Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
08.03.2017 14:23 | Správy | Domáce správy

Opozičný poslanec mal obťažovať tínedžerku z Čistého dňa: Tvrdý odkaz od Matoviča!

Opozičný poslanec Národnej rady SR, ktorý sa našiel v obvinení z amorálneho správania k 15-ročnej drogovo závislej klientke resocializačného zariadenia Čistý deň, by sa mal priznať a vzdať sa mandátu.

Vyzýva ho k tomu opozičného hnutie OĽaNO-NOVA. Líder Igor Matovič nenašiel v indíciách zverejnených spoluzakladateľkou centra Zuzanou Tománkovou Mikovou nikoho z jeho klubu.

"Obvinenie, ktoré zaznelo, je natoľko závažné, že vyzývam opozičného poslanca, ktorý bol obvinený z amorálneho spávania voči klientke, aby sa priznal. Nie je prejavom statočnosti vypisovať oplzlé správy drogovo závislej, ale priznať sa a vzdať sa mandátu. Ešte dnes nech sa prizná," vyhlásil Matovič na dnešnej tlačovej konferencii v parlamente.

Anna Verešová (OĽaNO-NOVA) vyzvala aj Tománkovú Mikovú, aby zverejnila meno poslanca, ktorého Matovič nazval úchylákom. "Ochrana detí je netajiť mená ľudí, ktorí zneužívajú deti," povedala Verešová. Matovičovci nehádajú, o koho ide, ale indície podľa nich k niekomu vedú. "Okruh sa zužuje, keď Tománková Miková hovorí o zámožnom podnikateľovi v tom čase, ktorý je dnes poslanec a ktorý sa vyjadroval ku kauze Čistého dňa. Ten okruh je malý," poznamenal.

 

Nepredpokladá, žeby indície niekto z klubu spĺňal. Navyše, z OĽaNO sa ku kauze vyjadrovali ženy Erika Jurinová a Verešová, ktoré majú problematiku na starosti. Matovič trvá na tom, že človek s takýmto správaním nemá čo byť verejným činiteľom.

Tománková Miková v stredu povedala, že jeden zo súčasných poslancov NR SR mal prostredníctvom sociálnej siete pred niekoľkými rokmi kontaktovať maloletú klientku resocializačného zariadenia Čistý deň v Galante a komunikovať s ňou lascívnym a chlípnym spôsobom.

"Je to opozičný politik, chodiaci morálny imperatív," priblížila Tománková Miková s tým, že vo veci prebieha trestné konanie. Politik mal kontaktovať vtedy 15-ročné dievča, dnes už dospelú ženu, po tom, čo zavesilo fotografie "nezrelej ženskosti" na sociálnu sieť. Tománková Miková poslancovi vyčíta tiež to, že dievčaťu nepomohol, keď ušlo z resocializačného centra, "bolo obmedzované na slobode a bola na ňom páchaná trestná činnosť". "Hoci mal informácie, kde sa nachádza, nekontaktoval ani nás, ani políciu, nikoho z tých, ktorí po ňom pátrali," uviedla Tománková Miková.

Informovala, že polícia začala prípad vyšetrovať pred štyrmi mesiacmi, ona sama o tom vie o niečo dlhšie, priamo od poškodenej. To, že prípad oznamuje až teraz, vysvetlila neustálym politicky motivovaným obviňovaním praktík Čistého dňa, obvineniami z amorálnosti i zo strany tých, ktorí sa morálne nesprávajú.

Resocializačné zariadenie Čistý deň v Galante čelilo podozreniam zo sexuálneho zneužívania klientok centra a zo zlyhávania v ochrane práv detí. Upozorňovala na to opozícia. Centru hrozila strata akreditácie. Hoci to akreditačná komisia odporúčala, akreditácia centru zostala. Podľa ministra práce Jána Richtera (Smer-SD) neexistujú "žiadne skutočnosti ani podmienky, ktoré by odôvodňovali zákonným spôsobom odňatie akreditácie". Odvolával sa na výsledky vnútorných šetrení aj ukončené závery prokuratúry aj polície. V týchto prípadoch nebolo vznesené trestné oznámenie. "Niektoré šetrenia však ešte prebiehajú, ak poukážu na závažné pochybenia, budeme operatívne konať," povedal Richter.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Na archívnej snímke z 19. apríla 2024 dym stúpa zo sopky Ruang v indonézskej provincii Severné Sulawesi.
Najvyšší stupeň varovania! Strašidelné dianie v krajine: Uzavreli aj letisko
Spoznávate chlapca na fotke?
Foto
FOTOhádanka: Viete, kto je tento rozkošný chlapec? Dokázal veľa aj napriek vážnej nehode
Ilustračné foto
Útok Číny?! Desivé, čo sa malo stať v Juhočínskom mori: To neznie dobre
(ilustračné foto)
Veľké nešťastie na svahu! Zrazili sa dvaja lyžiari, český občan († 66) neprežil
Foto
Vlhová sa s mamou TAKTO vyšantila v kuchyni: Momentálne jem všetko, čo vidím!
(ilustračné foto).
Krvavý incident v krajine: Hlásia niekoľko obetí! Znepokojivé, kde ozbrojenec útočil
(ilustračné foto).
Autobus sa zrútil do niekoľkometrovej rokliny: Zahynulo najmenej 25 ľudí! Mrazivé detaily nehody
Ilustračné foto
Brutalita v Bratislave: V centre sa strhla drsná bitka! Zásah polície a prevoz do nemocnice
Ilustračné foto.
ZLÉ správy na leto: V TÝCHTO obľúbených destináciách vás dovolenka vyjde drahšie!
Ilustračné foto
Smrteľná prestrelka polície: Napätá situácia trvala niekoľko hodín! Hlásia obete
Braňo Mojsej sa v štúdiu rozprával s renomovanou psychiatričkou Teréziou Rosenbergerovou.
Detská psychiatrička v relácii Braňa Mojseja: Deti dnes nevedia riešiť problémy, preto sa toľko z nich zabíja
Zdenko si spartanské preteky nesmierne obľúbil.
Foto
Zdenko († 47) skolaboval na Spartan Race: Smrť na dcérine narodeniny?! Posledná FOTO otca rodiny