Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
28.12.2016 16:00 | Správy | Zahraničné správy
Foto

Obdivujú jej telo, no realita je krutá: Krásna fitneska odhalila svoje najtrápnejšie tajomstvo

Mnohé ženy so závisťou hľadia na vypracované telá fitnesiek, hovoriac si, že ak by sa trocha viac snažili, trocha menej jedli, mohli by tak vyzerať tiež.

Bývalá fitnes modelka Madelyn Moon (25) z Colorada však teraz odhalila, čo všetko sa v skutočnosti skrýva za dokonalým telom, píše DailyMail.co.uk.

Dievčina priznala, že kvôli prehnaným prípravám na fitnes súťaže stratila nielen tuk na tele, ale aj menštruáciu, priateľov a cítila sa izolovaná, hladná a nešťastná. "Vstávala som skoro ráno, aby som stihla dvakrát denne cvičiť. 5 mesiacov som jedla iba kura, vaječné bielka, ovsené vločky, arašidové maslo, brokolicu a proteínový prášok. Úplne som sa stránila priateľov aj rodiny," spomína Madelyn na časy, keď súťažila a snívala o dokonalom tele.

Can we talk about the irony of having a "perfect" body but haven't nothing to do with it? I took this photo the day after my fitness competition, thinking it would be a sexy shot. Looking back, I can see so clearly that I was drawn to this shot because it demonstrated exactly how I felt at the time. I was a prisoner. I was chained and weighed down by my dieting and fitness routine. I hated my body and my life but I couldn't stop pushing myself more and more towards "perfection." In truth, I was tired and upset when I took this photo. I didn't place where I wanted to place during the competition the day before. I ate a pop tart after the show to celebrate, but felt like a failure for eating such a "bad" food. I created an anxiety-ridden stomachache. I was retaining water (naturally) but I felt guilty for it...as if I could have controlled that. I let my family go back home, three hours away, without saying goodbye because I didn't want their breakfast plans to get in the way of my strict morning workout and diet routine before this photo shoot. My heart hurts for that girl, but I am overjoyed at where I am today. I weigh at least 15 lbs more than I did here but that's not all I gained. I gained my family. I gained friends. I gained food freedom. I gained intuitive moment. I let go of perfection, expectations, and my constant need to control. I am free and you can be too. Put down the weights and the chains and break through the walls you have put up around yourself. You CAN be free. It all starts with making the choice.

Fotka uverejnená používateľom Madelyn Moon (@madelynmoon),

 

Sama s odstupom času hodnotí, že to zašlo priďaleko. Až do bodu, keď svoje telo nenávidela, nech vyzeralo akokoľvek dobre. "Mala som len 6,5 % telesného tuku a kvôli množstvu proteínov som trpela tými najhoršími vetrami na svete," zveruje sa Maddy s nepríjemnými spomienkami.

Myslela si, že práve súťaženie vo fitnes jej prinesie postavu snov, no po troch rokov tvrdých príprav si uvedomila, že vytúžené šťastie a sebavedomie stále neprichádza.

Po druhej súťaži už Maddy vedela, že musí niečo zmeniť. Presťahovala sa a dala si oddych aj od klientov, keďže dovtedy pracovala ako fitnes a diétna poradkyňa. Prestala aj s písaním svojho fitnes blogu a namiesto neho začala vytvárať nový, motivačný. 

A big thanks for having me on your show!! Listen to it 💖✨✨👉🏼#Repost @onairwithella ・・・ This is Maddy Moon @madelynmoon As a fitness competitor and fitness model, Maddy had the so-called “Perfect Body.” And, she was miserable, lonely, hungry, isolated and unhealthy. Meet Maddy today (on the right). Listen to how she moved from an obsession with her body, with food and fitness to a happy, healthy, balanced, sexy rich life – and, PS – she’s beautiful inside and out, so take that, fitness industry ;-) On Air with Ella show #035 talks about this and a lot of other good stuff, so check it out in iTunes or whereevs… #confidence #bodyimage #intuitiveeating

Fotka uverejnená používateľom Madelyn Moon (@madelynmoon),

Trvalo to dlho, ale dievča sa nakoniec vyliečilo zo svojich nereálnych predstáv a nenávisti voči vlastnému telu. Tvrdí, že dnes je zdravá a šťastná. "Moja rada pre mladé ženy bojujúce so sebavedomím je odpútať sa od sociálnych sietí, prestať sledovať fitnes modelky a zistiť, kto skutočne sú bez šejkra v ruke," odkazuje ostatným.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Novy Cas, erde

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Footballer takes the corner. Detail of player's legs and the ball during soccer match.
Veľké priznanie profesionálnych futbalistov: V TENTO deň svetu povieme, že sme GAYOVIA!
(ilustračné foto)
Večerný beh prinesie dopravné obmedzenia! V tomto meste sa pripravte
Na snímke minister spravodlivosti SR Boris Susko (Smer-SD) počas 3. chôdze NRSR k Programovému vyhláseniu vlády (PVV)
Zasahovanie do nezávislej súdnej moci? Opozícia žiada zasadnutie výboru: Ide o vážnu vec
Šofér ešte také niečo nevidel.
Váš Tip
Vodič v Bratislave okamžite šliapol na brzdu: Aha, kto sa mu vynoril z tmy pred autom!
Judge holding gavel in courtroom
Ukrajinského ministra zavreli za mreže: Nečakaný zvrat po pár hodinách!
(ilustračné foto)
Čo sa stalo? Propalestínski aktivisti dostali stopku: Zásah 150 policajtov
Po nehode troch vozidiel na diaľnici zostalo auto prevrátené.
Foto
Hromadná zrážka na D1: Auto ostalo prevrátené na streche! Hasiči sa zapotili
Obec Krivá
FotoVáš Tip
Mrazivý príbeh zázračnej dediny na Orave: Okolité obce cez vojnu vypálili, v Krivej nik nezomrel! Ako spomínajú preživší?
Alena Heribanová a Ľuboš Machaj
Foto
Moderátorka Alena Heribanová k situácii v RTVS: Silné slová! Čo si myslí o Machajovi?
Na Akropolu v súčasnosti denne zavíta približne 23 000 ľudí.
Desivý objav Aténach: Podzemný sklad po rokoch odhalil tajomstvá
Adrian Lehmann.
Boj o olympiádu prekazila smrť (†34): Osudnou mu bola jeho láska!
Prezidentka SR Zuzana Čaputová naposledy úraduje z Košíc od utorka do piatka 26. apríla 2024.
Prezidentka sa vzdialila od hradného kopca Bratislavy: V Košiciach sa stretla s bývalou hlavou štátu