Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
07.01.2017 08:40 | Šport | Hokej

Chicago nádhernou akciou rozobralo obranu Caroliny: Prsty v nej mal aj Hossa!

Slovenský hokejista Marián Hossa prispel v noci na sobotu jednou asistenciou k domácemu víťazstvu Chicaga 2:1 nad Carolinou. Pre skúseného krídelníka to bola ôsma asistencia a 24. bod v prebiehajúcej sezóne NHL.

Blackhawks otvorili skóre duelu s Hurricanes v 13. minúte po parádnej kombinácii druhého útoku. Vince Hinostroza prihral Hossovi, ktorý nádherne našiel Jonathana Toewsa a kapitán "jastrabov" nemal problém z prvej zakončiť do odkrytej bránky.

Náskok domácich zvýšil v 34. minúte Rus Artemij Panarin, hostia dokázali už iba zmierniť prehru v závere druhej tretiny zásluhou Victora Raska po asistencii novej posily "hurikánov" Tya Rattieho. Chicago podržal brankár Scott Darling, ktorý sa blysol 39 úspešnými zákrokmi. Hurricanes prestrieľali domácich jasne 40:24. "Nezvykne sa nám stávať, že nás súper prestrieľa. S naším brankárom a defenzívou sa však cítime komfortne aj v takýchto stretnutiach," poznamenal Toews. Jeho spoluhráč Patrick Kane odohral jubilejný 700. zápas v NHL, ktorý ozdobil ziskom 704. kanadského bodu. "Potrebovali sme sa vrátiť na víťaznú koľaj.

Nie je zábavné prehrávať," povedal pre zámorské médiá hrdina Darling, ktorého mužstvo vyhralo druhý zápas po sebe. Hossa okrem asistencie zaznamenal počas 18-minútového pobytu na ľade aj tri strely, jeho krajan Richard Pánik počas odohratých 15 minút nebodoval.

CHICAGO BLACKHAWKS - CAROLINA HURRICANES 2:1 (1:0, 1:1, 0:0)

Góly: 13. Toews (HOSSA, Hinostroza), 34. Panarin (Kane, Keith) - 40. Rask (Rattie, Skinner). Brankári: Darling - Ward, strely na bránku: 24:40, 21.822 divákov.


 

Výbornú formu potvrdilo Toronto, ktoré triumfovalo na ľade New Jersey 4:2 a vyhralo už šiesty z uplynulých siedmich zápasov. V kádri Maple Leafs stále chýba slovenský obranca Martin Marinčin (zranenie v dolnej časti tela). "Javorovým listom" stačilo iba 14 striel na triumf, ktorým sa posunuli na postupové tretie miesto v Atlantickej divízii. Všetky štyri góly strelili už v úvodnej tretine a všetky padli v nerovnovážnom počte hráčov na ľade - presilovky využili Nazem Kadri, Auston Matthews a Tyler Bozak a v oslabení skóroval Connor Brown.

"Diabli" dokázali znížiť a pokaziť čisté konto Frederikovi Andersenovi až v záverečných 204 sekundách, keď znížili P.A. Parenteau a Jon Merrill. Devils nepodržal brankár Cory Schneider, ktorý sa po troch inkasovaných góloch nechal vystriedať už v 15. minúte iba s dvoma úspešnými zákrokmi. Jeho náhradník Keith Kinkaid vo zvyšnom priebehu zápasu inkasoval jeden gól z deviatich striel.

NEW JERSEY DEVILS - TORONTO MAPLE LEAFS 2:4 (0:4, 0:0, 2:0)

Góly: 57. Parenteau (Henrique, Severson), 58. Merrill (Wood, Smith-Pelly) - 10. Kadri (Bozak, van Riemsdyk), 14. Brown, 15. Matthews (Hyman, Gardiner), 16. Bozak (van Riemsdyk, Kadri). Brankári: Schneider (15. Kinkaid) - Andersen, strely na bránku: 32:14, 15.233 divákov.


 

Florida zdolala Nashville tesne 2:1 aj zásluhou žijúcej legendy Jaromíra Jágra, český veterán zaznamenal svoju 1137. asistenciu v kariére. Panthers sa rozhodlo uctiť Jágra za jeho historický zápis, keď ešte v decembri prekonal Marka Messiera na druhom mieste v historickej tabuľke produktivity NHL. Floridský klub usporiadal v rámci duelu s Nashvillom tzv. "Jágr Night", prvých 10-tisíc návštevníkov v BB&T Center si odnieslo špeciálne tričko vyrobené k tejto príležitosti a na svetelnej kocke pod strechou sa celý večer premietali veľké chvíle Jágrovej kariéry.

