Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
FotoVideo

Kollárova Simona s kamarátkou zdrhli z Čistého dňa: Drsná pravda o šéfke Tománkovej!

Ďalší zvrat v kauze Čistý deň! Prehovoriť sa rozhodla mladá chovankyňa Simona (18), s ktorou viedol chlípnu debatu šéf strany Sme rodina Boris Kollár (51).

V spoločnosti kamarátky Tamary (17), ktorá z resocializačného centra utiekla, v pondelok vypovedala na Generálnej prokuratúre. Dievčatá rozprávali o tom, ako ich manipulovali manželia Tománkovci.

Dievčat sa ujal Daniel Lipšic (43), ktorý už zastupuje Natáliu. Tá sa rozhodla prehovoriť o sexuálnom zneužívaní v Čistom dni a celú kauzu tým naštartovala. „Ja som súhlasil, pretože tú kauzu poznám, poznám príbeh veľmi rozsiahlej manipulácie maloletých v zariadení Čistý deň. Poznám to z výpovedí z trestného spisu,“ hovorí advokát a bývalý politik.

Na manželov Tománkovcov podal na Generálnej prokuratúre trestné oznámenie za spáchanie trestných činov obmedzovania osobnej slobody, vydierania, šírenia toxikománie a navádzanie na krivú výpoveď. Práve šírenie toxikománie je pri zariadení, ktoré má pomáhať drogovo závislým deťom, zarážajúce. Zvratu v kauze a priznaniu Simony mal totiž podľa našich informácií predchádzať bujarý víkend.

Otvoriť galériu

Vystúpila na verejnosti

 

Simona a jej kamarátka prišli do jednej kaviarne pri budove parlamentu. S Lipšicom trávili celé dopoludnie. Expolitik povedal, že sa s nimi videl prvý raz. Následne poskytol vyhlásenie a pred kamery sa postavili aj dievčatá. To, čo sa udialo v posledných dňoch, a prečo sa rozhodli prehovoriť, komentovať nechcú. „Dosť veľa vecí sa stalo. Ja sa k tomu nebudem teraz vyjadrovať,“ povedala Simona a priznala, že aj komunikácia s Kollárom po prevalení kauzy Čistý deň už nebola z jej hlavy. „Asi mám chuť konečne povedať pravdu, aj keď celé Slovensko sa na mňa pozerá ako na chuderu,“ vyhlásila s tým, že Tománkovú brala ako svoju druhú mamu.

„Potom mi vrazila dýku do chrbta. Ja som jej nedovolila, aby zverejnila takéto veci. Ona prišla za mnou večer, že súrne niečo potrebujú. Vrúcne ma objala a Tománek mal slzy v očiach. Toto už nie je o Čistom dni. Čistý deň vyhral. To sú jej osobné záležitosti,“ dodala. S Kollárom v kontakte nie je. „Nestretla som sa s pánom Kollárom a ani neplánujem,“ povedala Simona.

„Vyvíjali na ňu nátlak, zničili ju. Tu som len preto, že Simona trpí a ja som jej chcela pomôcť,“ povedala Tamara. Tománek toho veľa nenahovoril. „Keď sú deti u nás a pozitívne sa vyjadrujú na našu adresu, tak sú deti manipulované. A keď sa vyjadrujú pozitívne na opačnú stranu, tak je to v poriadku a sú týrané,“ povedal Tománek na celú situáciu.

Kto je čistý v Čistom dni?

Otvoriť galériu

Politik sa ocitol v kauze, keď sa zdalo, že už utíchla. Zuzana Tománková odhalila 8. 3. 2017 na verejnosti nemenovaného politika s nebezpečnou fb konverzáciou s maloletou. Kollár sa okamžite priznal, že ide oňho a s dievčaťom sa nestretol. Po vystúpení dievčat hovorí: „Potvrdzuje sa, že kauza bola zmanipulovaná, aby ma odstavili z parlamentu. To, že pritom zneužívajú deti, je obludné. Takíto dvaja psychopati, ako Tománkovci, nemôžu viesť zariadenie ako Čistý deň. Ak do 24 hodín zariadenie nezavrú, podám trestné oznámenie na ministra práce Jána Richtera, že nekoná“.

 

Otvoriť galériu

Minister zabezpečil, aby škandalizované resocializačné zariadenie mohlo pokračovať vo svojich aktivitách. Čistému dňu ponechal akreditáciu napriek názoru Akreditačnej komisie, ktorá odporučila zariadenie zavrieť. Niektorí členovia komisie na protest odišli. Richter sa odvolal na obnovenie vyšetrovania na Generálnej prokuratúre a polícii. Lucia Nicholsonová (SaS) Richterovi vyčítala: „Čistý deň je rovnko ako Hornonitrianske bane vaša práčka peňazí od roku 2009.“

 

Otvoriť galériu

V septembri 2016 prepukla kauza Natálie z Čistého dňa, ktorá mala mať v štrnástich sex so zamestnancom Čistého dňa. Riaditeľ Peter Tománek sa vrátil z dovolenky v Chorvátsku, ale nedokázal vysvetliť sexuálny škandál. Tománek označil sex za rozlúčkový a vraj ho Natália mala s bývalým klientom. Sľúbil, že bude nápomocný pri vyšetrovacích úkonoch. Najnovšie ho Simona z Čistého dňa obvinila, že ju aj s manželkou manipulovali s výpoveďami pre médiá.

