Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
20.12.2016 12:57 | Prominenti | Domáci Prominenti

Herec Ján Koleník: Čo našli daňováci pri razii?

Nezrovnalosti v účtovníctve známeho herca mali nepríjemnú dohru! Ján Koleník (37), hviezda Národného divadla a niekoľkých seriálov televízie JOJ, totiž podľa informácií Nového Času figuruje v kauze, pri ktorej malo dôjsť k nezákonnému obohateniu sa približne o 15 000 eur.

Na tento prípad si už mali posvietiť dokonca aj kriminalisti, ktorí vykonali finančnú raziu! Čo na to hovorí samotný umelec?

Ján Koleník po­dľa informácií Nového Času figuruje v prípade, pri ktorom malo dôjsť k nezákonnému obohateniu sa na štáte približne o 15 000 eur. Po prevalení kauzy obľúbený herec argumentoval tým, že po tom, ako v účtovníctve narazil na nezrovnalosti, účtovníka vymenil. Na povrch však vyplávali ďalšie skutočnosti. „Zhruba pred dvoma mesiacmi bola vykonaná razia, pri ktorej boli odobraté účtovné dokumenty Jána Koleníka,“ vyjadril sa zdroj Nového Času s tým, že takéto kontroly vykonáva Kriminálny úrad finančnej správy z toho dôvodu, aby sa predišlo zničeniu, strate alebo znehodnoteniu spomínaných dokumentov.

Otvoriť galériu

Samotný herec sa od tejto nepríjemnej záležitosti dištancuje. „Je to nezmysel. Na jar som odniesol dokumenty na daňový úrad a odvtedy sú tam. Navyše, všetko, čo sa týka účtovníctva, je uložené u účtovníka, nie u mňa,“ vyjadril sa Koleník. „Keď to začala riešiť kriminálna správa, Jano okamžite vymenil predošlého účtovníka. Kriminálna správa všetko postúpila na daňový úrad. Ten Jana vyzval, aby doručil všetky potrebné dokumenty, a tie osobne aj zaniesol,“ tvrdí zdroj z hercovho okolia, ktorý dodal, že daňová kontrola stále prebieha. Samotným úradníkom pri tejto téme do reči nie je. „Finančná správa je viazaná daňovým tajomstvom, takže vašu informáciu nemôže potvrdiť ani vyvrátiť,“ vyjadrila sa hovorkyňa Finančnej správy SR Patrícia Macíková. Podľa informácií Nového Času sa tento prípad ešte stále vyšetruje.

 

Hrozí až päť rokov za mrežami

Marek Benedik, právnik:

Otvoriť galériu

- Kto neoprávnene vo väčšom rozsahu uplatní nárok na vrátenie dane z pridanej hodnoty alebo spotrebnej dane v úmysle zadovážiť sebe alebo inému neoprávnený prospech, potrestá sa odňatím slobody na jeden až päť rokov.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Magdaléna Magdová

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Beautiful young hispanic woman with diastema with colorful and cool style - Confident and interesting female with diverse and unique style, concepts about fashion, individuality and body acceptance
Naozaj vám môže žuvačka zlepiť črevá? TOTO sa stane, keď ju prehltnete: Pozorne čítajte
(ilustračné foto)
Foto
USA vyzerajú ako po apokalypse: Hlásia obete! Obrovské škody, uzavreté cesty a strhnuté vedenia
Národná rada Slovenskej republiky.
Hodina otázok v pléne NRSR: Ministri a poslanci budú odpovedať študentom v parlamente
(ilustračné foto).
Rakúskym colníkom takmer oči vypadli: Na letisku našli... Tomu nebudete veriť!
Streľba z kanóna Bohdana v ukrajinskom Ľvove 27.4.2024.
Hlavný veliteľ potvrdil to, čo sa už šuškalo: Ukrajina na tom nie je dobre! Sťahujú vojakov?
Ilustračné foto.
Predpoveď na LETO: Čakajú nás vlny horúčav? Meteorológovia prezradili, na čo sa máme pripraviť
(ilustračné foto)
Detektív prezradil najčastejšie výhovorky neverníkov: ODPADNETE! Také niečo len tak nevymyslíte
vojak
Izrael niečo také urobil prvýkrát: Ukončenie vojny s Hamasom? Schyľuje sa k dôležitej veci
Ilustračné foto.
Rozruch v Nemecku: Množstvo ľudí museli evakuovať! Znepokojivé, čo sa tam stalo
Princ Harry.
Foto
Harryho veľký NÁVRAT? Kvôli TOMUTO mieri späť do Spojeného kráľovstva! A čo Meghan?
(ilustračné foto).
Požiar na Kysuciach: Horieť má známy HOTEL! Na mieste zasahuje niekoľko hasičov
Ilustračné foto
V dome vládli nadprirodzené sily, tínedžerka to mala zažiť na vlastnej koži: Žena, ktorá v ňom býva, prezradila detaily