Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
16.10.2016 13:00 | Správy | Domáce správy | Bratislava

Tomáš († 30) zomrel po strete so skupinou policajtov: Osudnému zásahu predchádzali výtržnosti!

Prečo musel vyhasnúť život mladého človeka? Inšpekcia ministerstva vnútra sa zaoberá prípadom Tomáša († 30), ktorý zomrel v nemocnici krátko na to, ako ho riešila polícia.

Hliadku na Bratislavčana zavolali obyvatelia hlavného mesta po tom, ako zbesilo vyčíňal v uliciach Ružinova. Dva dni po zásahu však mladý muž v nemocnici zomrel. Kto za to môže? Tomášov smutný príbeh sa začal písať v stredu nadránom, keď mal v okolí bratislavskej Sklenárovej ulice robiť výtržnosti. Podľa informácií Nového Času mal s hokejkou mlátiť do všetkého, čo mu stálo v ceste až do chvíle, keď vystrašení obyvatelia z okolitých bytoviek nezalarmovali políciu. Poriadok s mladíkom prišla urobiť dvojica mužov zákona, avšak na agresívneho Tomáša nestačili, a tak si zavolali posily.

Následne prišli štyria ďalší policajti, no po tom, ako výtržníka spacifikovali, si odrazu všimli, že Tomáš prestal dýchať. Okamžite preto privolali prvú pomoc. „Záchranári mladého muža s poruchou vedomia na pľúcnej ventilácii previezli do ružinovskej nemocnice,“ potvrdil pre Nový Čas hovorca záchránárov Boris Chmel. V opatere zdravotníkov bol však len krátko, v piatok, teda iba dva dni po policajnom zásahu, naposledy vydýchol. Prípadom sa už zaoberá inšpekcia ministerstva vnútra. „Bolo začaté trestné stíhanie pre usmrtenie a zneužitie právomoci verejného činiteľa,“ uviedla hovorkyňa ministerstva vnútra Andrea Dobiášová.

Otvoriť galériu

 

Známa firma?

Čo presne sa v osudnú stredajšiu noc udialo a prečo mladý muž tak náhle skonal, je zatiaľ zahalené rúškom tajomstva. Presnú príčinu smrti určí až nariadená súdna pitva. Podľa informácií Nového Času bol Tomáš pre políciu známou firmou a nešlo o prvý incident, ktorý s ním riešili. Susedka z bytovky, v ktorej býval, bola však z jeho náhleho úmrtia šokovaná. „Bože, Tomáško, taký mladý chlapec, nemal hádam ani 30 rokov. Je mi to nesmierne ľúto,“ povedala zhrozená žena. „Bol to veľmi milý chlapec. V minulosti sa dostal do zlej partie a všeličo povyvádzal, ale v poslednej dobe sekal dobrotu. K susedom sa správal vždy slušne. Ešte minulý týždeň sme sa stretli vo výťahu a pýtala som sa ho, ako sa má. Hovoril, že teraz nič moc, pretože si hľadá prácu,“ dodala so smútkom v hlase suseda z bytovky, pred ktorou sa rozhoreli sviečky.

 

Otvoriť galériu

Neprimerané zásahy

Smrť vojaka

Profesionálny vojak Ivan Koliščák († 40) sa mal v apríli 2013 správať agresívne v reštaurácii v Trebišove. Privolaná hliadka mu dala putá, no muž vyčíňal ďalej. Podľa prokuratúry obžalovaný policajt Tomáš P. tlačil vojaka kolenom na krku. Koliščák ešte pred príchodom záchranárov zomrel. Podľa znalca mu zlyhalo srdce.

Bitka vo väzení

Kamila (22) zo Žiaru nad Hronom hospitalizovali začiatkom októbra 2016 vo vážnom stave po tom, ako ho podľa jeho mamy mali brutálne zbiť dozorcovia v ilavskej base. Podľa Zboru väzenskej a justičnej stráže bolo však všetko inak - incidentu predchádzalo napadnutie príslušníka zboru odsúdeným mužom.

 

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: NOVÝ ČAS Nedeľa, Katarína Kurtanská

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


vojak
Prekvapivé správy: PRÍMERIE medzi Izraelom a Gazou? Všetko smeruje k jednej veci!
Ruský prezident Vladimir Putin.
Americký admirál vyslovil to, čoho sa všetci obávali: Zaútočí Putin na NATO? TOTO by mal byť jeho cieľ
Móda na fialovom koberci Let's Dance.
FotoVáš Tip
Móda na fialovom koberci Let's Dance: Kolárovský po odvykačke, vychudnutá Czoborová a aha, kto vytasil von prsia!
(ilustračné foto)
Veľký projekt neďaleko Košíc! Aha, čo tam má vyrásť: Je sa na čo tešiť
Čínsky prezident Si Ťin-pching a premiér Maďarska Viktor Orbán.
Čínsky prezident mieri do Maďarska: Stretne sa aj s Orbánom! Chcú rozširovať spoluprácu?
Ilustračné foto.
Kontroly colníkov dospeli k prekvapivým odhaleniam: Neuveriteľná prísada v zaistenom tovare!
Priebeh dychovej skúšky (ilustračná foto)
Policajti dali fúkať vodičovi v Bratislave: Neuveriteľné, mohlo to skončiť katastrofou
Here Gérard Depardieu.
Foto
Gérard Depardieu v tom opäť lieta: Väzba za sexuálne obťažovanie! Z detailov vám príde zle
Na snímke Marián Viskupič.
SaS spúšťa petíciu na ochranu druhého piliera: Dôchodky chcú ochrániť tak, že budú neodňateľné
Foto
Emotívny príbeh Jakuba Voráčka: Prehovoril o ťažkej chorobe blízkeho človeka z rodiny
Škótsky premiér (prvý minister) Humza Yousaf.
Pretras v škótskej politike: Premiér KONČÍ! Vzdal sa aj... Čo sa tam deje?
Vodička v obci Sap nedala prednosť motorkárovi, utrpel vážne zranenia.
Foto
Vážna nehoda v obci: Vodička mala spraviť veľkú chybu, motorkár si to poriadne odniesol