Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
16.09.2016 17:37 | Prominenti | Domáci Prominenti

Súdny proces s Norou Mojsejovou sa neuskutoční: Náhla zmena!

Proces s východoslovenskou podnikateľkou Eleonórou Mojsejovou, ktorá je obžalovaná z faktoringového podvodu a neodvedenia dane, a ďalšími piatimi spoluobžalovanými sa v pondelok 19. neuskutoční.

Podnikateľka je práceneschopná. "Predseda senátu Okresného súdu Bratislava I v predmetnej trestnej veci informoval, že súdu bolo doručené ospravedlnenie neúčasti obžalovanej Eleonóry Mojsejovej na hlavnom pojednávaní, vytýčenom na dni 19. až 22. septembra a to zo zdravotných dôvodov. Nakoľko ospravedlnenie spĺňa ustanovenia Trestného poriadku, bude hlavné pojednávanie na začiatku odročené," uviedol dnes pre TASR hovorca Krajského súdu v Bratislave Pavol Adamčiak.

Naposledy sa vo veci pojednávalo na začiatku mája. Vtedy sa na proces dostavili štyria z ôsmich predvolaných svedkov. Skoré uzatvorenie tejto kauzy na súde sa neočakáva. Vypovedať by malo totiž ešte približne 20 svedkov. Medzi obžalovanými je aj Maroš M., ktorý bol odsúdený za podvod pri výstavbe nájomných bytov v košickej lokalite Furča. Eleonóra Mojsejová v minulosti uviedla, že Maroša M. vôbec nepozná.

Podľa prvého bodu obžaloby mala Eleonóra Mojsejová s Marošom M., Dušanom K. a Marekom K. v roku 2007 presvedčiť konateľa banskobystrickej firmy, že ak podpíše faktoringovú zmluvu, túto spoločnosť získa. Potom mali vyhotoviť podľa obžaloby tri falošné dodávateľské faktúry. Údajné pohľadávky vyplývajúce z týchto faktúr previedli na faktoringovú spoločnosť, ktorá Eleonóre M. podľa obžaloby vyplatila takmer 700.000 eur.

 

Podľa druhého bodu obžaloby Eleonóra Mojsejová, Donald D. a Petra M. od septembra 2007 nafingovali kúpu tlačiarenského stroja za takmer 3,2 milióna eur a na tomto základe si uplatnili nadmerný odpočet DPH vo výške viac ako 500.000 eur. Daňový úrad peniaze nevyplatil, pretože pri kontrole zistil neoprávnené uplatnenie odpočítania dane. V tejto kauze sa začalo pojednávať 10. marca 2014.

Iný súd - Krajský súd v Košiciach koncom januára minulého roku potvrdil oslobodzujúci rozsudok pre Eleonóru Mojsejovú, obžalovaná bola zo zločinu neodvedenia dane a poistného. Kauza sa týkala neoprávneného uplatnenia si nadmerného odpočtu dane z pridanej hodnoty v roku 2008 vo výške zhruba 33.000 eur za dodanie účtovníckeho softvéru.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Putin pravdepodobne nenariadil, aby Navaľného zabili.
Odpoveď, na ktorú všetci čakali: Dal Putin zabiť Navaľného († 47)?! Vyzerá to tak, že...
Judge holding gavel in courtroom
Muž dostal za smrť mladíka podmienku: Zdrvená matka už stratila vieru v spravodlivý proces
Ilustračné foto
Slovensko zažije oteplenie: Na príjemnú zmenu sa môžete tešiť už počas víkendu
Brazílska modelka Gisele Bündchen
Foto
Svetoznáma modelka v slzách: PLAČ pred policajtom! Dôvod vás zarazí
(Zľava) Kristián Fedák (19), Dominik Horváth (21), Mário Horváth (24), Kristína Horváthová (30), Ada Horváthová (23), Tomáš Horváth (33), Miroslav Horváth (31)
FotoVáš Tip
Osem súrodencov rozhádzali po detských domovoch, teraz hľadajú stratenú sestru: Deniska, kde si?!
(ilustračné foto)
Veľké dopravné obmedzenia počas celého víkendu: V tomto úseku dajte radšej nohu dole z plynu
Slovensko neposilnia hráči z KHL na MS v Česku.
Foto
Slovenská reprezentácia obdržala skvelú správu zo zámoria: Ďalšie hviezdne posily?
Na dne jazera našli potápači aj kolobežku.
Foto
Šokujúci nález v Štrkovci: Pozrite, čo odtiaľ vylovili! Nebudete veriť vlastným očiam
(ilustračné foto).
Šialené! Na Slovensku padla výhra v hodnote 5,3 milióna eur, šťastlivec však peniaze nikdy neuvidí
(Ilustračné foto).
Začína kríza ruskej ropy? Ukrajina tvrdí, že Moskve spôsobila veľké straty
Na snímke tréner hokejistov Slovenska Craig Ramsay.
Foto
TOTO spravil nahnevaný Ramsay počas zápasu s Českom: Je to neakceptovateľné!
Na snímke tréner hokejistov Slovenska Craig Ramsay.
Foto
Nahnevaný Ramsay spravil počas zápasu s Českom neobvyklú vec: Je to neakceptovateľné!