Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
31.10.2016 06:00 | Správy | Domáce správy
Video

Tri rodiny spomínajú na milovaných, ktorých stratili: Toto sú najsmutnejšie príbehy Dušičiek!

Prišli o milované deti, mamy či sestry a ich stratu nikdy poriadne neoplačú. Slovensko aj v uplynulom roku zarmútilo niekoľko príbehov rodín, ktoré tragicky prišli o to najvzácnejšie, čo v živote mali - svojich najbližších.

A hoci čas možno zacelí tie najhlbšie rany, tváre milovaných v ich spomienkach nikdy nevyblednú. Prvý november im však bude navždy pripomínať ich bolestnú stratu. Nový Čas vám prináša najsmutnejšie príbehy tohtoročných Dušičiek.

Eduško († 8)

Jeho úsmev v nás bude žiť naveky

Otvoriť galériu

So zákernou chorobou sa pasoval statočne dlhý čas, no aj napriek obrovskému odhodlaniu jeho útle telíčko boj o život prehralo. Dojímavý príbeh anjelika Eduška († 8), dvanásteho hráča slovenskej futbalovej reprezentácie a obdivovateľa svojho veľkého kamaráta Marka Hamšíka, rozplakal celé Slovensko. Napriek nepriazni osudu až takmer 6 rokov s nezabudnuteľným detským úsmevom bojoval so zákernou chorobou a motivoval všetkých nevzdávať sa. Krátko pred poslednými Vianocami však malé slniečko Eduško odišiel do nebíčka.

Otvoriť galériu

„Hoci smútime a bez neho sa trápime, pevne veríme, že aj tam hore sa na nás len usmieva. Taký v našich srdciach a dušiach aj ostane navždy! Jeho povzbudzujúci odkaz vždy veriť v krajší deň nech osloví všetkých, ku ktorým nebol osud práve príliš priaznivo naklonený,“ povedali rodičia Melánia (41) a Cyril (46). Obaja aj so starším synom Filipom (13) na Eduška myslia každý deň. „Bol si a aj zostaneš anjelikom, ktorý všetkým aj v ťažkých chvíľach rozdával radosť a nádej, že raz bude dobre. A tebe už aj určite je!“ povedala mama.

 

Otvoriť galériu

Eva († 33)

Snažíme sa držať spolu

Otvoriť galériu
Eva († 33)
Zdroj: hc

Čerstvý hrob obsypaný množstvom kvetov a vencov. Takto vyzerá miesto posledného odpočinku Evy († 33), ktorá sa podľa polície za záhadných okolností dobrovoľne rozhodla ukončiť svoj život 14. októbra. Po tom, ako na zvláštnu samovraždu Evy upozornil Nový Čas, sa prípadu chopil generálny prokurátor. Podľa vyšetrovateľa totiž mladá žena dlhé mesiace trpela násilnícke správanie svojho partnera Ivana.

Otvoriť galériu

Podľa generálnej prokuratúry v jej prípade pochybili okresný prokurátor aj policajti, pretože Ivan mal byť pre údajné týranie vo väzbe. Na hrob s dreveným krížom chodí zapaľovať sviečky jej brat Pavel (36). Na milovanú sestru si spomína ako na veselé stvorenie. „Nemala žiadne vrásky na čele, neustále sa usmievala,“ vraví s tým, že najhoršie znáša Evinu smrť jej syn Jakub (15). „Snaží sa držať. Býva u nás. Spí, stále sa však prehadzuje, musí sa s tým však vyrovnať. Bohužiaľ, stalo sa, čo sa stalo,“ dodáva.

Janko († 10)

Braček stále bozkáva jeho fotografie

Otvoriť galériu

Kroky Jána (43) a Margity (39) Mojičkovcov z Banskej Štiavnice vedú každučký jeden deň na cintorín k hrobčeku ich synčeka Janka († 10), ktorý je celý pokrytý anjelikmi a sviečkami. Usmievavý chlapček v decembri náhle tragicky zahynul na dne bazéna, kde sa zasekol vo výpuste. „Bol naše vytúžené dieťa. Bol taký dobrý ako anjelik, a tak odišiel do nebíčka,“ hovorí smutne Ján. Mojičkovcom sa po smrti synčeka zmenil celý život a priority. „Pomohla, nám viera a rodina. Mali sme veľkú podporu od najbližších, kamarátov a známych. Najťažšie je prežiť vlastné dieťa, ale museli sme sa pozbierať a žiť ďalej pre druhého synčeka Mathiaska (2),“ prezrádza statočná mama, podľa ktorej Janko a Mathiasko mali spolu skvelý vzťah.

Otvoriť galériu

 „Od štyroch rokov sa starší syn modlil, aby mal súrodenca. Veľmi sa z neho tešil. Mathiaskovi pripomíname bračeka, aj keď je maličký, vníma to a stále bozkáva jeho fotografie,“ dopĺňa otec. Na Janka teda nikdy nezabudne rovnako ako jeho rodičia, učitelia, spolužiaci či kamaráti. „Spomenieme si na neho v každej situácii, na to, čo by urobil, ako by sa zasmial,“ dodáva mamička blonďavého anjelika, ktorá odkazuje všetkým čitateľom, aby nezabúdali na lásku - pretože ostáva navždy a je silnejšia než smrť.

 

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Novy Cas, kz, hc, den

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Sharon († 64) zomrela strašnou smrťou rukou brata.
Kevin sa povadil so sestrou († 64), pred domom nastal masaker: Posledné slová venované mame!
Ruský prezident Vladimir Putin.
Zrada medzi najvyššími? Ruského generála vyšetrujú: S týmto Putin nerátal
Na snímke ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj
Kyjev poctila neohlásená návšteva z USA: Spojenec vyjadril neotrasiteľnú podporu voči ruskej agresii!
Biely dom (ilustračná fotografia).
Spojené štáty v diskusii s ukrajinskými predstaviteľmi: Rozhovory sa týkali dvoch dôležitých tém
Foto
Bývalý prvoligista Ďuriš prehovoril o konflikte na dedine: Kričali po mne pri***aný expert!
Nemecký kancelár Olaf Scholz.
Scholz sa vyjadril k ukončeniu vojny: Netreba mať prehnané očakávania! Kancelár netajil frustráciu
The dead body is seen lying on the ground behind a cordon tape.
Násilná potýčka si vyžiadala najmenej dve obete: Neuveríte, čo bolo príčinou konfliktu!
(ilustračné foto).
Hrozivá nehoda pri Vranove nad Topľou: Po zrážke kamióna s autom vyhasol ľudský život
Päťposchodová budova v juhoafrickom meste George sa zrútila 6. mája.
Foto
Mestom otriaslo veľké nešťastie: Počet obetí po páde budovy stúpol, v tomto prípade sa však stal zázrak
Ministerka Saková, Dolinková a Šimkovičová.
Foto
Ministerky na stretnutí s premiérom: Takto odborníčka zhodnotila outfity Sakovej, Dolinkovej a Šimkovičovej
Blurred train moving past a railroad crossing
Vykoľajenie vlaku ochromilo dopravu: Sú cestujúci v poriadku? Rusko ukazuje prstom na vinníka!
Po náraze nákladnej lode do jedného z pilierov mosta Key Bridge sa most zrútil.
VIDEO Tragický pád mosta v Baltimore: Okolo kontajnerovej lode zavládol výbuch!