Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
20.03.2017 12:01 | Prominenti | Domáci Prominenti
Video

Posledné chvíle exmoderátora a politika Roba Beňa († 54): Zomieral pred očami synčeka!

Nahromadilo sa toho priveľa na jedno srdce, hoci bolo veľké a plné lásky... V sobotu večer obletela Slovensko nečakaná správa o úmrtí bývalého politika a moderátora Markízy Roba Beňa († 54).

Otec troch detí skolaboval vo svojej ubytovni, keď sa s rodinou chystali na oslavu. Napriek snahe záchranárov skonal pri prevoze na bratislavské Kramáre. Príčinou bola s najväčšou pravdepodobnosťou mozgová príhoda ako následok poškodenej srdcovej chlopne.

V ubytovni Žabka na bratislavskom Žabom majeri je od soboty ticho a ponuro. Ubytovaní klienti žialia za svojím priateľom - majiteľom zariadenia Robom Beňom († 54). Ten v sobotu podvečer skolaboval priamo na recepcii, kde zvykol tráviť veľa času. V osudný deň tam bol aj so svojou priateľkou Lenkou, ich synčekom Nikolom Róbertom (4) aj švagrinou a jej deťmi. Podľa očitých svedkov sa Robo striedavo venoval drobnej administratíve a šantiacim deťom. Všetci mali namierené na rodinný večierok, kde mali osláviť Lenkine minulotýždňové narodeniny a zároveň aj nadchádzajúce 5. narodeniny ich synčeka. Tam však už nedorazili...

„Nesťažoval si na nič. Ešte sme sa chvíľku rozprávali, sadol si na stoličku. Boli tam aj deti. Potom sa postavil, že po niečo ide, prešiel dozadu pár krokov a odpadol. Z ničoho nič spadol na zem. Stalo sa to tu na recepcii,“ povedala pre Nový Čas žena žijúca v ubytovni. „Našťastie sme tu boli všetci, hneď mu dávali prvú pomoc a volali sme 112. Privolaní lekári robili, čo mohli. Resuscitovali ho už aj tu. Aj im naskočil, potom zase nič, potom zase naskočil. Dávali mu injekcie, infúzie, len aby mu zachránili život,“ opisuje momenty hrôzy očitá svedkyňa a zadúša sa plačom.

Otvoriť galériu

 

Posledné chvíle strávil s rodinou

Vitálneho otca troch detí však nezachránili ani tri pokusy o resuscitáciu. „Bolo to strašné. Malého sme dali preč. Lenka bola pri ňom, no bola hotová. Nezvládala to, potrebovala pomoc. Nevedela ho pustiť. Bola tu aj jej sestra s deťmi,“ spomína a ukazuje na sviečku, ktorá odvtedy horí pri Robovej fotografii.

O život bojoval ako lev, no pri prevoze sanitkou na bratislavské Kramáre naposledy vydýchol. „Záchranári 54-ročného muža približne hodinu oživovali, ale, bohužiaľ, neúspešne,“ uviedol hovorca záchranárov Boris Chmel.

Ľudia z ubytovne si ho budú pamätať ako silného človeka, ktorý si nikdy nesťažoval, hoci ho už dlhší čas trápili zdravotné ťažkosti so srdcom a dokonca ho čakala aj operácia. „Bol veľmi silný. Vždy povedal, že všetko zvláda. Bohužiaľ, bolo to na ňom v poslednom čase vidieť, že sa zle cíti - únava, vyčerpanosť, bledosť. Aj tabletky bral,“ spomína obyvateľka ubytovne cez slzy.

Celá ubytovňa smúti

Klienti zariadenia mali majiteľa veľmi radi. V poslednej dobe tam trávil veľa času. Dom v Modre, v ktorom inak býval s rodinou, kompletne rekonštruovali. Dočasne sa nasťahovali do Žabky, kde mali zariadený byt. „Bol to najlepší človek na svete, ktorého sme spoznali. On nás bral ako rodinu. Pomáhal deťom, sociálne slabším rodinám, bol to veľký človek s veľkou dušou. Tak nečakane nám zomrel, mladý. Všetci pôjdeme na rozlúčku s ním,“ hovorí za osadenstvo zariadenia, ktoré prevádzkuje, Beňova švagriná.

