Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
20.09.2016 14:02 | Šport | Futbal

Ako vyriešiť krízu v Manchestri United? Experti tvrdia, že na to doplatí Rooney

Po letných posilách to mal byť útok na čelo tabuľky. Po piatich kolách deväť bodov a siedme miesto. Spolupráca hviezdneho tria Ibrahimovič, Pogba, Rooney zatiaľ v Manchestri United vôbec nefunguje.

A tak sa tréner José Mourinho ocitol po svojom nástupe pod paľbou kritiky a tlaku. Ako tento problém vyriešiť? Táto otázka portugalského kouča straší už niekoľko dní.

V britských médiách sa stále spomína variant, pri ktorom zostane jedna z hviezd mimo hru. Pogba aj Ibrahimovič žiarili v inom rozostavení, ako Mourinho praktizuje. Ak by ho však zmenil, o miesto by prišiel kapitán Wayne Rooney.

Mala to byť ohromná ofenzívna sila. Kanonier Zlatan Ibrahimovič podporovaný z druhej vlny kapitánom Waynom Rooneym a Paulom Pogbom, jedným z najlepšie hodnotených záložníkov na svete, za ktorého Manchester United utratil rekordnú sumu.

Lenže "noví" United nežiari. Ako si na Ostrovoch všimli, v rozostavení 4-2-3-1, ktoré José Mourinho už niekoľko rokov praktizuje, dochádza k stretu práve spomínanej trojice.

 

Otvoriť galériu
Zostava bez Rooneyho.
Zdroj: footballuser.com
V tomto systéme portugalský tréner využíva rýchle krídla a pomalších hráčov naopak stavia v strede poľa. A práve tu sa pretínajú pozície Ibrahimoviča, Rooneyho a Pogbu, ktorí operujú na rovnakom mieste. Tým pádom zostáva za touto trojicou iba jeden defenzívny hráč, čím sa otvára priestor pre súpera.

Ideálnou variantou by pre anglický klub bolo, keby prešiel na systém 4-3-3, na ktorý boli Ibrahimovič a Pogba zvyknutí vo svojich predchádzajúcich kluboch. Práve v Paríži SG ťažil Zlatan z podpory dvoch rýchlych krídiel a francúzsky stredopoliar zase vynikal v drese Juventusu, kde nehral klasického defenzívneho štíta.

Otvoriť galériu
Zostava s Rooneym.
Zdroj: footballuser.com


United by mohli k tomuto kroku pokojne pristúpiť. V kádri na to hráčov majú. Morgan Schneiderlin, Michael Carrick, Ander Herrera či Henrik Mchitarjan by do systému pasovali. Lenže zvýhodnenie predovšetkým Paula Pogbu by si musel v záložnej rade odniesť kapitán Wayne Rooney, ktorý hrá na pozícii "desiatky", k čomu sa Mourinho doteraz neodvážil.

Guardiola by Rooneyho posadil, tvrdia experti

Zlá forma a pozícia v zostave kapitána "červených diablov" sa na Ostrovoch rozoberá aj kvôli národnému tímu. Už od EURO 2016 vo Francúzsku sa totiž rieši, či Rooneymu táto pozícia vyhovuje.

"Rooney je problém pre Mourinha i trénera Anglicka Sama Allardycea. Ak by United trénoval Pep Guardiola, okamžite by ho posadil na lavičku," povedal pre denník Daily Mail bývalý hráč Celticu Glasgow Chris Sutton. "Zlatan nie je typ útočníka, ktorý by napádal obrannú líniu súpera a Rooney zase nie je ideálny hráč na podhrot," dodal.

Podobný názor zastáva aj ďalší anglický internacionál Jamie Redknapp. „Budem sa opakovať, ale nerozumiem tomu, prečo Rooney hrá na pozícii záložníka," uviedol. Ako José Mourinho hernú krízu vyrieši sa ukáže neskôr, už teraz je ale jasné, že spolupráca Pogba - Rooney - Ibrahimovič nemôže v systéme 4-2-3-1 fungovať.

 

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

ilustračné foto
Foto
Desivá predpoveď brazílskeho Nostradama na rok 2024: Svet sa má ponoriť do... To neznie dobre!
Policajti  hliadkujú neďaleko Eiffelovej veže v Paríži.
Paríž chce zriadiť špecializovanú prokuratúru: Slúžiť má na boj s organizovaným zločinom
Lili hrala za futbalový klub KFC Komárno.
Veľké nešťastie na zápase v Dunajskej Strede: Lili († 17) skolabovala a zomrela! Bolestivé slová tímu
(ilustračné foto)
Požiar v Oščadnici hasiči lokalizovali: Ľudí z hotela evakuovali!
Ilustračné foto
V rieke Tisa našli telá dvoch mužov: Polícia telá vylovila na hraniciach
Beautiful young hispanic woman with diastema with colorful and cool style - Confident and interesting female with diverse and unique style, concepts about fashion, individuality and body acceptance
Naozaj vám môže žuvačka zlepiť črevá? TOTO sa stane, keď ju prehltnete: Pozorne čítajte
(ilustračné foto)
Foto
USA vyzerajú ako po apokalypse: Hlásia obete! Obrovské škody, uzavreté cesty a strhnuté vedenia
Národná rada Slovenskej republiky.
Hodina otázok v pléne NRSR: Ministri a poslanci budú odpovedať študentom v parlamente
(ilustračné foto).
Rakúskym colníkom takmer oči vypadli: Na letisku našli... Tomu nebudete veriť!
Zlatica a Patrik sú  dlhoročnými tvárami spravodajstva Markízy.
FotoVáš Tip
Švajdovci niekomu ležia v žalúdku: Kto im chce rozbiť manželstvo?! Moderátori reagujú
Streľba z kanóna Bohdana v ukrajinskom Ľvove 27.4.2024.
Hlavný veliteľ potvrdil to, čo sa už šuškalo: Ukrajina na tom nie je dobre! Sťahujú vojakov?
Ilustračné foto.
Predpoveď na LETO: Čakajú nás vlny horúčav? Meteorológovia prezradili, na čo sa máme pripraviť