Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
12.01.2017 15:37 | Správy | Politika

Budú predčasné voľby? Fico sa vyjadril k situácii, opozičné strany označil nelichotivým slovom!

Koalícia je funkčná a stabilná, na predčasné voľby nie je dôvod. Vyhlásil to na štvrtkovej tlačovej konferencii koalície v Národnej rade SR predseda vlády a Smeru-SD Robert Fico.

"Dôverujeme si, rešpektujeme a sme pripravení spoločne veľmi tvrdo pracovať. Sme partia, kde platí slovo," povedal. Vládna koalícia sa podľa jeho slov zaviazala udržať v krajine stabilitu a opatreniami v prospech ľudí postaviť hrádzu extrémizmu. Odmieta reči o predčasných voľbách. "Na takéto úvahy nie je žiadny dôvod, je to umelá bublina, ktorú sa niekto snaží vytvoriť," povedal Fico.

Tieto reči šíria podľa neho opozičné strany, ktoré označil za ničotu. "O predčasných voľbách hovoria tí, ktorí dnes nepredstavujú žiadnu alternatívu. To je ničota, to je alternatíva chaosu a nenávisti. Ľudia, ktorí sa na ničom nevedia dohodnúť. Toto nemôže byť alternatíva stabilnej vládnej koalície, ktorá vznikla na základe výsledkov demokratických parlamentných volieb," zdôraznil Fico. Odpoveďou extrémistom, bláznom a polobláznom v slovenskej politike má byť podľa neho zmysluplný program a konkrétne výsledky. To podľa Fica vláda verejnosti ponúka.

Fico hovoril tiež o viacerých prioritách, ľavicových opatreniach, ktoré pre ľudí chystajú jeho ministri. V súvislosti s bezpečnostnou situáciou je podľa Fica na čase uvažovať napríklad o spoločnej európskej armáde. Posilniť by sa mala podľa premiéra aj akcieschopnosť našej armády aj podmienky, v ktorých pracuje Policajný zbor. "Slovensko dnes musí byť schopné chrániť svoje hranice a garantovať bezpečnosť ľudí v ich domovoch," uviedol jednu z priorít tohto roka.

 

"Týmto trom politickým stranám sa podarilo postaviť vládu, za ktorú sa Slovensko nemuselo hanbiť," povedal predseda Národnej rady SR a SNS Andrej Danko aj v súvislosti so slovenským predsedníctvom v Rade Európskej únie. Koalícia chce podľa neho viac rozvíjať sociálny pilier a počúvať ľudí a ich problémy.

"Táto vláda je stabilná, rokovania Národnej rady prebiehajú hladko, pretože sú všetky veci vopred konzultované na úrovni vlády, a čo je najdôležitejšie, že ľudí nezaťažujeme konšpiráciami, ale že veľmi citlivo vnímame, že ľudia majú právo mať sa lepšie a chceli by sme k tomu prispieť," doplnil šéf národniarov. 

SNS chce tento rok riešiť ochranu slovenskej pôdy a zákon o energetických podnikoch. Zameria sa aj na pomoc ľuďom v dôchodkovom veku, slobodným matkám a mladým ľuďom v spoločnosti. Hovoriť chce aj o exekučnom zákone, ktorý podľa národniarov v súčasnosti trápi mnohých ľudí.

Podpredseda parlamentu a šéf Mosta-Híd Béla Bugár vyzdvihol priority jeho strany, ktorými sú právny štát, regionálny rozvoj, menšinové práva a občianska spoločnosť. Volá aj po zmene spôsobu výberu policajného prezidenta. Danko potvrdil, že prebieha diskusia o činnosti Policajného zboru aj o zlepšení podmienok vyšetrovania.

Bugár avizuje aj prijatie tzv. protikorupčnej doložky k zákonom. "Aby sme zmenšili priestor pre korupciu," vysvetlil s tým, že chce riešiť aj postihovanie internetovej kriminality. Na zreteli bude mať jeho strana aj zdravší život ľudí v regiónoch, ochranu životného prostredia, mieni meniť stavebný zákon. Ocenil, že v koalícii platia dohody. "Na čom sa dohodneme, to sa v Národnej rade zrealizuje a to je pre nás najdôležitejšie," uzavrel.

Na spoločnú tlačovú konferenciu koalície reagoval líder opozičného hnutia OĽaNO-NOVA Igor Matovič. Premiér podľa neho opäť sľuboval ľuďom, čo už sľubuje desať rokov, Bugár oznámil, že na súdoch sa bude hovoriť po maďarsky a Danko nepovedal nič podstatné. "Zostáva nám konštatovať len jediné - obyčajným ľuďom sa na Slovensku v roku 2017 život nezlepší a zlepenec zlodejov urobí aj nemožné, aby sa udržal pri moci," doplnil Matovič.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Pri nehode auta a kolobežky v Záhore sa zranili deti, vodička nafúkala.
Foto
Opitá vodička sa zrazila s kolobežkou: Pri nehode na východe Slovenska sa zranili tri deti!
Tankovanie bude čoraz drahšie.
Tankovali sme konečne lacnejšie? Pozrite sa na novinky zo štatistického úradu
(ilustračné foto).
To tu ešte nebolo! Astronauti sú už na mieste, chystá sa historický let
(ilustračné foto)
Objavia sa kamióny na cestách aj počas sviatkov? Polícia chystá opatrenia
Ilustračné foto
Zlodeji ukradli elektrické káble a spôsobili POHROMU! Znefunkčnili podstatnú vec
Let’s Dance sa teší veľkej diváckej obľube.
To tu ešte nebolo: Let’s Dance vyrazí na TURNÉ! Tancujúce hviezdy aj vo vašom meste
Andrej Danko v bratislavskej Dúbravke.
Foto
Andrejovi Dankovi odobrali vodičský preukaz: Líder SNS prišiel upratovať bratislavskú Dúbravku
Lenka prišla pri tragédii o brata.
Foto
Letuška Lenka bojuje s rakovinou: Keď svitla nová nádej, osud jej uštedril ďalšiu tvrdú RANU!
(ilustračné foto).
Súd vzal do väzby ukrajinského ministra poľnohospodárstva: Znepokojivé obvinenia
(ilustračné foto)
Šokujúci krok Japonska kvôli nevychovaným turistom: Zakážu najväčšie lákadlo dovolenkárov!
Thoughtful female high school student sitting at the desk in the classroom and looking away with hand on chin.
Po prvé alebo za prvé? Odpoveď nájdete TU! Pravopis si nemýľte s češtinou
Vďaka role Julesa v Pulp Fiction bol nominovaný na Oscara.
FotoVáš Tip
Do bratislavskej reštaurácie zavítal svetoznámy herec Samuel L. Jackson: Čo si objednal?