Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
01.01.2017 17:45 | Prominenti | Domáci Prominenti

Pozerajú na nás z neba: 13 slovenských osobností, ktorých život vyhasol v roku 2016

Počas uplynulého roka navždy odišli mnohé legendy a osobnosti, známe z médií alebo televíznych obrazoviek.

Najkrajších sviatkov v roku, ani príchodu Nového roka sa už, žiaľ, nedočkali a so svojimi blízkymi a priateľmi boli iba v ich spomienkach a srdciach.

Do hereckého neba odišiel 3. mája dlhoročný člen činohry Slovenského národného divadla Karol Machata († 88). Jeden z najvýznamnejších slovenských predstaviteľov povojnovej hereckej generácie zomrel na zlyhanie srdca po dlhej chorobe. 

Otvoriť galériu

Legendárny bubeník a zakladateľ rockovej skupiny Tublatanka Juraj „Ďuro“ Černý († 54) zomrel náhle 25. februára. Dvadsať rokov bojoval s problémami hrubého čreva, ktoré ho napokon pripravili o život.

Otvoriť galériu

 

Nenapodobiteľný herec s obrovskou charizmou Leopold Haverl († 79) zomrel 5. februára v skorých ranných hodinách, a to necelé dva týždne pred 80. narodeninami. Umelec, ktorý počas života stvárnil nespočetné množstvo postáv, naposledy účinkoval v jojkárskych Divokých koňoch. Netajil sa tým, že pre zdravotné problémy bolo pre neho nakrúcanie náročné.

Otvoriť galériu

Legendárny herec Ľubo Gregor († 73) zomrel 17. novembra v nemocnici. Na nemocničnom lôžku sa ocitol dva mesiace predtým. Podľa informácií Nového Času umelec prekonal silný infarkt, ku ktorému sa pridružila aj mozgová porážka.

Otvoriť galériu
Ľubo Gregor († 73)
Zdroj: Peter Korček

Herec Juraj Slezáček († 73) prehral svoj boj s rakovinou 5. augusta v Piešťanoch, ktoré miloval a čerpal tam potrebné sily. Umelec, ktorý zápasil s rakovinou ústnej dutiny, podstupoval rádioterapiu aj chemoterapiu. Náročný boj si však vyžiadal tú najkrutejšiu daň.

Otvoriť galériu

Novinár Ľubo Lazový († 60) navždy odišiel 12. decembra. Bez známok života ho našla v kresle jeho manželka. Bývalý redaktor markizáckej Paľby bojoval so zákernou cukrovkou a ďalšími ochoreniami.

Otvoriť galériu

Druhého decembra zlyhalo srdce novinárke Kataríne Pietrovej Račkovej († 44), nevlastnej mamy markizáckej moderátorky Márie Chrenekovej-Pietrovej (32). Nebohú ženu našiel v dome v španielskej Malage jej manžel, architekt Miloš Pietor (56).

Otvoriť galériu

Mediálny svet 25. septembra zarmútil náhly odchod producenta a dramaturga Pavla Boba († 51), ktorý stál za projektmi ako Panelák či Kutyil, s. r. o. Zomrel po náhlych zdravotných ťažkostiach.

Otvoriť galériu

Jedna z prvých hlásateliek Československej televízie Nora Selecká († 86) zomrela 1. augusta. Diváci ju poznali ako hlásateľku správ hlavnej redakcie televíznych novín a tiež nevidiaci, pre ktorých načítavala audioknihy.

Otvoriť galériu

 Po ťažkej chorobe skonal 21. marca známy repeťák Slavomír Benko († 65), ktorý patril medzi najvýznamnejšie osobnosti Divadla Jonáša Záborského (DJZ) v Prešove. V televíznej relácii Repete vystupoval s manželkou Annou. 

Otvoriť galériu

Mladá reportérka RTVS a predtým televízie JOJ Leona Kočkovičová Fučíková († 32) zomrela za zatiaľ nevyjasnených okolností na Silvestra. Podľa informácií Nového Času mladá žena šla okamžite do nemocnice, v sobotu pred polnocou však skonala.

Otvoriť galériu

Trblietavá celebrita Martina Chovancová († 34), ktorá sa preslávila ako Martinka či Kleopatra z Turca, podľahla vážnej chorobe 11. augusta. Podľa slov jej dcéry Barbory bola príčinou smrti cirhóza pečene.

Otvoriť galériu

Prominentný vizážista Ivo Špes († 54) mal podľa informácií českých médií spáchať samovraždu 22. augusta v noci. Špekuluje sa, že si na odchod zo sveta zvolil garáž, kde sa udusil výfukovými plynmi.

Otvoriť galériu
Takto pripravoval na pľac predstaviteľku Horáčkovej v Troškovej komédii Strašidla.
Zdroj: Facebook/Strašidla - rodinná komedie režiséra Zdeňka Trošky

 

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Magdaléna Magdová

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


(Zľava) Kristián Fedák (19), Dominik Horváth (21), Mário Horváth (24), Kristína Horváthová (30), Ada Horváthová (23), Tomáš Horváth (33), Miroslav Horváth (31)
FotoVáš Tip
Osem súrodencov rozhádzali po detských domovoch, teraz hľadajú stratenú sestru: Deniska, kde si?!
(ilustračné foto)
Veľké dopravné obmedzenia počas celého víkendu: V tomto úseku dajte radšej nohu dole z plynu
Slovensko neposilnia hráči z KHL na MS v Česku.
Foto
Slovenská reprezentácia obdržala skvelú správu zo zámoria: Ďalšie hviezdne posily?
Na dne jazera našli potápači aj kolobežku.
Foto
Šokujúci nález v Štrkovci: Pozrite, čo odtiaľ vylovili! Nebudete veriť vlastným očiam
(ilustračné foto).
Šialené! Na Slovensku padla výhra v hodnote 5,3 milióna eur, šťastlivec však peniaze nikdy neuvidí
(Ilustračné foto).
Začína kríza ruskej ropy? Ukrajina tvrdí, že Moskve spôsobila veľké straty
Na snímke tréner hokejistov Slovenska Craig Ramsay.
Foto
TOTO spravil nahnevaný Ramsay počas zápasu s Českom: Je to neakceptovateľné!
Na snímke tréner hokejistov Slovenska Craig Ramsay.
Foto
Nahnevaný Ramsay spravil počas zápasu s Českom neobvyklú vec: Je to neakceptovateľné!
Kengura - albín je vzácna, často sa nevyskytuje.
Foto
Nová atrakcia v Stropkove: V najmenšej zoo majú kenguru albína! Rozkošné FOTO
Nešťastný koniec zábavy
Mládež si zvolila nebezpečnú zábavu: Mali obrovské šťastie! Policajti sú v pozore
NR SR
Na Slovensku funguje okolo 160 politických strán: Pribudnú ďalšie
Anna Záborská
20. rokov v EÚ: Záborská bola pri rokovaniach, dnes má o budúcnosti jasnú predstavu: Je za zrušenie veta?