Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
26.02.2017 12:00 | Šport | Hokej
Foto

Zlý hokejový chlapec Lukáš Říha: Cesta na tréning sa zmenila na boj o život!

Štvorica hokejistov prvoligovej Detvy za obcou Zolná v okrese Zvolen bola vo štvrtok svedkom tragickej dopravnej nehody.

Športovci neváhali, členov posádky okamžite začali opatrne vyťahovať z vraku Škody Felicia. Medzi hrdinami bol aj český legionár Lukáš Říha, ktorý sa preslávil úspešným pôsobením v Extralige, ale aj viacerými prešľapmi s alkoholom či dokonca drogami. Práve on však vytiahol z vraku len 5-ročnú Žanetku! 

Otvoriť galériu

Štvorica hokejistov HC 07 Orin Detva Lukáš Říha, Branislav Srnka, Juraj Petro, Rastislav Gašpar vyrazila vo štvrtok ráno z Banskej Bystrice a na rovnej ceste míňala felíciu. Tú riadila moderátorka rádia Slobodný vysielač Veronika Pisárová (28), ktorá viezla dcéry Žanetku a len dvojmesačnú Zorku. „Na prázdnej ceste sme zbadali, že ten automobil sa dostal do problémov. Zrejme dôsledkom šmyku na mokrej krajnici, resp. tráve sa prevrátil a vrazil do stromu. Bolo šťastie, že sme sa nezrazili,“ opísal nám nehodu Lukáš Říha.

Odchovanec Litvínova s veľkým hokejovým talentom si na Slovensku urobil skvelé meno v Martine, kde ho fanúšikovia milovali pre jeho športový prínos pre mužstvo, ale aj vždy veselú povahu. Po zápasoch bavil tribúny a raz na Mikuláša dokonca vybehol na ľad na bežkách. Často to však aj prepískol so životosprávou, hovorilo sa o alkohole a bežne ho bolo vidieť s cigaretou v ústach. Od vedenia dostal padáka, odišiel do poľského Oswienčimu a tam mu na dopingovej kontrole zase našli stopy po drogách. Nasledoval dvojročný dištanc, po ktorom dostal ďalšiu šancu v Martine. Sám si však opäť priznal viaceré prešľapy a v Turci definitívne skončil.

Otvoriť galériu

Skúsený útočník teraz ukázal svoju ľudskosť a s ďalšími spoluhráčmi ani na sekundu nezaváhal podať pomoc pri nehode. „To by urobil každý! Okamžite sme zastavili a bežali k tomu automobilu, z ktorého sme najskôr vytiahli vodičku. Následne sme zbadali, že vnútri je ešte dievčatko, ktoré sa mi podarilo dostať von. Obe sme položili do stabilnej polohy a zavolali prvú pomoc,“ uviedol Lukáš Říha. To ešte netušil, že v aute bola aj dvojmesačná Zorka. „Keď sme ju zbadali, bolo to hrozné! Tá maličká zrejme vyletela z auta počas nárazu. Matka bola v šoku a hoci bola zranená, vstala a začala pobehovať, že kde sú jej deti. Upokojovali sme ju, že sú v poriadku. Bábätko ešte žilo, až neskôr sme sa dozvedeli, že ani lekárom sa ju už nepodarilo zachrániť. Sám som otcom a o to ťažšie som to prežíval,“ povedal smutný Říha.

 

Hoci na tréning svojho tímu hráči neskôr prišli a aj sa dostali na ľad, mysľou vraj boli úplne mimo. Jeden z najhorších zážitkov živote v klube neriešili a odmietajú aj nálepku hrdinov. „Je strašné, čo sa tam stalo. Vyhasol život nevinného dieťaťa a strašné je aj to, že jeho matka bude zrejme obvinená. Dúfam, že zdravotne bude v poriadku aspoň ona so staršou dcérou. V prípade figurujeme ako svedkovia, takže ešte pôjdeme vypovedať,“ dodal Lukáš Říha.

Videl smrť kamaráta!

Lukáš Říha už jeden tragický zážitok z cesty má: „Keď som mal 18, kráčal som na tréning doma v Litvínove. Môj spoluhráč a skvelý kamarát šiel na motorke. Bohužiaľ, v tom momente mal smrteľnú nehodu a všetko som to videl na vlastné oči.“

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Jany a Vierka sa stali prvý krát rodičmi.
Foto
Najšťastnejší deň v živote Janyho Landla a Vierky Ayisi: Narodila sa im zdravá dcérka!
Lekári mu inak odporučili, aby nepracoval a odpočíval na vidieku.
Britský kráľ vydal oficiálne vyhlásenie: Karol III. oznámil veľké rozhodnutie
Nitrianskych hokejistov prekvapil René Rendy (uprostred).
Zemetrasenie pod Zoborom! V uliciach Nitry prepukli majstrovské oslavy
požiar ilustračne
V hoteli vypukol požiar, hasiči bojovali s plameňmi dlhé hodiny: Najmenej 10 ľudí zomrelo
Na prestížnej udalosti hľadali nové tváre modelingu.
Foto
Tlačia deti do modelingu: Syn vdovy po Pašekovi st. († 37) ohúril a aha, ako vyrástla Haklovej dcéra!
(ilustračné foto).
Veľká Británia spustila revolučné očkovanie: Vyrieši to jeden z najsmrteľnejších problémov ľudstva
Foto
Nitriansky spasiteľ Stavjaňa: Ako to vyzerá s jeho budúcnosťou?
Fiona sa priznala k vražde svojho priateľa.
Fiona chladnokrvne zavraždila svojho priateľa († 42): Zavliekla ho do spálne a nasledoval horor! Mrazivé detaily
Joe Biden (vľavo) a Recep Tayyip Erdogan
Historické stretnutie odložili: Turecký prezident cúvol! Čo sa stalo?
Biely dom (ilustračná fotografia).
Prekvapivé rozhodnutie: USA odložili svoje plánované sankcie! Prečo to urobili?
Poľský minister zahraničných vecí Radoslaw Sikorski a ruský prezident Vladimir Putin.
Poľský minister sa obul do Putina: Dúfam, že nebude taký ŠIALENÝ a... Na jednu vec sa musia pripraviť
ministerka zdravotníctva SR Zuzana Dolinková
Dolinková prehovorila: KDH ju chce odvolávať, takto reaguje ministerka