Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
06.10.2016 21:53 | Šport | Hokej

Slovan pretrhol šnúru prehier: Belasí zvrátili zápas v poslednej päťminútovke!

Hokejisti Slovana Bratislava zvíťazili vo štvrtkovom súboji KHL na domácom ľade nad Severstaľom Čerepovec tesne 3:2 a ukončili tak trojzápasovú sériu prehier. V tabuľke Západnej konferencie im ale stále patrí predposledná 13. priečka.

Slovan bol v úvode aktívnejší a ujal sa vedenia gólom Meszároša. V druhej tretine však prišli dve chyby v obrane, z ktorých pramenili prečíslenia a dva góly z hokejok Trubačjova a Monachova. Slovanu sa podarilo vyrovnať štyri minúty pred koncom v presilovke zásluhou Taffeho a chvíľu po ňom rozhodol Cheechoo.

Zverenci trénera Miloša Říhu tak ukončili trojzápasovú domácu sériu víťazstvom. Najbližšie sa predstavia v pondelok 10. októbra o 18.30 h na ľade Lokomotivu Jaroslavľ.

  

Slovan Bratislava - Severstaľ Čerepovec 3:2 (1:0, 0:2, 2:0)

Góly: 14. Meszároš (Šťastný), 56. Taffe (Cheechoo, Plastino), 58. Cheechoo (Šťastný) - 24. Trubačjov (Kagarlickij, Truňov), 33. Monachov (Kazakovcev). Rozhodovali: Belov, Naumov - Goljak, Lazarev, vylúčení: 2:2 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 7613 divákov.

Zostavy:

Slovan Bratislava: Brust - Ďaloga, Kundrátek, Plastino, Švarný, Rosandič, Meszároš, Pokorný, Bačík - Cheechoo, Taffe, Nedorost - Jeglič, Viedenský, Šťastný - Chipchura, Zigo, Valský - Šiška, Lušňák, Vopelka

Severstaľ Čerepovec: Kovář – Stasenko, Wilson, Jevsejenkov, Masuhr, Ježov, Kudako, Sizov, Chochlov – Polák, Černov, Kagarlickij – Truňov, Trubačjov, Vovčenko – Mons, Magogin, Orlov – Kazakovcev, Karlin, Monachov

Priebeh zápasu

V úvodnej tretine bol aktívnejší domáci tím, ktorý sa v jej závere dostal aj do vedenia. Prvú väčšiu šancu však mali hostia v 4. minúte. Černov prihral za bránkou Polákovi a ten puk na dvakrát takmer pretlačil pomedzi Brustov betón a ľavú žŕdku do siete. Na opačnej strane prihral Jeglič medzi kruhy Viedenskému, no ten napálil len do stredu bránky. V 11. minúte sa rútil sám na Brusta Polák, ale brankár domácich si poradil. Gól mal na hokejke v 13. minúte Ďaloga, ktorý opečiatkoval žŕdku. O minútu neskôr sa už domáce tribúny tešili. Šťastný prihral od mantinelu Meszárošovi, ten si rýchlou kľučkou vylepšil strelecký uhol a švihom prekonal brankára hostí - 1:0. Ukončil tak 105-minútovú sériu Slovana bez gólu. V 17. minúte mal superšancu Šťastný, ktorému prihral z pravej strany Jeglič, no v poslednej chvíli mu uskočil puk z hokejky a tak netrafil prázdnu bránku.

"Belasí" odštartovali druhú časť presilovkou, počas ktorej si vytvorili niekoľko dobrých šancí, no Taffe, Nedorost a ani Jeglič Kovářa neprekonali. V 24. minúte však chybovali v obrane, hostia sa dostali do prečíslenia 2 na 1 a Trubačjov po Kagarlického prihrávke vyrovnal na 1:1. Krušné chvíle pre domácich pokračovali, keď išiel na tresnú lavicu Plastino, ale dobrou obranou a obetavosťou sa ubránili. Aj naďalej pokračoval rýchly hokej a hra sa presúvala zo strany na stranu, no bez vyložených šancí. V 33. minúte však prišla ďalšia veľká hrúbka v obrane "belasých". Tentokrát sa na Brusta rútili sami dvaja hráči Čerepovca, Kazakovcev prihral Monachovovi a ten poslal puk za chrbát bezmocného brankára - 1:2. V závere tretiny bol blízko k vyrovnaniu tretí útok domácich, ale Kovář odolal.

Slovan odštartoval tretiu tretinu aktívne a súpera zatlačil, no viazli kombinácie a tak väčšina striel išla z nepripravených pozícii. Dobrú šancu mal Švarný, ktorý od modrej mieril do odkrytej časti bránky, no tesne ju minul. Po ňom neuspeli ani Taffe a Meszároš. V 47. minúte mali gól na hokejkách Jeglič aj Viedenský, ale z bezprostrednej blízkosti neprepasírovali puk za Kovářa. Čerepovec sa sústredil už len na defenzívu, ktorú zvládal výborne a tak sa Slovanisti márne pokúšali dobiť jeho bránku. Výborne chytal aj brankár Kovář. "Belasí" to dokázali až v 56. minúte pri presilovke, počas ktorej uzamkli súpera v jeho pásme. O vyrovnanie sa postaral Taffe, ktorý z pravej strany dorazil puk do siete - 2:2. O dve minúty na to zariadil domáci triumf Cheechoo - 3:2. Hostia v závere hrali bez bránka 6 na 4, ale gól už nedali.

