Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip

Z krádeže 70 eur milodarov obvinili Szilárda (19): Hrozí mu trest 3 až 10 rokov!

Szilárda (19) obvinili z krádeže niekoľkých desiatok eur z pokladničiek v rímsko-katolíckom kostole v okrese Komárno. V prípade dokázania viny mu hrozí trest 3 až 10 rokov.

Dvadsať minút stačilo, aby z rímsko-katolíckeho kostola v Kolárove (okres Komárno) v jedno januárového dopoludnie "zmizli" tri drevené a jedna kovová pokladnička s milodarmi. Podľa farského úradu bolo v pokladničkách približne 70 eur milodarov. Polícia teraz z krádeže obvinila Szilárda V. (19) z dediny neďaleko Kolárova, ktorý je za podobnú trestnú činnosť vo väzení. Napriek neveľkej škode obvinenému v prípade dokázania viny na súde hrozí za krádež na mieste požívajúcom pietu a úctu trest 3 až 10 rokov - uviedla nitrianska krajská policajná hovorkyňa Božena Bruchterová.

Szilárda v dedine okresu Komárno, kde má trvalé bydlisko, nevideli už päť rokov.  "Netušíme, kde sa celý ten čas potuluje," povedala suseda jeho rodiny.

Milodary v kostoloch sú obľúbeným zlodejstvom

Február 2017 - Polícia pátra po zlodejovi, ktorý kradol v bratislavskom kostole Povýšenia svätého Kríža na Daliborovom námestí. Chcel zobrať pokladničku na milodary, z kuchyne na fare rádio a fľaše. Prichytil ho pritom farár a tašku s vecami mu vzal. Zlodej však ušiel. 

 

Máj 2016 - Polícia v Lučenci pátra po dvojici zlodejov, ktorí sa bočným vchodom dostali do kostola v Lučenci. Z pokladničky ukradli približne 100 eur.

September 2012 - Košický vyšetrovateľ obvinil z krádeže Alexandra (34), Maroša (22) a Pavla (36) z Košíc. Podľa polície títo traja muži na Južnej triede v Košiciach vošli do chodby kostola a vylomili drevené dvojkrídlové dvere. Sú podozriví, že v kostole vylomili dve drevené skrinky na milodary, z ktorých zobrali 250 eur. Polícia tvrdí, že vylomili aj kovovú pokladničku na milodary, z ktorej zobrali 100 eur.

Júl 2012 - Z pokladničky na milodary v kostole v ružomberskej mestskej časti Černováukradli mince v hodnote približne 30 eur. Podľa polície Vladimír (41) z okresu Šaľa, ktorý sa v Ružomberku dlhší čas potuluje, vylomil na stene pripevnenú pokladničku a zobral z nej peniaze.

Marec 2012- Policajti v okresoch Lučenec a Rimavská Sobota pátrajú po zlodejoch, ktorí v štyroch kostoloch vykradli pokladničky na milodary. V obci Pinciná (okres Lučenec) sa zlodej vlámal do rímsko-katolíckeho kostola. Zo steny strhol drevenú pokladničku na milodary, ktorú vypáčil. Ukradol z nej peniaze. Na chóre vylomil na stene pripevnenú malú kovovú pokladničku, z ktorej tiež ukradol peniaze. Rímsko-katolíckej farnosti spôsobil škodu odhadnutú na 100 eur. 

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: vd, Novy Cas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


(ilustračné foto).
Vo Veľkom Krtíši sa dialo slávnostné oceňovanie: Oceňovaní boli hasiči!
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj
Boje na Ukrajine sa zintenzívnili, Rusko spustilo ofenzívu: Zelenskyj odhalil, ako to je na fronte
Foto
Totálny výbuch Juraja Slafkovského: Takéto slová by nechcel nikto počuť!
(ilustračné foto)
Ukrajinu čakajú ťažké časy: To, čo ju podľa USA čaká, vôbec neznie dobre
Foto
Česká expertka si rýpla do Slafkovského: Riešite ho, akoby neexistovali iní hráči!
Medzi bratmi Harrym a Williamom vládnu napäté vzťahy.
Karol zasadil Harrymu ďalšiu ranu: To, čo William dostal od kráľa, brat ťažko predýcha
Prezidentka navštívila Ukrajinu: Vyzdvihla pomoc Slovákov a nezlomnosť Ukrajincov
Ruský prezident Vladimir Putin
Putinov prejav odhalil aj to, čo chcel ukryť: Stačil malý detail a ľudia spozorneli
Foto
Hnev slovenských hráčov po prehre s Nemeckom, Hudáček: Takýto zápas už nemôžeme odohrať!
cropped view of senior man playing with puzzles
13 zvykov, pri ktorých hrozí zvýšené riziko demencie: Sú celkom bežné! Tomuto sa určite vyhnite
Ilustračné foto
Afganistan zasiahli ničivé záplavy: Hlásia desiatky obetí, počet môže ešte narásť
Minister zahraničných vecí Juraj Blanár.
Ako dopadlo hlasovanie OSN o posilnení Palestíny? Za toto hlasovalo Slovensko!