 

Smútok známych tvárí

Iveta Malachovská

Otvoriť galériu

Asi ako každý aj ja som z tejto smutnej správy v šoku. Vyjadrujem úprimnú sústrasť celej rodine. Robo bol milý a vždy usmiaty kolega. Budem ho mať vždy v pamäti ako kamaráta.

Václav Mika

Otvoriť galériu

Táto správa ma zasiahla dvojnásobne. Úprimne, Robo bol môj kolega z Markízy. To silného človeka uzemní. Vyjadrujem hlbokú sústrasť.

Jana Hospodárová

Otvoriť galériu

V takýchto smutných chvíľach nám zostáva len dúfať, že tí, ktorí nás opustili, žili život najlepšie, ako vedeli a že to bol život nie len pekný, ale aj užitočný.

Erika Judínyová

Otvoriť galériu
Erika Judínyová
Zdroj: TV Markíza

Robo bol extrémne talentovaný chalan, ktorého mám vždy spojeného s krásnymi začiatkami Markízy a všetkými našimi exkolegami z tých čias. Je to obrovská tragédia.

Erik Tomáš

Otvoriť galériu

Robo bol inteligentný a vtipný človek. Rád som bol v jeho spoločnosti, lebo s ním nikdy nebola nuda. Vedel si užívať život. O to viac je smutnejšie, že odišiel tak skoro.

Ján Tribula

Otvoriť galériu

Odišiel náš fantastický kolega a kamarát. Stretnutia s ním boli vždy plné smiechu. Práve si pozerám fotky z poslednej markizáckej párty. Je mi veľmi ľúto, že tu už nie je. Pozdravuj hore Mária Kleina, Braňa Kríža, Ľuba Lazového, Janku Segečovú, ale aj Miša Arpáša... R.I.P.

Patrik Švajda

Otvoriť galériu

Je to nepochopiteľné a stále tomu nemôžem uveriť, že tá najstrašnejšia vec môže prísť tak nečakane a rýchlo. S Robom sme veľa zažili hlavne v časoch starej Markízy. Rodine by som chcel vysloviť úprimnú sústrasť.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Novy Cas, Noema Hipká, mač, rn

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


predseda českého Senátu Miloš Vystrčil
Predseda českého Senátu Vystrčil: Štáty V4 kedysi v EÚ trucovali, Česko sa zmenilo
Na snímke minister spravodlivosti SR Boris Susko (Smer-SD) počas 3. chôdze NRSR k Programovému vyhláseniu vlády (PVV)
Zasahovanie do nezávislej súdnej moci? Opozícia žiada zasadnutie výboru: Ide o vážnu vec
Ruský prezident Vladimir Putin
Rusko malo zasiahnuť vlak so zbraňami zo Západu! Nová taktika Putina?
Šofér ešte také niečo nevidel.
Váš Tip
Vodič v Bratislave okamžite šliapol na brzdu: Aha, kto sa mu vynoril z tmy pred autom!
Judge holding gavel in courtroom
Ukrajinského ministra zavreli za mreže: Nečakaný zvrat po pár hodinách!
(ilustračné foto)
Rozhodnuté: Nemecký Bundestag prijal kontroverznú reformu! Kritici upozorňujú
(ilustračné foto)
Čo sa stalo? Propalestínski aktivisti dostali stopku: Zásah 150 policajtov
Po nehode troch vozidiel na diaľnici zostalo auto prevrátené.
Foto
Hromadná zrážka na D1: Auto ostalo prevrátené na streche! Hasiči sa zapotili
Obec Krivá
FotoVáš Tip
Mrazivý príbeh zázračnej dediny na Orave: Okolité obce cez vojnu vypálili, v Krivej nik nezomrel! Ako spomínajú preživší?
Na Akropolu v súčasnosti denne zavíta približne 23 000 ľudí.
Desivý objav Aténach: Podzemný sklad po rokoch odhalil tajomstvá
Adrian Lehmann.
Boj o olympiádu prekazila smrť (†34): Osudnou mu bola jeho láska!
Prezidentka SR Zuzana Čaputová naposledy úraduje z Košíc od utorka do piatka 26. apríla 2024.
Prezidentka sa vzdialila od hradného kopca Bratislavy: V Košiciach sa stretla s bývalou hlavou štátu