Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
01.01.2017 10:00 | Prominenti | Domáci Prominenti

Adriana Chorvatovičová je roky stylistkou: Tajomstvá, ktoré v televízii nikdy neuvidíte!

Toto je zákulisie televíznej kostymérne. Okrem dobových šiat a retro vecí, ukrýva aj seriózne kúsky. Miestnosťami, kde má bežný smrteľník prísny zákaz, nás sprevádzala stylistka Adriana Chorvatovičová. Nielenže pozná miery všetkých moderátorov, ale prezradila nám, že nájsť dobré oblečenie niekedy pripomína hľadanie pokladu.

Zavítali sme do raja všetkých nákupných maniačok! Veď ktorá žena by nechcela vlastniť štyri obrovské kostymérne, z ktorých každá má rozlohu slušnej telocvične? Televízia JOJ nám ukázala, kde skladuje garderóbu svojich hercov a moderátorov. „Všetky odevy uchovávame v štyroch miestnostiach. Jedna kostymérňa je spravodajská, kde majú stojan so svojím oblečením všetci redaktori zo spravodajstva, a vo zvyšných troch máme dobové kostýmy z rôznych televíznych projektov, retro veci, kroje aj súčasné oblečenie,“ vysvetľuje stylistka a kostymérka Adriana Chorvatovičová, ktorá predtým istý čas robila aj módnu návrhárku a teraz už deväť rokov oblieka tváre televízie.

Ovláda ich miery

Kým pánsky šatník je fádnejší, keďže muži si vystačia len s košeľou a nohavicami, u žien sa dá oveľa viac experimentovať. To sa však nezaobíde bez toho, aby Adriana nepoznala miery zainteresovaných celebrít. „Tie mám v hlave a málokedy si ich zapisujem,“ hovorí stylistka. Tak­že keď niekto schudne alebo moderátorka otehotnie a treba jej prešiť kostým, ona vie o tom ako prvá.

Otvoriť galériu

„Áno, to sme zažili aj minulý rok, keď boli obe redaktorky Krimi novín tehotné a vyberali sme im elastické saká alebo sme pre nich hľadali niečo nové,“ smeje sa blondínka a ukazuje nám značenie na sakách hlavných moderátorských hviezd večerného spravodajstva - Adriany Kmotríkovej (46) a Lucie Barmošovej (34). 

„Naše dámy v spravodajstve majú k dispozícii niekoľko desiatok sák. Oblečenie priebežne dopĺňame novými kúskami. Niekedy sa im menia veľkosti, tak im ich upravujeme. Nájdu sa však aj náročnejšie moderátorky, ktoré rady obnovujú svoj šatník, iné samy povedia, že majú dosť,“ hovorí Chorvatovičová a dodáva: „Ale aj ja sama mám niekedy pocit, že už dlho som nedoniesla nič nové napríklad Lenke Čvirikovej Hriadelovej, tak idem do obchodu a prinesiem veci, nech si z nich vyberie.“

Otvoriť galériu

Musia sedieť

Aj keď si mnohí myslia, že švihácky nahodeným moderátorom je sveta žiť, nie je to vždy celkom tak. Často je to na úkor ich vlastného pohodlia. „Na obrazovke, a to hlavne v spravodajstve, je dôležité, aby veci sedeli ako uliate. Pre moderátorky hlavných novín dávame väčšinou saká šiť na mieru a potrpíme si pritom na každý detail. „Nie sú to teda saká ako na bežné nosenie, dôležité je, aby sa nedeformovali a nekrčili pri sedení, aj rukávy bývajú užšie,“ hovorí a nám je jasné, že štipce a špendlíky, ktoré v zábere samozrejme nevidieť, sem-tam dokážu urobiť hotové divy.

Otvoriť galériu

Myslia na Kronera

Ako sa tak prebíjame medzi televíznymi kostýmami, nostalgicky zastaneme pred početnými uniformami policajného zboru, ktoré využívali herci v seriáli Profesionáli. Medzi nimi sú uskladnené aj jedinečné tepláky, šuštiaky a iné outfity legendárneho krčmára - herca Janka Kronera (60) alias Miňa Demoviča. „Všetky veci na tomto stojane patria Jankovi Kronerovi, stále ich tu má odložené. Je to Miňovo povestné oblečenie à la Miletička,“ potvrdí nám stylistka a postupuje k vedľajšiemu stojanu s nevkusnými tigrovými košeľami seriálového mafiána Banána - Petra Batthyányho (50) zo se­riálu Mafstory.

Otvoriť galériu

Hon na oblečenie

A kde všade má pri nákupe oblečenia kostymérka rozhodené siete? „Nakupujeme v bežných obchodoch, s niektorými máme zápožičné zmluvy na vyskúšanie vecí. Pre potreby seriálov, upútaviek či fotení chodím aj po second handoch a blších trhoch. Niekedy nakupujem aj u Číňanov a na Miletičke,“ prezrádza Chorvatovičová, ktorej práca je snom nejednej ženy. No niekedy sa situácia obráti a aj ona sama potrebuje vypratať dlho nevyužité oblečenie. „Občas, keď sa už nezmestíme do skladu a osud vecí je spolu s koncom nakrúcania zrátaný, mávame v Jojke burzu. Vďaka utŕženým peniazom potom opäť zveľadíme kostymérňu,“ uzatvára stylistka.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Alexandra Kováčová

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Medzi bratmi Harrym a Williamom vládnu napäté vzťahy.
Karol zasadil Harrymu ďalšiu ranu: To, čo William dostal od kráľa, brat ťažko predýcha
Prezidentka navštívila Ukrajinu: Vyzdvihla pomoc Slovákov a nezlomnosť Ukrajincov
Ruský prezident Vladimir Putin
Putinov prejav odhalil aj to, čo chcel ukryť: Stačil malý detail a ľudia spozorneli
Foto
Hnev slovenských hráčov po prehre s Nemeckom, Hudáček: Takýto zápas už nemôžeme odohrať!
cropped view of senior man playing with puzzles
13 zvykov, pri ktorých hrozí zvýšené riziko demencie: Sú celkom bežné! Tomuto sa určite vyhnite
Ilustračné foto
Afganistan zasiahli ničivé záplavy: Hlásia desiatky obetí, počet môže ešte narásť
Minister zahraničných vecí Juraj Blanár.
Ako dopadlo hlasovanie OSN o posilnení Palestíny? Za toto hlasovalo Slovensko!
Americký prezident Joe Biden
Správa, ktorú potrebujú ako soľ: Biden schválil novú vojenskú pomoc pre Ukrajinu
Na Harryho tvári bolo vidieť, že ho prítomnosť jeho rodiny veľmi teší.
Foto
Harry sa dočkal vrúcnych OBJATÍ od členov rodiny! Nedalo sa prehliadnuť, kto princa NEPODPORIL
Foto
Veľká dráma na úvod MS: Slováci siahali po obrate, no nevyšlo to!
(ilustračné foto).
SHMÚ varuje: Časť Slovenska bude kontrolovať teplomer! Prídeme o úrodu?
Chutný obed uvaríte aj z niektorých polotovarov.
TOP 100 múčnych špecialít: Pozrite sa, ako obstáli bryndzové halušky! Predbehli sme našich susedov?