Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
15.01.2017 09:45 | Správy | Zahraničné správy

Kto je vlastne Melania Trump? Tŕnistá cesta slovinskej modelky do Bieleho domu

Narodila sa v Slovinsku, vtedy súčasti socialistickej Juhoslávie, kariéru urobila ako modelka.

V roku 1996 sa presťahovala Melania Trump (46) do USA, kde na jednej párty stretla realitného magnáta Donalda Trumpa a stala sa jeho treťou ženou. Po úspešnom ťažení v prezidentských voľbách sa Melania stane prvou dámou, jednou z dvoch, ktoré sa nenarodili v USA. V novej životnej etape sa chce venovať problematike detí a žien.

Verejnosti sa Melania viac predstavila na júlovom republikánskom zjazde, kde predniesla prejav. O svojom manželovi okrem iného povedala: "Donald je úžasný vodca, ktorý teraz bude pracovať pre vás." Jej vystúpenie ale zožalo aj kritické ohlasy najmä kvôli tomu, že sa v niektorých pasážach nápadne podobalo prejavu súčasnej prvej dámy Michelle Obama z roku 2008. Médiá si tiež všimli, že manželka Trumpa hovorí v krátkych vetách a nedokáže prejaviť emócie.

Svojho manžela počas volebnej kampane plne podporovala. Bolo tomu tak aj po tom, čo sa vynorila videonahrávka z roku 2005, na ktorej Trump hovorí o tom, že ako slávny a bohatý môže ženy beztrestne ohmatávať. Následne sa prihlásilo niekoľko žien, ktoré miliardára obvinili zo sexuálneho obťažovania. Svojho muža bránila a obvinenia proti nemu označila za lži. "Manželovi verím, manžel je milý, je to gentleman a nikdy by nič také neurobil," dodala Melania. Hoci sama je imigrantka, podporuje tvrdý postup Trumpa proti nelegálnym prisťahovalcom. Nedávno však Melania čelila podozreniam, že v 90. rokoch pracovala v USA ako modelka, bez potrebného povolenia. V roku 1995 napríklad vznikli jej nahé fotky, ktoré v kampani vytiahol denník New York Post. Podľa jej agenta však vznikli bezodplatne. Melania pochybenia odmieta. "V každom okamihu som plne rešpektovala imigračné zákony tejto krajiny. Bodka," napísala.

 

V ostrej kampani sa tiež sama musela vysporiadať s nepríjemnými momentami. Okrem nahých fotografií priniesol britský denník Daily Mail informáciu (s odkazom na slovinskú tlač), že si v 90. rokoch privyrábala ako platená sexuálna spoločníčka. Budúca prvá dáma ale denník zažalovala a požaduje odškodnenie vo výške 150 miliónov dolárov. Daily Mail stiahol text zo svojich stránok a vyjadril poľutovanie za vzniknutú "nesprávnu interpretáciu".

Život v Slovinsku

Melania sa narodila 26. apríla 1970 ako Melanija Knavsová (neskôr si svoje meno zmenila na zrozumiteľnejšie Knaussová), vyrástla v päťtisícovom slovinskom meste Sevnica. Otec Trumpovej pracoval ako predajca áut, matka navrhovala detské oblečenie. Melania, ktorá má dvoch súrodencov, študovala na strednej škole dizajnu a fotografie v Ľubľane, univerzitné štúdium nedokončila. S modelingom začala v 16 rokoch, o dva roky neskôr podpísala zmluvu s agentúrou v Miláne, pracovala tiež v Paríži. V roku 1996 sa presťahovala do New Yorku. Fotila pre magazíny Harper Bazaar, New York Magazine, Vanity Fair, Vogue či Sports Illustrated. Trvalý pobyt v USA získala v roku 2001, občianstvo má potom od roku 2006.

Nový začiatok v USA

Za Trumpa sa vydala v januári 2005 v letovisku Palm Beach na Floride, v tej dobe spolu už žili šesť rokov. Rok po svadbe sa im narodil dnes už desaťročný syn Barron. Trump má z predchádzajúcich dvoch manželstiev ešte štyri ďalšie deti - s Češkou Ivanou, s ktorou žil 13 rokov, má dvoch synov a dcéru, s americkou herečkou a televíznou moderátorkou Maroua Maples potom dcéru. Pre Melaniu bol sobáš s extravagantným miliardárom prvým vstupom do manželstva. Budúca prvá dáma hovorí piatimi jazykmi - okrem slovinčiny a angličtiny ovláda tiež francúzštinu, nemčinu a srbčinu.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: ČTK

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Slovenský vicepremiér a minister obrany Robert Kaliňák vystupuje s prejavom na úvod dvojdňovej konferencie v maďarskej metropole.
Kaliňák v Budapešti upozornil na jednu dôležitosť: Európska integrácia zohráva v našej bezpečnosti ...
(ilustračné foto).
SHMÚ varuje! Odložte svoje kvety na noc dovnútra: Mrznúť bude na väčšine územia Slovenska
Ilustračné foto
Príznak demencie či Parkinsona, ktorý spozorujete v noci: Ak sa vám deje TOTO, zbystrite
Jany a Vierka sa stali prvý krát rodičmi.
Foto
Najšťastnejší deň v živote Janyho Landla a Vierky Ayisi: Narodila sa im zdravá dcérka!
Lekári mu inak odporučili, aby nepracoval a odpočíval na vidieku.
Britský kráľ vydal oficiálne vyhlásenie: Karol III. oznámil veľké rozhodnutie
Nitrianskych hokejistov prekvapil René Rendy (uprostred).
Zemetrasenie pod Zoborom! V uliciach Nitry prepukli majstrovské oslavy
požiar ilustračne
V hoteli vypukol požiar, hasiči bojovali s plameňmi dlhé hodiny: Najmenej 10 ľudí zomrelo
Na prestížnej udalosti hľadali nové tváre modelingu.
Foto
Tlačia deti do modelingu: Syn vdovy po Pašekovi st. († 37) ohúril a aha, ako vyrástla Haklovej dcéra!
(ilustračné foto).
Veľká Británia spustila revolučné očkovanie: Vyrieši to jeden z najsmrteľnejších problémov ľudstva
Foto
Nitriansky spasiteľ Stavjaňa: Ako to vyzerá s jeho budúcnosťou?
Fiona sa priznala k vražde svojho priateľa.
Fiona chladnokrvne zavraždila svojho priateľa († 42): Zavliekla ho do spálne a nasledoval horor! Mrazivé detaily
Joe Biden (vľavo) a Recep Tayyip Erdogan
Historické stretnutie odložili: Turecký prezident cúvol! Čo sa stalo?