Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
24.02.2017 11:30 | Šport | Futbal

Slovan čaká veľký šláger proti Trenčínu! Objaví sa v belasom drese aj Vittek?

V šlágri 21. kola futbalovej Fortuna ligy 2016/2017 sa úradujúci majster AS Trenčín predstaví na pôde bratislavského Slovana.

Medzi oboma tímami je priepastný 13-bodový rozdiel - kým "belasým" patrí druhá priečka v tabuľke, zverenci trénera Martina Ševelu figurujú až na šiestom mieste a ich výkony sú ďaleko za očakávaniami. Duel na bratislavských Pasienkoch má výkop v sobotu o 17.00 h, v priamom prenose ho odvysiela RTVS.

Trenčania chcú napraviť pokazenú jeseň a v tabuľke skončiť čo najvyššie. "Urobíme maximum pre to, aby sa nám podarilo vyhrať všetkých dvanásť zápasov a uvidíme, kam nás to v tabuľke 'vystrelí'. Účasť v pohárovej Európe nie je nereálna a my sme odhodlaní urobiť všetko pre to, aby sme v nej v lete hrali," naznačil ambície AS kapitán Peter Kleščík.

V drese Slovana by sa mohol po čase objaviť 34-ročný útočník Róbert Vittek, ktorý sa v priebehu týždňa upísal svojmu srdcovému klubu po nie zrovna vydarenom pôsobení v Maďarsku. "Verím, že budem prínosom a pomôžem tímu v kabíne aj na ihrisku. Počas zimy som sa pripravoval individuálne a cítim sa dobre. Až na dve – tri nové tváre poznám v kabíne každého hráča. Slovan je môj domov a som veľmi rád, že som späť, je to moja srdcovka. Vždy som bol a aj budem belasý," povedal historicky najlepší kanonier slovenskej reprezentácie.

 

Trnavský Spartak vzhľadom na výmenu trávnika na svojom štadióne odohrá duel so Senicou v Zlatých Moravciach. V jarnej ouvertúre "bílí andeli" nestačili na Michalovce, ktorým v utorok v NTC Poprad podľahli 0:2. Pokiaľ sa chcú zverenci trénera Miroslava Karhana ešte pokúsiť ponaháňať Podbrezovú so Slovanom, na ktorých zo štvrtej priečky strácajú deväť bodov, potrebujú v krajskom derby uspieť.

Vstup do jarnej časti nevyšiel MŠK Žilina. Suverénny ligový líder minulý víkend prekvapujúco podľahol Senici 0:2 a jeho náskok pred druhým Slovanom i treťou Podbrezovou sa zmenšil na deväť bodov. Po "výbuchu" na Záhorí čaká na tím Adriána Guľu pokus o reparát v nedeľňajšom domácom zápase so Zlatými Moravcami, ktoré v doterajšom priebehu ligy nazbierali len 16 bodov a v tabuľke sú desiate.

V ďalších zápasoch 21. kola Dunajská Streda privíta Tatran Prešov a MFK Ružomberok si v nedeľu pred kamerami TV Dajto zmeria sily s Podbrezovou. Tej bude citeľne chýbať kapitán a súčasne pilier obrany Jaroslav Kostelný, ktorý si na rozcvičke pred súbojom s Dunajskou Stredou natiahol lýtkový sval. "Pred trinástimi rokmi som mal roztrhnutý krížny väz a odvtedy sa mi vážnejšie zranenia vyhýbali. Je to veľmi nepríjemné, taký je však šport, nič s tým neurobím. Je ťažké odhadnúť, aký dlhý čas si vyžiada liečba, no budem sa snažiť, aby som sa vrátil ešte silnejší," citoval Kostelného oficiálny webový portál Fortuna ligy.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

(ilustračné foto).
SHMÚ varuje! Odložte svoje kvety na noc dovnútra: Mrznúť bude na väčšine územia Slovenska
Ilustračné foto
Príznak demencie či Parkinsona, ktorý spozorujete v noci: Ak sa vám deje TOTO, zbystrite
Jany a Vierka sa stali prvý krát rodičmi.
Foto
Najšťastnejší deň v živote Janyho Landla a Vierky Ayisi: Narodila sa im zdravá dcérka!
Lekári mu inak odporučili, aby nepracoval a odpočíval na vidieku.
Britský kráľ vydal oficiálne vyhlásenie: Karol III. oznámil veľké rozhodnutie
Nitrianskych hokejistov prekvapil René Rendy (uprostred).
Zemetrasenie pod Zoborom! V uliciach Nitry prepukli majstrovské oslavy
požiar ilustračne
V hoteli vypukol požiar, hasiči bojovali s plameňmi dlhé hodiny: Najmenej 10 ľudí zomrelo
Na prestížnej udalosti hľadali nové tváre modelingu.
Foto
Tlačia deti do modelingu: Syn vdovy po Pašekovi st. († 37) ohúril a aha, ako vyrástla Haklovej dcéra!
(ilustračné foto).
Veľká Británia spustila revolučné očkovanie: Vyrieši to jeden z najsmrteľnejších problémov ľudstva
Foto
Nitriansky spasiteľ Stavjaňa: Ako to vyzerá s jeho budúcnosťou?
Fiona sa priznala k vražde svojho priateľa.
Fiona chladnokrvne zavraždila svojho priateľa († 42): Zavliekla ho do spálne a nasledoval horor! Mrazivé detaily
Joe Biden (vľavo) a Recep Tayyip Erdogan
Historické stretnutie odložili: Turecký prezident cúvol! Čo sa stalo?
Biely dom (ilustračná fotografia).
Prekvapivé rozhodnutie: USA odložili svoje plánované sankcie! Prečo to urobili?