Pred zápasom si aktéri uctili minútou ticha aj obete streľby na letisku Fort Lauderdale. Kuriozitou bolo, že brankárovi "panterov" Jamesovi Reimerovi robil náhradníka pracovník z manažmentu Bobby Segin, brankár číslo jeden v tíme Roberto Luongo totiž počas rozkorčuľovania pociťoval problémy s hornou častou tela.

FLORIDA PANTHERS - NASHVILLE PREDATORS 2:1 (1:0, 0:0, 1:1)

Góly: 3. McKegg (MacKenzie, Thompson), 51. Marchessault (Trocheck, JÁGR) - 46. C. Smith (Ribeiro, Forsberg). Brankári: Reimer - Saros, strely na bránku: 34:29, 14.003 divákov.


 

V súboji dvoch tímov zo spodných priečok tabuľky Colorado zvíťazilo nad New Yorkom Islanders 2:1 po predĺžení. Hráči Avalanche doma vyhrali prvýkrát od 14. novembra. Vancouver zdolal v kanadskom derby Calgary 4:2 a natiahol víťaznú sériu na šesť stretnutí. Fínsky center Markus Granlund sa pod triumf podpísal dvoma gólmi a asistenciou, brankár Ryan Miller zažiaril 44 zákrokmi.

COLORADO AVALANCHE - NEW YORK ISLANDERS 2:1 pp (1:0, 0:1, 0:0 - 1:0)

Góly: 7. Landeskog (Rantanen, MacKinnon), 65. MacKinnon (Iginla, Barrie) - 38. Boychuk (Leddy, Strome). Brankári: Pickard - Greiss, strely na bránku: 39:36, 14.788 divákov.


ANAHEIM DUCKS - ARIZONA COYOTES 3:2 pp (1:0, 1:1, 0:1 - 1:0)

Góly: 7. Cramarossa (Perry, Manson), 37. Wagner (Shaw), 65. Kaše - 22. Hanzal (Duclair, Rieder), 44. Ekman-Larsson (McGinn, Duclair). Brankári: Gibson - M. Smith, strely na bránku: 35:23, 15.415 divákov.

 

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

(ilustračné foto)
Rozhodnuté: Nemecký Bundestag prijal kontroverznú reformu! Kritici upozorňujú
(ilustračné foto)
Čo sa stalo? Propalestínski aktivisti dostali stopku: Zásah 150 policajtov
Po nehode troch vozidiel na diaľnici zostalo auto prevrátené.
Foto
Hromadná zrážka na D1: Auto ostalo prevrátené na streche! Hasiči sa zapotili
Obec Krivá
FotoVáš Tip
Mrazivý príbeh zázračnej dediny na Orave: Okolité obce cez vojnu vypálili, v Krivej nik nezomrel! Ako spomínajú preživší?
Alena Heribanová a Ľuboš Machaj
Foto
Moderátorka Alena Heribanová k situácii v RTVS: Silné slová! Čo si myslí o Machajovi?
Na Akropolu v súčasnosti denne zavíta približne 23 000 ľudí.
Desivý objav Aténach: Podzemný sklad po rokoch odhalil tajomstvá
Adrian Lehmann.
Boj o olympiádu prekazila smrť (†34): Osudnou mu bola jeho láska!
Prezidentka SR Zuzana Čaputová naposledy úraduje z Košíc od utorka do piatka 26. apríla 2024.
Prezidentka sa vzdialila od hradného kopca Bratislavy: V Košiciach sa stretla s bývalou hlavou štátu
Na archívnej snímke zo 14. marca 2024 nákladné autá s humanitárnou  pomocou pre Pásmo Gazy
Európska únia sa kvôli zhoršujúcej situácii rozhodla konať: Zintenzívňuje svoju pomoc
Ilustračné foto
V Rusku zadržali novinára: O jeho osude bude rozhodovať súd! Za toto mu hrozí basa
Zvolenská nemocnica začína vo svojom areáli s výstavbou nového pavilónu chirurgie.
Ministerka Dolinková zavítala do Zvolena: Miestna nemocnica spustí veľké plány
Policajti v Ružomberku žiadajú verejnosť o pomoc pri objasňovaní dopravnej nehody.
Hrozivo vyzerajúca nehoda: Vodič narazil do stromu! Muži zákona sa obracajú na verejnosť