Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
20.03.2017 02:00 | Správy | Domáce správy

Ďalšia rana pre arcibiskupa po smrti svojho spojenca Vlka († 84): Falošný bratranec Bezáka lákal peniaze od žien!

Zrejme ho to nepoteší. Arcibiskupa Róberta Bezáka (56) len v sobotu zarmútila správa o smrti kardinála Miloslava Vlka († 84) a už sa v súvislosti s jeho menom vyskytla ďalšia nepríjemná vec.

Trenčianka Jana (48) si totiž pred 5 rokmi našla priateľa Vladimíra (42), ktorý sa mal vydávať za Bezákovho bratranca. Sľuboval jej krásnu budúcnosť, napokon ju však mal obtiahnuť o neuveriteľných 70-tisíc eur! Peniaze mu dávala postupne s tým, že jej sľuboval zabezpečenie bývania a zveľadenie financií. Nič z toho sa však nestalo a za mrežami napokon skončila Jana. Takýto trpký príbeh podvedenej ženy vyrozprávala jej právnička a kamarátka.

 

Jana (48) robila čašníčku v centre Bratislavy, kde sa spoznala s Vladimírom (42). K ničomu však medzi nimi nedošlo a Jana na niekoľko rokov odišla do zahraničia. Keď sa vrátila, opäť sa stretli. Vladimír, ktorý sa mal predstavovať ako bratranec arcibiskupa Róberta Bezáka (56), jej hovoril, že má dobré známosti, pozná sa s primátorom a vybaví jej byt. „Dal jej vyplniť papier o pridelení bytu a potom chcel peniaze na kolky a iné veci. Takýmto spôsobom od Jany počas 2 rokov vylákal 70 000 €. Nemala kde bývať, nemala ani na živobytie, spávala v robote v kancelárii,“ hovorí Janina zastupujúca právnička Emília Matrtajová.

Otvoriť galériu

Osudná esemeska

Podľa obhajkyne si Jana 30 000 € zarobila v zahraničí, ďalších 40 000 € jej dala rodina. Za tieto peniaze si chcela kúpiť byt. Keďže Vladimíra považovala za dôveryhodného, verila, že jej pomôže. „Keď jej už dlho nič nevybavoval, v zúfalom stave nevedela, čo má robiť. Až tak ju vyprovokoval, že mu napísala esemesku - zabijem ťa, ty sviňa, ak mi tie peniaze nevrátiš,“ prezradila Janina kamarátka Danka Bartovičová. Vladimír bol však rýchlejší a po tejto esemeske zavolal na Janu policajtov.

Po vypočutí ju sudca vzal do väzby. „Takto vylákal peniaze od nejednej ženy. Na Okresnom súde v Bratislave je niekoľko konaní za podvod a týranie blízkej a zverenej osoby. Muž bol za podvod dokonca aj odsúdený na 3 roky nepodmienečne, rozsudok zatiaľ nie je právoplatný,“ objasnila právnička Matrtajová. Podľa hovorcu bratislavského súdu Pavla Adamčiaka bol však tento Vladimírov rozsudok v celom rozsahu zrušený rozhodnutím odvolacieho Krajského súdu v Bratislave, ktorý predmetnú vec vrátil súdu 1. stupňa, aby ju znovu prejednal a rozhodol.

Ocitla sa na dne

Vladimír sa v spise pred vyšetrovateľom vyjadril, že Jana sa mu niekoľkokrát vyhrážala a on sa bál o svoj život, ako aj o život svojich detí a matky. „Nič z toho, čo tvrdí táto žena, nie je pravda. Žiadne peniaze som od nikoho nezobral a ani od nej. Všetko sa vyšetruje na polícii. Prečo mi písala výhražné esemesky rieši tiež polícia. Nebudem sa bližšie k ničomu vyjadrovať,“ vraví samotný Vladimír, ktorý povedal aj to, že sa nikdy za žiadneho príbuzného bývalého arcibiskupa nemal vydávať. Jana je už obvinená za prečin nebezpečného vyhrážania. „Okrem toho, že skončila na samom dne, len preto, že bola dôverčivá, trpí aj zdravotnými problémami a je odkázaná na lieky. Ak ich nebude užívať, môže zostať na invalidnom vozíku. Bojíme sa o ňu, toto si nezaslúžila,“ uzavrela Janina kamarátka Danka.

Otvoril mu dvere k pápežovi

Český kardinál Miloslav Vlk († 84) preukázal otvorenú myseľ aj pri bývalom trnavskom arcibiskupovi Róbertovi Bezákovi (56). Tomu otvoril dvere k pápežovi Františkovi, ktorý Bezáka prijal na súkromnú audienciu. Práve Vlk sa vo Vatikáne u hlavy katolíckej cirkvi prihováral za Bezákov návrat a rehabilitáciu. Naposledy vlani v apríli.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: šiš, red, Novy Cas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Nový Atlas
Foto
Vývojár predstavil najpokročilejšieho humanoida: Pohyby ako z HORORU?! Sledujte, čo všetko už dokáže
Volodymyr Zelenskyj.
Zelenskyj počas svojej cesty navštívil ukrajinské mestá zmietané bojom: Aký bol dôvod jeho návštev?
Julija Navaľná, vdova po ruskom opozičnom politikovi Alexejovi Navaľnom, prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií 19. apríla 2024 v nemeckom Gmund am Tegernsee.
Obrovská pocta: Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií, slová do boja
Americký občan Russell Bentley bol zabitý v Moskvou okupovanom východoukrajinskom meste Doneck.
Američania smútia! Ich občan bojoval na strane proruských separatistov: V Donecku ho zabili
Close up focus on female mixed race palm hand showing stop sign, serious african american woman protesting against bullying in society, sexual or racial discrimination, denying family abuse indoors.
Tento štát chce zrušiť zákon, ktorý bráni mrzačeniu žien: Akú to bude mať dohru?
Wind Power Generator
Holanďania si posvietia na veterné turbíny: Nastavia kamery, toto chcú zistiť
Foto
Fantastická správa pre slovenskú reprezentáciu: Záujem o MS v Česku potvrdil ďalší NHL hráč!
Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné