Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
19.11.2006 17:40 | Šport | Futbal

Weiss predĺžil zmluvu v Saturne o ďalšie dva roky

Weiss predĺžil zmluvu v Saturne o ďalšie dva roky
BRATISLAVA - Slovenský futbalový tréner Vladimír Weiss bude aj naďalej pôsobiť na lavičke ruského účastníka tamojšej najvyššej súťaže Saturn Moskovská oblasť v pozícii šéfa realizačného tímu.

"Je to už spečatené. Kontrakt v Saturne som predĺžil na ďalšie dva roky spoločne s asistentom Michalom Hippom," povedal pre denník Plus jeden deň 42-ročný Weiss, ktorý sa stal hlavným koučom klubu z mesta Ramenskoje v polovici februára tohto roka a aj vtedy sa dohodol na dvojročnej zmluve platnej do konca roka 2007. So službami slovenského kormidelníka bol spokojný aj gubernátor Moskovskej oblasti Boris Vsevolodovič Gromov, a tak prišlo k pokračovaniu ich vzájomnej spolupráce.

"Dostal som dôveru, čo ma potešilo. Saturn musí napredovať. Pri troche šťastia sme mohli byť v tabuľke aj vyššie ako na súčasnom 11. mieste tabuľky, na ktorom skončil klub aj vlani," uviedol ďalej V. Weiss. V sobotňajšom stretnutí predposledného 29. kola aktuálneho ročníka ruskej najvyššej súťaže podľahol Saturn v domácom prostredí tímu Rubin Kazaň 1:2 (na 1:1 vyrovnával Slovák Martin Jakubko), v prípade víťazstva by sa "weissovci" posunuli na výbornú 5. priečku.

"Nastúpili sme proti Kazani bez šiestich hráčov základnej zostavy. Napriek tomu sme chceli vyhrať, napokon sme nezaslúžene prehrali. V defenzíve sme však urobili viacero chýb a dve z nich súper dokázal potrestať," glosoval sobotňajší ligový duel na internetovej stránke Saturnu lodivod Weiss. Svoje súčasné postavenie (v aktuálnom ročníku má Saturn na svojom konte za 7 výhier, 16 remíz a 6 prehier pri aktívnom skóre 28:22 spolu 37 bodov, pozn.) si však môžu jeho zverenci v mimoriadne vyrovnanom strede tabuľky ešte vylepšiť. V záverečnom 30. kole ruskej ligy nastúpi Saturn 26. novembra na pôde 9. mužstva súťaže FK Moskva (40 bodov). O týždeň sa skončí sezóna 2006, tá nasledujúca sa začne v Rusku až v marci budúceho roka. Momentálne figuruje v kádri Saturnu okrem spomenutého slovenského trénerského dua aj kvinteto futbalistov spod Tatier.

"Trojica Ján Ďurica, Peter Petráš a Martin Jakubko má zmluvy aj na ďalšie obdobie, takže v mužstve zostáva. Braňovi Fodrekovi a Braňovi Obžerovi sa končí v Saturne hosťovanie a ich ďalšie účinkovanie budeme riešiť až po skončení tejto sezóny. Zo Slovenska tu mám k dispozícii piatich hráčov, ďalší už určite nepribudnú. Káder zostane pokope, je vývojaschopný. Chceme angažovať do našich radov akurát zakončovateľa, ktorý strelí aspoň desať gólov za sezónu," dodal pre denník Plus jeden deň Vladimír Weiss, ktorý sa tešil v sezóne 2004/2005 so zisku majstrovského titulu v Artmedii Bratislava a v uplynulých dňoch bol po odchode Dušana Galisa spolu s Jánom Kocianom najvážnejším kandidátom na post hlavného trénera futbalového A-tímu Slovenska.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruským hackerom sa podaril výnimočný kúsok: Z tohto vláda nebude nadšená
Vojenské drony dokážu so sebou niesť aj zničujúce bomby (ilustračné foto).
Na plynové pole zaútočili dronom: Malo to tragické následky
Ukrajinský vojak v Mariupole
USA oznámili dlhodobú vojenskú pomoc: Na Ukrajinu pôjdu zbrane za 6 miliárd dolárov
Slovenský vicepremiér a minister obrany Robert Kaliňák vystupuje s prejavom na úvod dvojdňovej konferencie v maďarskej metropole.
Kaliňák v Budapešti upozornil na jednu dôležitosť: Európska integrácia zohráva v našej bezpečnosti ...
Tohtoročná víťazka Miss Universe Buenos Aires sa stala Alejandra Rodriquez.
Foto
Miss Universe má šokujúcu víťazku: Takéto niečo tu ešte nebolo! To môže zmeniť históriu
Prezident USA Joe Biden
Čo sa to deje? Biden s Trumpom sa vyhýbajú debatám: Neurčitá odpoveď prezidenta
(ilustračné foto.)
Nakupujete oblečenie cez Shein? Európska únia sprísňuje bezpečnostné pravidlá!
(ilustračné foto).
SHMÚ varuje! Odložte svoje kvety na noc dovnútra: Mrznúť bude na väčšine územia Slovenska
Ilustračné foto
Príznak demencie či Parkinsona, ktorý spozorujete v noci: Ak sa vám deje TOTO, zbystrite
Jany a Vierka sa stali prvý krát rodičmi.
Foto
Najšťastnejší deň v živote Janyho Landla a Vierky Ayisi: Narodila sa im zdravá dcérka!
Lekári mu inak odporučili, aby nepracoval a odpočíval na vidieku.
Britský kráľ vydal oficiálne vyhlásenie: Karol III. oznámil veľké rozhodnutie
Nitrianskych hokejistov prekvapil René Rendy (uprostred).
Zemetrasenie pod Zoborom! V uliciach Nitry prepukli majstrovské oslavy