Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
04.02.2017 14:00 | Správy | Domáce správy

Ako sú na tom žijúci bossovia slovenského podsvetia? Dvaja stále behajú po slobode!

Ďalší boss je za mrežami! Policajti vo viacerých mestách zatýkali členov jednej z mafiánskych skupín takáčovcov. Stíhajú ich pre trestný čin založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny a iných súvisiacich trestných činov, ako vydieranie, poškodzovanie cudzej veci a iné.

Fotogaléria
7
fotiek v galérii

V policajnej pavučine však počas zatýkania neskončil muž označovaný za bossa skupiny Ľubomír Kudlička (50), zvaný aj Kudla, ktorý nebol doma. Neskôr sa však sám prihlásil na polícii. Maskovaní a ozbrojení policajti predviedli v putách pred sudcu banskobystrického Špecializovaného trestného súdu 13 zadržaných takáčovcov. Po viac ako 24 hodinách sudca rozhodol, že 6 z nich budú stíhaní vo väzbe.

Za mrežami tak skončil nielen policajný funkcionár či olympionik Milan Jagnešák, ale aj boss Kudlička. „Sú to čelní predstavitelia tejto skupiny. Najmä tí, ktorí boli najaktívnejší pri vyvíjanom nátlaku na poškodeného v tejto veci,“ povedal prokurátor. Podľa informácií Nového Času obvinení svoju vinu popierajú a viacerí z nich dokonca tvrdia, že sa ani nepoznajú. Ľubomír Kudlička prišiel na súd so zlomenou nohou a pri chôdzi si pomáhal barlami. Tento muž už v minulosti čelil viacerým obvineniam. Jeho podnikateľské aktivity boli spájané aj s Bielorusmi. Vo väzbe skončil preto, aby ne- ovplyvňoval svedkov a nepokračoval v trestnej činnosti.

Sedia aj behajú po slobode

Ľuboš Ferus - Na slobode

Otvoriť galériu
Ľuboš Ferus.
Zdroj: anc

 

Považovaný za bossa nitrianskeho podsvetia. Mal byť podľa obžaloby objednávateľom v kauze vraždy mafiánskeho bossa M. Sýkoru. Podľa obžaloby mal zaplatiť za vraždu 1,5 mil. korún (49 791 €). Neprávoplatne je odsúdený na 15 rokov v kauze piešťanskej zločineckej skupiny tzv. piťovci 2.

Mikuláš Černák (Miki) - Doživotie

Otvoriť galériu

V minulosti najsilnejší boss slovenského podsvetia si odpykáva doživotný trest, ktorý mu vymerali v roku 2010 za viacero vrážd. Priznal vinu v prípade vraždy východoslovenského bossa Róberta Holuba a jeho ochrankára Š. Fabiána z roku 1997. Vinu na vražde I. Oláha odmieta.

Róbert Lališ (Kýbel) - Doživotie

Otvoriť galériu

Róberta Lališa vlani odsúdili na doživotný trest. Rozsudok nie je právoplatný, lebo jeho obhajca sa odvolal. Kýbla uznali za vinného zo zosnovania zločineckej skupiny sýkorovcov a taktiež z účasti na viacerých vraždách, pričom ho spájajú aj s ďalšími vraždami.

Dušan Borženský (Borža) - Trest 23 rokov

Otvoriť galériu

Bývalý boss košického podsvetia si odpykáva 23 rokov za účasť na vražde Jána Kromku v roku 1997. Išlo o brata Lojza, známeho ako Čistič. Po smrti bossa Róberta Holuba v r. 1997 sa chceli žezla ujať jeho pomocníci Borža a K. Kolárik. Zvíťazil Kolárik. Po jeho zastrelení sa novým šéfom stal Borženský.

Juraj Ondrejčák (Piťo) - Trest 16 rokov

Otvoriť galériu

Šéf zrejme najmilitantnejšej zločineckej skupiny si odpykáva 16-ročný trest za riadenie zločineckej skupiny, nedovolené ozbrojovanie a poškodzovanie cudzej veci. Piťovci sa podľa súdu venovali obchodom s drogami a vyberaním výpalného. Pôsobili v bratislavskom Lamači. Jej členovia boli vojensky organizovaní.

Róbert Okoličány (Oki) - Na slobode

Otvoriť galériu

Okoličányho, ktorý je na slobode, označuje polícia za bývalého bossa košického podsvetia. Je neprávoplatne odsúdený na doživotie. Prokurátor žaloval jeho skupinu z 19 skutkov, medzi ktorými je založenie a zosnovanie zločineckej skupiny, vraždy, pokusy o vraždu a iné.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Novy Cas, kil

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


(ilustračné foto).
Tragédia počas splavu: Muž († 57) vypadol z kajaku, lekári mu už nevedeli pomôcť
Foto
Tréner Craig Ramsay vníma Slafkovského ako lídra: Z Juraja sme nadšení
Cena projektu sa pritom odhaduje na stovku miliárd dolárov.
Foto
Hanba na tri zimy! Postavili most, ktorý nikam nevedie: Šialené, koľko peňazí naň minuli
Izraelský premiér Benjamin Netanjahu
USA pohrozili Izraelu, odkaz Netanjahua je jasný: Ostaneme v boji sami, ak budeme musieť!
Izzy problémy s menštruáciou značne komplikujú život.
Foto
Menštruácia jej robí zo života PEKLO: Lekári si nevedia rady! Jej slová zabolia aj vás
Čínsky prezident Si Ťin-pching (vľavo) a maďarský premiér Viktor Orbán sa vítajú na letisku v Budapešti.
Maďarsko hostí čínskeho prezidenta: Reč bude aj o jadrovom priemysle
Donald Trump s manželkou Melaniou a synom Barronom.
Najmladšieho Trumpovho syna čaká ťažká úloha: Prekvapujúce, do čoho ho otec navliekol
Z kilogramov navyše si ťažkú hlavu nerobí.
Pokroky Cibulkovej sa jej nedajú odoprieť: Sedemnásť kilogramov je fuč! FOTO
Vojnový konflikt v Pásme Gazy trvá už viac ako pol roka.
Mier v nedohľadne: Vyjednávači Izraela i Hamasu opustili miesto rokovaní
Netypická príprava Kanaďanov na štart MS: Namiesto tréningu výlet na Slovensko?
Shakira
Shakira ako PODVODNÍČKA?! O speváčke padlo rozhodnutie, na ktoré všetci čakali
Šéfka rezortu kultúry chystá razantné kroky.
Rokovanie o návrhu na odvolanie Martiny Šimkovičovej sa blíži: O čom rozhodli poslanci už teraz