenie,“ usmieva sa Mária Banášová. Z dcérinho šťastia má radosť aj jej otec, spisovateľ a bývalý diplomat Jozef Banáš. „Tú spokojnosť vidím na Adele aj v televízii. Keď sa rozišla s Petrom, mala ťažké obdobie, cítila sa nesvoja. Ale ona je natoľko sebavedomá žena, že každý vnútorný problém si dokáže bravúrne vyriešiť. Teraz je na nej jednoznačne vidieť, že je šťastná,“ povedala hlava a hovorca rodiny.

Pozerajú Markízu

 

Banášovci sa už stihli zoznámiť aj so svatovcami zo Šale, Viktorovými rodičmi. „Boli sme u nich, stretli sme sa, porozprávali a môžu byť,“ usmieva sa Banáš, ktorý začal kvôli Viktorovi čoraz viac sledovať Markízu. Bolo to hlavne v čase, keď začala Adela s markizákom chodiť a ambiciózny Viktor sa stal sviežou posilou spravodajstva. Spisovateľ si týmto spôsobom budúceho zaťa kontroloval prostredníctvom obrazovky. „Nechcem komentovať kvalitu nášho spravodajstva, ale musím povedať, že je prekvapujúce, že Markíza má výrazne kvalitnejšie spravodajstvo ako slovenská verejnoprávna televízia. Keď začala Adela chodiť s Viktorom, tak sme si pozreli aj popoludňajšie správy, ktoré hlásil. Ale jednoznačne je to veľmi rozhľadený mladý muž - až prekvapujúco na jeho vek,“ dodáva Banáš, ktorý je z budúceho zaťka nadšený. „Páči sa mi, že je sebavedomý a povedal by som, že až bezprostredný, čiže nemali sme nijaký problém s komunikáciou a zbližovaním.“

Otvoriť galériu

Vekový rozdiel

Aj keď mnohým neprajníkom bol od začiatku tŕňom v oku vekový, takmer desaťročný rozdiel medzi Adelou a Viktorom, moderátorkini rodičia majú na to jednoznačný názor. „Nie je to žiadny problém, neviem, čo je ideál a vzorec našej doby. Nie je to žiadna záruka pre šťastie,“ hovorí Adelina mama Majka a priznáva, že nikdy nie je na škodu, keď je život pestrý. Dokonca práve naopak, problémy dokážu vzťah aj utužiť. „Aj my sme si v manželstve prešli rôznymi krízami, ale o tom to je. Keď dvaja ľudia chcú byť spolu, navzájom sa podporujú a rešpektujú. Často sa ľudia hádajú o maličkostiach a kazia si tú prítomnosť...“ Pani Mária má v rodine Banášovcov imidž sivej eminencie, ktorá necháva s médiami často komunikovať práve svojho manžela. O Viktorovi nám ale nakoniec čo-to prezradila. „Je to zlatý chalan a je úplne v pohode. Myslím si, že sa k sebe hodia.

Obaja sú plní energie, ktorú vyžarujú a navzájom sa dopĺňajú. Spája ich aj práca a podobné názory na svet. Pre začiatok je to veľmi dobré, lebo životom sa človek vyvíja a čo je dnes, nemusí byť o desať rokov.“

Babička

Hoci Banášovci už sú starými rodičmi, ich staršia dcéra Mária, ktorá žije v Prahe, vychováva dcérku Natálku, vnúča by privítali aj od Adely. „Adelka vždy chcela bábätko, ale nejako neboli podmienky,“ povie moderátorkina mama. A staronovým dedkom by sa rád stal aj Jozef Banáš. „Samozrejme, že by som sa potešil vnúčaťu. Keď k nám príde Natálka, Adela sa s ňou vie vždy vyblázniť. Myslím si, že skoro každá žena má vzťah k deťom.“

Svadba na východe

Pri príležitosti Adeliných svadobných príprav si na tú svoju zaspomínali aj jej rodičia. Tento rok oslávia už úctyhodné 45. výročie sobáša. V čase, keď sa spoznali, mala Mária len 16 rokov a Jozef bol o tri roky starší. Áno si nakoniec povedali v Prešove na národnom výbore. A aký je podľa nich recept na šťastný vzťah? „Tým kľúčom k úspechu je moja manželka. Má filozofiu a myslím si, že veľmi rozumnú, že netreba mať očakávania. Pokiaľ si vytvoríte nejaký ideál o partnerovi, nikdy ho nenaplníte. Tobôž nie v mojom prípade,“ uzatvára so smiechom Banáš.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: NOVÝ ČAS Nedeľa, Alexandra Kováčová

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Tornáda v USA za sebou zanechali spúšť.
Foto
USA sa prehnalo 60 tornád: Extrémna sila, pozrite sa na tú katastrofu! Všetko zachytili na VIDEO
Kmeťo kopal v zápase aj pokutový kop, ktorý premenil a potom sa vyzliekol, ale žltú kartu nedostal.
Foto
Slovenský Maradona premenil pokutový kop a potom sa vyzliekol...
(ilustračné foto)
Vlak núdzovo zastal a odrazu vyšľahli obrovské plamene: Hlásia zranených
Kráľ Karol III.
Foto
Kráľ Karol sa vzoprel rakovine: Bez TEJTO ženy by to nezvládol, nová FOTO hovorí za všetko
Hustá pena je základ, Lucia to zvládla na jednotku.
Foto
Tromfla všetkých mužov: Najlepším výčapníkom je táto kráska! Lucia vyhrala prestížnu súťaž
Aktualizované
Obrovská rodinná dráma! Muža našli mŕtveho, žena s deťmi skončili v nemocnici
Peter Pellegrini (Hlas)
Pellegrini čelí prvej veľkej skúške: Mal by sa začať krotiť, tvrdí Hrabko
Rodičov obvinených z týrania pustili z väzby.
Foto
Šokujúci verdikt súdu: Rodičov obvinených z týrania detí pustili z väzby! Má to však háčik
Bratislava - Dúbravka 26. 4. 2024 9.21 hod. Líder SNS usilovne čistil chodníky od zeminy.
Foto
Andrej Danko zametal Dúbravku: Ukázal aj zlomený zub! Starostovi dal takýto sľub
Medzi premiérom Robertom Ficom a predsedom Najvyššieho súdu Jánom Šikutom to vrie.
Prestrelka medzi Ficom a predsedom Najvyššieho súdu: Čo si vyčítajú?
Vakcína využíva rovnakú mRNA technológiu ako vakcína proti COVID-19 od Moderny
Prevrat v liečbe RAKOVINY! Testuje sa prvá vakcína: Neuveriteľné výsledky
Veľké priehľadné okno ponúka skvelý výhľad.
Foto
Zábava a sobáše na dne mora?! Z tejto futuristickej ponorky odpadnete: FOTO musíte vidieť