Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
18.01.2017 16:00 | Správy | Domáce správy

Kauza exposlanca Jánoša: Na súde vypovedali ďalší svedkovia

Výpoveďami svedkov pokračovalo dnes na Okresnom súde (OS) v Prievidzi hlavné pojednávanie s exposlancom Národnej rady SR a bývalým okresným šéfom Smeru-SD Vladimírom J., ktorý čelí obžalobe z týrania blízkej a zverenej osoby.

Toho sa mal podľa prokuratúry dopustiť na svojej bývalej manželke a maloletej dcére, a to od roku 2003 do februára 2015. Najbližšie sa súd bude kauzou zaoberať budúci mesiac.

Na dnešnom hlavnom pojednávaní sa k okolnostiam prípadu vyjadrovali štyria svedkovia. Pojednávanie odročil senát na 17. februára s tým, že bude predvolaných ďalších šesť svedkov, informovali TASR z OS v Prievidzi.

Súd v kauze týrania sa začal 16. marca 2016, k obžalobe sa vtedy vyjadril samotný exposlanec, ako i zástupkyňa opatrovníka maloletej. Na jej žiadosť sa pojednávanie koná s vylúčením verejnosti, a to v záujme maloletej poškodenej, keďže sa na súde preberá aj jej zdravotný stav. Prípadom sa senát zaoberal zatiaľ šesťkrát, okrem svedkov vypočul aj exmanželku bývalého poslanca a prehrával zvukové nahrávky zo spisu.

 

Podľa znenia obžaloby sa mal Vladimír J. v bytoch v Bratislave a Prievidzi správať k svojej vtedajšej manželke a maloletej dcére tak, že im spôsoboval psychické utrpenie, pričom jeho konanie malo u oboch vyvolávať úzkosť, stres a strach. Exposlanec ich mal okrem iného opakovane vyháňať z bytu v Prievidzi i Bratislave, svojej vtedajšej manželke mal zakazovať stretávať sa s rodinou, vyhrážať sa jej aj s pištoľou a dopustiť sa na nej fyzického násilia. Vladimír J. sa tiež podľa obžaloby mal k dnes už bývalej manželke a dcére správať agresívne a vulgárne im nadávať, dcéra pritom mala trpieť panickými úzkostnými záchvatmi. Obžalovaný, ako uviedla prokurátorka, sa mal skutkov týrania dopustiť po dlhší čas a závažnejším spôsobom konania. V prípade, ak ho súd uzná vinným, hrozí mu trest odňatia slobody na sedem až 15 rokov.

Obhajca bývalého poslanca Ľubomír Hrežďovič, ako i samotný Vladimír J. s obžalobou nesúhlasili a vinu na prvom pojednávaní odmietli. Tvrdili, že skutkové vety výrokovej časti obžaloby nekorešpondujú s dôkazmi, ktoré boli zadokumentované a zhromaždené v prípravnom konaní. Mali tiež zásadné pochybnosti a výhrady o zachovaní totožnosti skutku v obžalobe. "Cítim sa nevinný v plnom rozsahu obžaloby," vyhlásil vlani v marci na súde exposlanec.

Obžalobu na Vladimíra J. podala na prievidzský OS Okresná prokuratúra v Prievidzi 9. decembra 2015, pričom jej podanie zdôvodnila zadováženými dôkazmi v prípravnom konaní. Ešte predtým jej doručil prievidzský policajný vyšetrovateľ návrh na postúpenie veci na prerokovanie konania obvineného ako priestupku, s čím prokuratúra nesúhlasila.

Obvineniu z týrania blízkej a zverenej osoby čelí Vladimír J. od marca 2015. Svojho poslaneckého mandátu a funkcie okresného šéfa Smeru-SD sa vzdal po medializácii konfliktov so svojou, dnes už bývalou manželkou.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Na snímke severokórejský vodca Kim Čong-un
Kim Čong-un testoval smrtiacu mašinériu! Pohrozil vojnou: Slová, z ktorých ide strach
Andorra
Extrémny bič na cudzincov: Za neovládanie jazyka dostanú pokutu!
Eva si mala sama zobrať život.
Foto
Krásnu Evu († 22) našli doma obesenú: Smutný nález pri tele! Čo sa dialo pred jej smrťou?
vojak
„Zmrazí“ sa vojna na Ukrajine? Exminister varuje, môže to mať katastrofálne následky!
Belindin partner už má pre Bellu aj dres s číslom 24, teda rok, keď sa narodila.
Benčičovej slovenský snúbenec: Ako to vyzerá so svadbou?
Pre vdovu Majku bola rozlúčka s manželom veľmi bolestná.
Foto
Na Grúňovom († 81) pohrebe chýbala dcéra Renáta: Prečo sa neprišla rozlúčiť s otcom?!
Grécky premiér Kyriakos Mitsotakis.
Grécky premiér s týmto Ukrajine nepomôže: Nezaberie ani nátlak! O čo ide?
Hollywoodsky herec Samuel L. Jackson ako Nick Fury.
Foto
Hollywoodska HVIEZDA v Bratislave! Prominentná lekárka Pallová sa pochválila exkluzívnou FOTO
Na archívnej snímke z 8. júla 2018 osobný vlak, ktorý sa vykoľajil v provincii Tekirdag,
Hrozivá nehoda vlaku po sebe zanechala 25 mŕtvych: Dočkajú sa pozostalí spravodlivosti?!
Na archívnej snímke z 12. mája 1986 helikoptéra  rozprašuje chemikálie na elimináciu radiácie.
Výbuch v atómovej elektrárni v Černobyle navždy zmenil svet: Tieto chyby sa už nikdy nesmú opakovať
Na snímke ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj
Zelenskyj mal na linke významných mužov USA: Okrem vďaky nezabudol ani na dôležitú výzvu
"Gera, Germany - September 29, 2012: empty banana cardboard boxes on a pile. Rest of a fleamarket. In this boxes were books for a fleamarket and now they are empty and on a pile for waste."
V prepravkách s banánmi objavili šokujúci náklad: Zamestnancom supermarketov takmer oči vypadli!