 

Otvoriť galériu

Spoluzakladateľka Čistého dňa, ktorá začínala v roku 2009 na Úrade vlády premiéra Fica, sa postarala minulý týždeň o rozruch. Obvinila nemenovaného poslanca, že udržiaval kontakt s maloletým drogovo závislým dievčaťom, ktorému písal lascívne správy a nekonal, keď bolo na úteku. Boris Kollár vyhlásil, že poslancom je on. Zverejnil horúcu komunikáciu a ukázal aj fotografiu, ktorá zachytila Tománkovú pred tlačovkou v spoločnosti Mariána Kočnera a Petra Tótha v hoteli Crown Plaza.

 

Otvoriť galériu

Mala iba 15 rokov, keď horúco konverzovala prostredníctvom sociálnej siete s Borisom Kollárom. Ich sexi konverzáciu pozná asi celé Slovensko. Kontaktovala ho, aj keď sa Čistý deň ocitol v problémoch, ale Kollár nereagoval pozitívne. Ešte pred pár dňami tvrdila: „Celý čas som s ním komunikovala iba ja a nikto iný.“ V stredu však novinárom po úteku zo zariadenia povedala, že klamala a Tománkovú označila za zákernú, manipulatívnu ženu.

 

Otvoriť galériu

Ďalšia klientka Čistého dňa, ktorá ušla so Simonou, aby ju podporila, sa v stredu postavila pred novinárov. Obvinila manželov Tománkovcov z nátlaku a manipulácie klientov. V zariadení má aj brata. V čase, keď podávala trestné oznámenie na prokuratúre, jej rodičia netušili, kde neplnoletá Tamara je. Prehovoriť sa rozhodla, lebo už nevedela uniesť falošné svedectvá ďalších spolubývajúcich z Čistého dňa.

 

Otvoriť galériu

Príbeh Natálie odštartoval škandalóznu kauzu Čistého dňa. V zariadení ju mali zneužiť ako 14-ročnú. Poslanec Smeru-SD Erik Tomáš neskôr čítal list, ktorý písala Natália a uviedla v ňom, že jej je v zariadení dobre. „Nikto ma nezneužil ani neznásilnil,“ písala v liste. Na súde sa vyjadrila, že chce v zariadení ostať. Natáliin otec tvrdí, že Natáliu donútila napísať list Zuzana Tománková a list bol písaný pod nátlakom. Dnes zastupuje Natáliu v trestnom konaní Daniel Lipšic.

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: šiš, rn, ld

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Slovenský vicepremiér a minister obrany Robert Kaliňák vystupuje s prejavom na úvod dvojdňovej konferencie v maďarskej metropole.
Kaliňák v Budapešti upozornil na jednu dôležitosť: Európska integrácia zohráva v našej bezpečnosti ...
Tohtoročná víťazka Miss Universe Buenos Aires sa stala Alejandra Rodriquez.
Foto
Miss Universe má šokujúcu víťazku: Takéto niečo tu ešte nebolo! To môže zmeniť históriu
Prezident USA Joe Biden
Čo sa to deje? Biden s Trumpom sa vyhýbajú debatám: Neurčitá odpoveď prezidenta
(ilustračné foto.)
Nakupujete oblečenie cez Shein? Európska únia sprísňuje bezpečnostné pravidlá!
(ilustračné foto).
SHMÚ varuje! Odložte svoje kvety na noc dovnútra: Mrznúť bude na väčšine územia Slovenska
Ilustračné foto
Príznak demencie či Parkinsona, ktorý spozorujete v noci: Ak sa vám deje TOTO, zbystrite
Jany a Vierka sa stali prvý krát rodičmi.
Foto
Najšťastnejší deň v živote Janyho Landla a Vierky Ayisi: Narodila sa im zdravá dcérka!
Lekári mu inak odporučili, aby nepracoval a odpočíval na vidieku.
Britský kráľ vydal oficiálne vyhlásenie: Karol III. oznámil veľké rozhodnutie
Nitrianskych hokejistov prekvapil René Rendy (uprostred).
Zemetrasenie pod Zoborom! V uliciach Nitry prepukli majstrovské oslavy
požiar ilustračne
V hoteli vypukol požiar, hasiči bojovali s plameňmi dlhé hodiny: Najmenej 10 ľudí zomrelo
Na prestížnej udalosti hľadali nové tváre modelingu.
Foto
Tlačia deti do modelingu: Syn vdovy po Pašekovi st. († 37) ohúril a aha, ako vyrástla Haklovej dcéra!
(ilustračné foto).
Veľká Británia spustila revolučné očkovanie: Vyrieši to jeden z najsmrteľnejších problémov ľudstva