 

Hlasy:

Miloš Říha, tréner Slovana: "Pred zápasom sme sa rozprávali. Čerepovec má dobrý a disciplinovaný tím, takže sme očakávali pevnú obranu a jednoduchý hokej. V prvej tretine sme hrali to, čo sme chceli, ale nedali góly na 2:0 a 3:0, bolo by to jednoduchšie. V druhej tretine sme však od toho nepochopiteľne upustili a dostali sme dva góly. Tie stredné tretiny máme katastrofálne. Tretia bola už vabank, chalani však zase začali hrať to, čo mali a v závere sme mali veľký tlak. Dokázali sme otočiť, čo nám dodá viac sebavedomia a sily do ďalších zápasov."

Andrej Šťastný, útočník Slovana, v zápase 0+2: "Bolo to do konca dramatické, ale som rád, že sme dnes vyhrali. Vedeli sme, že tento zápas musíme vyhrať za každú cenu a sme veľmi radi, že sa nám to podarilo. Dúfam, že už je po tej kríze. My chceme vyhrať každý jeden zápas a veríme, že to takto pôjde ja ďalej. Prvú tretinu sme hrali dobre, ale v druhej prišiel výpadok. Oni mali dve šance a dali dva góly. Pred treťou sme si hovorili, že to musíme hrať ako v tej prvej a to sa nám podarilo."

Alexander Guljavcev, tréner Čerepovca: "Nebol to zlý zápas, v druhej tretine sme hrali veľmi dobre. Mohli sme dať góly aj v tretej, nevyšlo to. Musíme ďalej pracovať."

 

Tabuľka Západnej konferencie:

1. CSKA Moskva 19 13 1 2 3 54:28 43

2. SKA Petrohrad 18 12 1 4 1 74:35 42

3. Nižnij Novgorod 17 10 2 2 3 40:28 36

 

4. Dinamo Moskva 18 8 3 2 5 44:34 32

5. Lokomotiv Jaroslavľ 18 7 3 3 5 41:37 30

6. Dinamo Minsk 14 8 2 1 3 42:31 29

7. HK Soči 17 8 1 1 7 43:39 27

8. Viťaz Podoľsk 16 5 4 2 5 39:37 25

9. Jokerit Helsinki 17 6 1 3 7 39:46 23

 

10. Spartak Moskva 16 7 0 1 8 34:39 22

 

11. Severstaľ Čerepovec 17 5 1 4 7 31:44 21

12. Medveščak Záhreb 16 4 3 2 7 39:50 20

13. SLOVAN BRATISLAVA 16 5 1 2 8 36:51 19

14. Dinamo Riga 16 1 2 1 12 26:43 8

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Nemecký kancelár Olaf Scholz.
NATO pritvrdilo: Jasný odkaz pre Rusko! Aliancia je pripravená brániť každý centimeter
Z Ivany aj dnes vyžaruje šarm a elegancia.
Foto
Zábery Ivany Christovej z Talianska ľudí nadchli: Stále ste naša NAJKRAJŠIA miss!
Muž zostal zhrozený po desivom náleze na povale.
Foto
Muž vošiel na povalu a ZAMRZOL! Záber ako z hororového filmu: Čo to je?
Na mieste sú všetky záchranné zložky.
Foto
Horor v Liberci: Po údere blesku sa zranilo niekoľko ľudí, medzi nimi i deti
(ilustačné foto)
Tragická rodinná dovolenka: Anna († 13) zomrela po incidente v zábavnom parku
(ilustračné foto)
O post prezidenta na Islande bojovali 3 ženy: Voľby vyhrala podnikateľka
Clint (vľavo) na najnovšej fotke s dcérou Alison a synom Kyleom.
Foto
Legendu Hollywoodu už nespoznáte! Oslávil 94 rokov a spravil si 8 detí so 6 ženami
Mia († 19) umierala, lekár prehliadol základné príznaky: Zúfala prosba tínedžerky pred smrťou
Siren light on roof of police car at street. Themes crime, emergency and help.
Šialenec v Akrone rozpútal streľbu: Zranil 26 ľudí, mladík († 27) zomrel
(ilustračné foto).
Aktualizované
Hrozná nehoda pri Rožňave: Zranilo sa niekoľko ľudí i dieťa
Dominika Cibulková
Foto
Cibulkovej diéta zabrala: Už je TENKÁ ako PRÚTIK! Aha, na tú postavičku
(ilustračné foto)
Zápach nôh vyrieši ingrediencia z kuchyne: Stačí vám TOTO a 15 minút!