Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
17.02.2017 05:00 | Správy | Domáce správy | Bratislava
Video

Martin z kauzy fekálový fantóm je nevinný: Zachránili ho chyby policajtov?

Oslobodili ho! Sudca okresného súdu v bratislavskej Dúbravke rozhodol o osude Martina Macka (25), ktorého obžalovali v kauze nechutných útokov fekáliami na bezbranné ženy.

Generálovho syna nakoniec zbavili obvinenia, pomohli mu posudky znalcov či rôznorodé výpovede obetí. Sudca poriadne skritizoval policajtov, ktorí podľa neho znehodnotili základný dôkaz. Martinovi Mackovi (25), ktorého zadržali koncom novembra 2015 celého špinavého od výkalov, pripisovali 5 útokov na šesť žien. Po tom, čo sa priznal, ho polícia obvinila z prečinu výtržníctva, za čo mu hrozil trest 6 mesiacov až 3 roky za mrežami. Súd ho nakoniec oslobodil.

„Nebolo preukázané, že skutky spáchal obžalovaný,“ zdôvodnil sudca. Poriadne sa obul do vyšetrovateľov, ktorí podľa neho nepostupovali v zmysle zákona a nepreverili všetky dôkazy. „Hoci mali k dispozícii biologické stopy moču a stolice, uspokojili sa len s vyjadrením Kriminalistického úradu, že nevyhodnocujú DNA z ľudskej stolice. Znehodnotili tak jediný usvedčujúci priamy dôkaz z miesta činu, ktorý mohol stotožniť páchateľa s obvinenou osobou, “ tvrdí sudca. Jeho rozhodnutie ovplyvnili aj poškodené ženy, ktoré rozdielne opisovali vzhľad páchateľa a pri rekognícii ho na 100 percent označila iba jediná.

Otvoriť galériu

„V čase skutkov mal iný vizuál, ako opisovali poškodené. Fúzy a bradu by si museli zapamätať. Opis a vypracovaný identikit sa hodí na inú osobu, ktorá bola za obdobné skutky na území Bratislavy už právoplatne odsúdená,“ uviedol sudca s tým, že narážal na celebritného trénera Dušana Seligu, ktorý za podobné útoky skončil s podmienkou. Macko mal podľa neho na dva skutky alibi a spochybnil jeho priznanie, ktoré obžalovaný neskôr stiahol.

 

„Obvinený vo výpovedi hovoril, že moč na poškodené lial z fľaštičky, čo nepotvrdila ani jedna žena. Je nelogické, aby skutky spáchal a priznal sa k nim, aby vedome nepravdivo opisoval spôsob ich správania,“ vysvetlil sudca. Po oslobodzujúcom verdikte sa prvýkrát verejne vyjadril aj Martin. „Čiastočne som spokojný, ale stále som naštvatý. Som doživotne poznačený a čo sa tu deje, nie je normálne,“povedal. Prokurátor sa voči rozsudku odvolal a rozhodovať bude krajský súd.

Otec generál podáva trestné oznámenia

Kameň zo srdca padol aj Martinovmu otcovi, generálovi Pavlovi Mackovi. „Čiastočne je to úľava, ale príbeh sa nekončí. Prokurátor do obžaloby klamal, a myslím si, že sa snaží zakryť nezákonný postup polície a odvolal sa. Zvažujem aj trestné oznámenie na prokurátora, lebo rozsah nezákonnosti svedčí o tom, že išlo o dopredu pripravený organizovaný útok na mňa a moju rodinu,“ povedal otec generál Pavol Macko. Trestné oznámenie podá aj na vyšetrovateľa, ktorý jeho synovi pred opoznávaním obeťami ostrihal bradu.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: lab

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Lekári mu inak odporučili, aby nepracoval a odpočíval na vidieku.
Britský kráľ vydal oficiálne vyhlásenie: Karol III. oznámil veľké rozhodnutie
Nitrianskych hokejistov prekvapil René Rendy (uprostred).
Zemetrasenie pod Zoborom! V uliciach Nitry prepukli majstrovské oslavy
požiar ilustračne
V hoteli vypukol požiar, hasiči bojovali s plameňmi dlhé hodiny: Najmenej 10 ľudí zomrelo
Na prestížnej udalosti hľadali nové tváre modelingu.
Foto
Tlačia deti do modelingu: Syn vdovy po Pašekovi st. († 37) ohúril a aha, ako vyrástla Haklovej dcéra!
(ilustračné foto).
Veľká Británia spustila revolučné očkovanie: Vyrieši to jeden z najsmrteľnejších problémov ľudstva
Foto
Nitriansky spasiteľ Stavjaňa: Ako to vyzerá s jeho budúcnosťou?
Fiona sa priznala k vražde svojho priateľa.
Fiona chladnokrvne zavraždila svojho priateľa († 42): Zavliekla ho do spálne a nasledoval horor! Mrazivé detaily
Joe Biden (vľavo) a Recep Tayyip Erdogan
Historické stretnutie odložili: Turecký prezident cúvol! Čo sa stalo?
Biely dom (ilustračná fotografia).
Prekvapivé rozhodnutie: USA odložili svoje plánované sankcie! Prečo to urobili?
Poľský minister zahraničných vecí Radoslaw Sikorski a ruský prezident Vladimir Putin.
Poľský minister sa obul do Putina: Dúfam, že nebude taký ŠIALENÝ a... Na jednu vec sa musia pripraviť
ministerka zdravotníctva SR Zuzana Dolinková
Dolinková prehovorila: KDH ju chce odvolávať, takto reaguje ministerka
Ilustračné foto
Ťažko zranená matka porodila dievčatko a zomrela, neskôr skonalo aj bábätko: Detaily nešťastia z Gazy vám vtisnú slzy do očí