Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
06.01.2017 16:00 | Šport | Šport mix

Biatlonoví fanúšikovia neboli zvedaví na víťazku: Viac ich zaujímalo niečo úplne iné!

Češka Gabriela Koukalová si pripísala vo Svetovom pohári biatlonistiek ďalšie víťazstvo.

Vo 4. kole, šprinte na 7,5 kilometra v nemeckom Oberhofe, zanechala za sebou Fínku Kaisu Mäkäräinenovú o 21,3 sekundy a Francúzku Marie Dorin-Habertovú o 24,0. Z dvojice Sloveniek sa darilo Jane Gerekovej, ktorá si za 23. miesto pripísala 16 bodov do SP. V priebežnom hodnotení, napriek neúčasti, vedie aj naďalej Nemka Laura Dahlmeierová.

Prvoradou udalosťou bol štart Bielorusky Darji Domračevovej. Po tom, ako porodila 1. októbra dcéru Xeniu, si práve Oberhof zvolila za miesto návratu. V manželstve s Nórom Ole Einarom Björndalenom si určili aj prvoradý cieľ, ZOH v Pjongčangu na budúci rok, no inšpirujú ju aj februárové MS v rakúskom Hochfilzene. Trojnásobná olympijská víťazka vynechala celú uplynulú sezónu a od prvenstva vo SP 2014/2015 neštartovala. Najskôr ochorela na mononukleózu, a potom si dopriala dlhší oddych.

S osemnásobným olympijským víťazom Björndalenom vstúpila do manželského vzťahu vlani v júli. Domračevová s vysokým štartovým číslom 50 bežecky za najlepšími strácala, v ležke sa nevyhla jednej chybe, rovnako ako v stojke a za širšou špičkou na 37. mieste zaostala.

 

Oberhof vynechali viaceré známe biatlonistky, okrem vedúcej ženy priebežného hodnotenia Dahlmeierovej aj Anastasia Kuzminová a mnohé ďalšie. Na strelnici v DKB Ski aréne diváci v -7 stupňoch mrzli, vietor však bol miernejší a muška biatlonistiek menej rozkývaná ako deň predtým u mužov. Ako prvá vyrazila na trať Češka Koukalová a podľa jej medzičasov sa mohlo porovnávať. Bezchybne zvládla obe strelecké položky a bolo zrejmé, že sa nasmerovala minimálne na medailový stupeň. Neskôr sa jasne vyrysoval piedestál, keď jej najväčšie konkurentky Francúzka Dorin Habertová s jednou a Fínka Mäkäräinenová s dvoma chybami nezvládli čisto streľbu stojmo. Dvadsaťsedemročná Koukalová sa z triumfu tešila 15-krát v kariére a tretí raz v sezóne.

Výborne medzi 90 štartujúcimi bežala i strieľala Jana Gereková (bilancia 0-1), po streľbe ležmo figurovala na medzičase vysoko na 11. priečke a aj preto ju pri najlepšom výsledku v sezóne mohol mrzieť úplne posledný nepresný výstrel. Terézia Poliaková (3-2) sa výrazne pribrzdila v úvodnej streľbe ležmo s tromi trestnými okruhmi a ani stojka s dvoma chybami jej nedopriala.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Polícia pátra po 26-ročnom Danielovi Drienovi z Hôrky
Foto
Daniel po príchode do nemocnice spravil niečo čudné a ZMIZOL: Toto je jediná STOPA
F-15 Eagle fighter jets flying above clouds at sunset
Dobré správy pre Ukrajinu: Príde očakávaná zásielka už čoskoro?!
Mária Čunderlíková zomrela vo veku 73 rokov.
Zomrela uznávaná odborníčka Čunderlíková († 73): Za svoj život pomohla tisíckam pacientov
Hokejový ošiaľ prepukol: Slováci zaplavili Ostravu!
Vydala knihu o varení a fit línii.
FotoVáš Tip
Krásna dcéra Adriany Sklenaříkovej vám vyrazí dych: Z Niny rastie ďalšia modelka!
(ilustračné foto)
Neuveriteľný nález v debnách s banánmi! Z podozrivých balíkov sa vykľulo...
(ilustračné foto)
Hyenizmus, čo mali spraviť Vincent a Ladislav seniorkám: 10 rokov basy za TOTO?!
Autobus sa v Petrohrade zrútil z mosta do rieky, zahynuli traja ľudia.
Foto
Obrovské nešťastie: Autobus sa zrútil z mosta do rieky! Hlásia mŕtvych
Ganymedova fontána-Hviezdoslavovo námestie
Foto
Bratislava sa pýši desiatkami výnimočných fontán: Poznáte príbehy tých naj?
Ukrajinský vojak v Mariupole
Ukrajinská armáda hlási zlé správy: Ruské sily podnikli niečo veľké!
Na snímke minister obrany SR Robert Kaliňák.
Kaliňák odcestoval do zahraničia: Kam viedli jeho kroky? Stretnutie prinieslo zaujímavé novinky
Na snímke zľava minister životného prostredia SR Tomáš Taraba (nominant SNS) a ministerka kultúry SR Martina Šimkovičová (nominantka SNS).
Foto
Šimkovičová o návrhu na jej odvolanie: Z čoho viní opozíciu a tieto obvinenia odmietla